2018'de Kayıt Edilen Domain Sayısı 342 Milyonu Aştı!

2018 yılında; dünyada kayıt edilen toplam domain sayısı 342 milyonu aştı. Türkiye’de ise kayıt edilen yeni alan adı uzantısı 221 bin. Detaylar haberimizde.

2018 yılında; dünyada kayıt edilen toplam domain sayısı 342 milyonu aştı. Türkiye’de ise kayıt edilen yeni alan adı uzantısı 221 bin.

2018 yılında önemli gelişmelerin yaşandığı domain sektörüne ilgi her geçen gün artmaya devam ediyor. Türkiye’de hosting ve domain hizmetleri sunan Natro, 2018’de domain sektöründede yaşanan önemli gelişmeler ile ilgili birçok istatistiği barındıran bir infografik yayınladı.

Yayınlanan infografiğe göre 2018 yılında; dünyada kayıt edilen toplam domain sayısı 342 milyonu aşarken, Türkiye’de kayıt edilen yeni alan adı uzantısı ise 221 bin.

İçerisinde hem Türkiye hem de Dünya domain sektörü ile ilgili veriler barındıran infografikten dikkat çeken bazı noktalar ise şöyle;

  • 2018 yılının 3. çeyreğinde, dünyada kayıt edilen toplam domain sayısı, geçtiğimiz yıl aynı döneme göre, %3,5 artış göstermiştir.
  • Dünya’da en çok kayıt edilen domain uzantısına bakıldığında ise; .com, 137 milyon kayıt sayısı ile geleneği bozmuyor ve 2018 yılının da birincisi olarak karşımıza çıkıyor.
  • Domain sektöründe dikkat çeken bir diğer veri, .Top yeni domain uzantıları arasındaki en büyük payı aldı.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 2.291 kişi okudu.
Kategori: Bilişim / Teknoloji, Araştırma / Rapor
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor