Turizmde Fark Yaratanlar Ödüllendiriliyor!

TÜRSAB, ülkemizin turizm sektörünün gelişimine katkı sağlamak adına, turizm sektörünü ilk kez düzenlenecek “Turizmde Fark Yaratanlar Ödülleri” organizasyonu ile 20 Mart 2019 tarihinde Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda bir araya getirmeye hazırlanıyor. Detaylar Haberimizde..

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Türkiye markasının bilinirliğini global ölçekte artırmak ve turizm sektörünün sürdürülebilir büyümesine yön vermek amacıyla “Turizmde Fark Yaratanlar Ödülleri” organizasyonunu düzenliyor. Son başvuru tarihi 4 Şubat 2019.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), ülkemizin turizm sektörünün gelişimine katkı sağlamak adına, turizm sektörünü ilk kez düzenlenecek “Turizmde Fark Yaratanlar Ödülleri” organizasyonu ile 20 Mart 2019 tarihinde Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda bir araya getirmeye hazırlanıyor. Dev bir turizm zirvesi niteliğinde olması planlanan organizasyonda, turizm sektörünün yanı sıra, iş, kültür-sanat ve akademi dünyasını Türkiye için buluşturacak.

“Turizmde Fark Yaratanlar Ödülleri” turizm faaliyetlerinin sürdürülebilir büyümesine yön vermeyi, sektörde hizmet veren kişi ve kuruluşların mükemmele ulaşma arzusunu perçinlemeyi, kalite standartlarının yükselmesini sağlamayı, sektör çalışanlarını teşvik ve motive etmeyi, turizm sektörünün tüm oyuncularını ödül gecesi aracılığıyla bir araya getirmeyi ve Türkiye markasının bilinirliğini global ölçekte arttırmayı hedefliyor.

İşte Turizmde Fark Yaratanlar Ödülleri'nin Kategorileri ve Detayları

Turizmde Fark Yaratanlar Ödülleri'nin kategorileri

  • Seyahat Acentaları
  • Konaklama Sektörü
  • Rehberler
  • Gastronomi
  • Müzecilik, Kültürel Miras ve Çevre Projeleri
  • Destinasyon Tanıtımı ve Pazarlama
  • Kültür ve Sanat
  • Hava Taşımacılığı
  • MICE
  • Seyahat Teknolojileri
  • UNDP Türkiye Sürdürülebilir Turizm Özel Ödülü

İşletmeler jüri tarafından, ayrıcalıklı hizmetler, yenilikçi deneyimler, hizmetlerin dijitalleşmesi, kültürel, tarihsel ve ekolojik anlamda sürdürülebilir turizme katkı gibi önemli kriterler çerçevesinde değerlendirecek. 

Sektörde fark yarattığına inanan kişilerin, kurumların aday olabileceği ya da aday gösterebileceği “Turizmde Fark Yaratanlar” başvurular iki ayrı aşamada değerlendirilecek. İlk aşamada Danışma Kurulu her kategoride ilk 3’e kalacak finalistleri tespit edecek. İkinci aşamada, ilk 3’e kalan finalistler Büyük Jüri tarafından online olarak değerlendirilecek ve her bir kategoride kazanan 10 proje belli olacak. Jüriler değerlendirmelerini yaparken, kategori kriterlerine uygunluk ve profesyonel kanaatlarını göz önünde bulunduracak. “Turizmde Fark Yaratanlar” için son başvuru 4 Şubat 2019.

UNDP, İlk Kez Türkiye’de Sürdürülebilir Turizmi Ödüllendirecek

Ayrıca Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye tarafından da Türkiye’de ilk kez Sürdürülebilir Turizm Özel Ödülü verilecek. Ödül kapsamında, Türkiye’de sürdürülebilir turizmin gelişimine katkı sağlayan, mevcut ve gelecek ekonomik, sosyal,kültürel ve çevresel etkileri dikkate alarak ziyaretçilerin, sektörün, bölgenin ve bölge halkının ihtiyaçlarına cevap veren, turizmin toplum ve çevre üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirerek yerel ekonomiye, doğal ve kültürel mirasın korunmasına katkı sağlayan, turizm faaliyetlerinin gerçekleştiği bölgede yaşayanların yaşam kalitelerinin ve ziyaretçi memnuniyeti ve bağlılığının artmasına önemli derecede etki eden başvuru sahipleri arasından belirlenecek.

“Turizmde Fark Yaratanlar” hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.turizmdefarkyaratanlar.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi turizm sektöründe faaliyet gösteren okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 2.343 kişi okudu.
Kategori: Yarışma
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor