Sürekli büyüyen küresel e-ticaret pazarı fiziksel mağazalara yapılan yatırımları sorgulatmaya başladı. Fiziksel mağazalardaki satışlar dünya genelinde düşüşte. Amerika’da sadece geçtiğimiz yıl 105 milyon metrekarelik perakende alanı kapandı. Detaylar haberimizde..
Son yıllarda tüm dünyada yaşanan ekonomik değişimler markaların satış politikalarını ve müşteriye erişim alanlarını değiştirmeye devam ediyor. Özellikle Türkiye’de birçok marka, o dönem ödedikleri döviz endeksli kiralar nedeniyle zor durumda kalırken, bazı markalar sırf bu nedenden dolayı konkordato başvurusunda bulunduğunu açıkladı. Bazıları da mağaza ve çalışan sayılarını azaltarak küçülme yoluna gitti.
Wordapp.com CEO’su Cem Arel, çözümün küçülmeyle değil, yatırım alanlarını değiştirmek ve geliştirmekle mümkün olabileceğini söylerken, sadece Amerika’da son 1 yılda yaşanan değişimi anlattı.
Fiziksel Mağazalardaki Satışlar Dünya Genelinde Düşüşte
Arel, “Sürekli büyüyen küresel e-ticaret pazarı fiziksel mağazalara yapılan yatırımları sorgulatmaya başladı. Fiziksel mağazalardaki satışlar dünya genelinde düşüşte. Amerika’da sadece geçtiğimiz yıl 105 milyon metrekarelik perakende alanı kapandı. Gelişen teknolojiyle birlikte perakende alanları e-ticaret ortamına taşınıyor. Buna ayak uyduramayan markalar ise hedeflerinin çok altında kalarak zarar ediyor.” ifadelerini kullandı.
Müşteri İçin Mağaza Sayısı Önemli Değil!
Türkiye’deki önemli markaların da dijital ortama yeteri kadar adapte olamadığını dile getiren Arel, birçoğunun e-ticarete, fiziksel mağazaya oranla çok daha az yatırım yaptığını belirtti. “Mağaza sayısının çokluğu müşteri açısından artık bir anlam ifade etmiyor. Kolay ulaşılabilir marka olmak için web üzerinde satış yapmalısınız. Markalar, karsız mağazaları kapatarak buradan sağladıkları tasarrufu e-ticaret kanallarına yönlendirebilir. Bu sayede hem online hem de mağaza satışlarını artırabilirler.” önerisinde bulundu.
E-ihracat Artık Zorunluluk!
Türkiye’deki birçok e-ticaret sitesinde yabancı dil desteği bulunmadığının altını çizen Arel, markaların İngilizce başta olmak üzere farklı dillerdeki içeriklerle ürünlerini yurt dışına satarak e-ihracat yapabileceğini söyledi.
Retail Türkiye kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.