İnovasyonun Lider İsimleri Digital Age Summit’te Buluştu!

VakıfBank ana sponsorluğunda 16 Nisan 2019 Salı günü UNIQ İstanbul’da düzenlenen Digital Age Summit 2019, “Future 4 All” teması ile teknoloji dünyasının liderlerini buluşturdu. Detaylar haberimizde..

 VakıfBank ana sponsorluğunda 16 Nisan 2019 Salı günü UNIQ İstanbul’da düzenlenen Digital Age Summit 2019, “Future 4 All” teması ile teknoloji dünyasının liderlerini buluşturdu. Etkinlikte 5G, blockchain, algoritmalar, tüketici teknolojiisi, trendler, dijital dönüşüm, ulaşımın ve iş dünyasının geleceği gibi başlıklarda yaşanan tüm yeni gelişmeler ele alındı.

Bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Digital Age Summit, dijital dünyanın en ünlü isimlerini bir araya getirdi. Dijital dünyanın birbirinden önemli isimlerinin deneyimlerini ve hikâyelerini paylaştıkları etkinlikte; Evgeny Morozov, Gadi Amit, Eric Reiss, Seval Öz, Chris Roberts, Chakib Labidi, Soner Canko, Deniz Güven, Faris & Rosie Yakob ve Lucie Greene gibi isimler sahne aldılar.

Etkinliği değerlendiren Kapital Medya Yayın Yönetmeni Pelin Özkan, Digital Age Summit’te bu sene; yapay zekâ, nesnelerin interneti, kullanıcı deneyimi, 5G, blockchain, algoritmalar ve dijital dönüşüm gibi başlıklarda yaşanan yeni gelişmelerin ekonomik, toplumsal ve insani yönleriyle ele alındığını belirtti. Bu yıl “herkes için gelecek” diyerek; teknoloji sayesinde yükselen devasa imparatorlukların yanında, dijital dünyanın nimetlerinden mahrum kalmanın yaratacağı eşitsizliklerin ve adaletsizliklerin de altını çizmeye çalıştıklarını ifade etti.

UNIQ İstanbul ana salonda gerçekleşen sabah oturumunda konuşan siber güvenlik konusundaki sayılı uzmanlardan olan Chris Roberts, kendi hayatımızı teknolojinin eline teslim etmemizi sorgulamamız gerektiğini belirtirken, Wunderman Thompson İnovasyon Grubu Dünya Başkanı Lucie Greene ise, 2019’u şekillendirecek tüketici teknolojisi ve dijitaldeki trendleri ele aldı. Greene, bu trendlerin; iyi hissetme hali, kendi kendini geliştirme deneyimi ve feminizm olduğunu aktardı.

Dijital Bankacılıkta Başarılı Olmak İçin Stratejik Ortaklıklar Kurmalısınız

Digital Age Summit’in ikinci bölümünün ilk oturumunda,  BKM Genel Müdürü Soner Canko’nun sorularını yanıtlayan Standard Chartered Virtual Bank CEO’su Deniz Güven, dijital bankacılıkta pazara sıfırdan girip başarılı olmanın mümkün olmadığını ve ekosistemi etkin biçimde kullanabilmek için stratejik ortaklıklar kurmanın önemini vurguladı.

Etkinlikte sahne alan The FatDUX Group CEO’su Eric Reiss,  Bilgi 4.0’ın komplike bir kavrammış gibi sunulduğunu ancak anlaşılır içerikler sunan, makinelerin birbirlerini anlayabilecekleri standartları yaratan profesyonellerin gelecek yıllarda başarıya ulaşacaklarını dile getirdi.

Dijital Dönüşüme Yön Verenler Paneli'nde konuşan VakıfBank Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih, müşteri deneyimindeki farklılıkların rekabet hızını kolaylaştırdığını ve VakıfBank olarak sektörde yenilikçi teknolojileri kullandıklarını ifade etti. Aynı panelde sahne alan Turkcell Müşteri Deneyimi ve Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Serkan Öztürk ise, 5G teknolojisinin müşterilere neler getireceği hakkında bilgiler verdi.

Aksigorta Strateji ve Transformasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Esra Öge ise panelde, sigorta sektörünün çok geleneksel olduğunu fakat bunun değişeceğine dair uygulamalar olduğunu, kendilerinin de bu konuda yatırım yaptığını belirtti. Aynı panelde konuşan, Arçelik Dijital Strateji ve Pazarlama Yöneticisi Metin Cherasi de günümüz teknolojisinin, müşteriyi çok daha iyi tanıma imkânı sağladığını belirtti Panelistlerden Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, teknolojiyi tüketen değil üreten bireyler yetiştirmeye çalıştıklarını ve kodlamanın tüm çocukların öğrenmesi gereken bir dil olduğunu ifade etti.

Öğleden sonra sahne alan Yazar, Araştırmacı ve İnternet Uzmanı Evgeny Morozov ise, kişisel verilerimizin paylaşımı karşılığında ücretsiz hizmetlerle ödüllendirildiğimiz günlerin geride kaldığını, bireysel şirketlerin kendi dijital yollarını çizerken çok daha stratejik davranmak zorunda olduklarını belirtti. Tasarımcı, NewDealDesign CEO’su Gadi Amit, dijital platform yöneticilerinin veriyi konumlandırarak ölçeklendirmeleri ve teknolojiyi insanlara daha erişilebilir hale getirmeleri gerektiğini ifade etti.

"Bireysel Araçlar Yerine Toplumsal Araçlar Üretilmeli"

Aurima.AI CEO’su Seval Öz konuşmasında akıllı araç sistemlerindeki en önemli şeyin yazılım olduğunu belirtirken bugün gelinen noktada bireysel araçlar yerine toplumsal araçlar üretilmesi ve akıllı araç sistemlerine geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Medyanın Yeni Vaat Edilmiş Toprakları: E-Ticaret panelinde, Kapital Medya Yayın Yönetmeni Pelin Özkan’ın sorularını yanıtlayan FOX Networks Group Türkiye Genel Müdür Yardımcısı ve Satış Grup Başkanı Mehmet İçağasıoğlu, 4N1K dizisi ile gündeme gelen FOXplay uygulamalarını anlattı. Hepsiburada CMO’su Yüce Zerey ise bir markanın, hikâyenin organik parçası olduğunda tüketiciyi satın almaya yönlendirdiğini belirtti.

Digital Age Summit'te etkinliğin kapanışını yapan Facebook EMEA Pazarlama Lideri Riccardo Scotti Di Uccio, sunumunda dünyanın en hızlı büyüyen mecrası mesajlaşma trendi ile ilgili bilgiler paylaştı. Ayrıca şirketlerin, mesajlaşmanın sağladığı kişisel, anlamlı ve samimi iletişim formlarını keşfederek bu alandaki yatırımlarını artırmaları ve yaratıcı kaslarını geliştirmeleri gerektiğini ifade etti.

Gün boyunca Bilgi Mimari ve FatDux Grubu CEO’su Eric Reiss, Siber Güvenlik ve Teknoloji Uzmanı Chris Roberts, UX Playground ve Adobe XDI Kurucusu Chakib Labidi gibi uzman isimlerin seminerlerine ev sahipliği yapan VakıfBank Dijital Teknoloji Salonu’nda ise dijital pazarlamadan deneyim tasarımına ve makineyle insanı bir araya getirecek bilgi mimarisine kadar pek çok günümüz iş modellerini mümkün kılan teknik arka planlara dair bilgiler katılımcılara aktarıldı.

En Kapsamlı Blok Zinciri Eğitimi: “Design Thinking for Blockchains”  

Etkinlik bu yıl Design Thinking for Blockchains isimli özel bir workshop’a da ev sahipliği yaptı. Blockchain’de yatırım platformu geliştirme konusunda faaliyet gösteren Patara Labs Kurucu Üyesi Burak Arıkan tarafından verilen workshop; blockchain teknolojisinin temellerini anlamak ve açtığı yeni fırsat alanlarını keşfetmek isteyenler için düzenlendi.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor