Çinlilerden "Türkiye’ye Gitmek İçin Çok Sebebim Var" Mesajı

Yunus Emre Enstitüsü’nün Çin’in en büyük sosyal medya platformu YIDIAN işbirliği ile Çin’de yürüttüğü “Türkiye’ye Gitmek İçin Çok Sebebim Var” video projesinin kazananları belli oldu. Detaylar haberimizde..

Yunus Emre Enstitüsü’nün Çin’in en büyük sosyal medya platformu YIDIAN işbirliği ile Çin’de yürüttüğü “Türkiye’ye Gitmek İçin Çok Sebebim Var” video projesinin kazananları belli oldu. Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş’in Yidian’ın Başkan Yardımcısı Xiaojun Yang ve CEO’su Ya Li ile bir araya gelerek başlattığı “Türkiye’ye Gitmek İçin Çok Sebebim Var” projesi Türkiye tanıtımıyla ilgili olarak Çin’de büyük bir ilgi yarattı.

Çin’in ünlü YIDIAN sosyal medya platformunda başlatılan video projesi 150 binin üzerinde Çinlinin projeye katılımıyla sona erdi. Yarışmacılar projeye, Yidian sayfasında ki “Türkiye’ye Gitmek İçin Çok Sebebim Var” başlığı altına 15 saniyelik Türkiye temalı videolarını ekleyerek katıldılar. Yidian kullanıcılarının videoları oylamalarıyla ise en çok beğeni alan şanslı 5 kişi belirlendi. 

En beğenilen videolar ise; Cao Ling’ nin Kapadokya da ki balonların üzerinde uçan uçak videosu , Shao Wenting’nin Kapadokya’da güneşi yakalayıp gökyüzüne fırlatılmasıyla gökyüzünde oluşan kalplerin arasında süzülen Kapadokya semalarında ki balon videosu, Çin’in ikonik gökdelenlerinden birine ışıkla talebe üzerine Türkiye’ye gitmek istiyorum yazan Zheng Jian’ nun videosu, Türkiye’ye gitmek için davet mektubu atan Feng Binquan’ nun videosu ve Kapadokya’da gerçek bir balona binmek istediğini dile getiren Li Pei ‘ nin videoları oldu.

En çok beğeni kazanan Çinli 5 video sahibi ile 5 sosyal medya fenomeni, YIDIAN'ın üst düzey yöneticileri ile birlikte Türkiye'ye geldi. Projenin kazananları, 20 Aralık Perşembe günü İstanbul’da ödül töreni düzenlendi. Törende konuşan Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, Çin’in en büyük medya kuruluşlarından YIDIAN ile yürütülen bu çalışmanın sonuçlarından bahsetti.

150 bin kişinin müracaat ettiği yarışmada finale kalan 300 kişi içerisinden seçilen 5 kişi ve  5 sosyal medya fenomenine; İstanbul, İzmir, Efes Antik kenti, Kuşadası ve Kapadokya'da ağırlanacağı1 haftalık Türkiye tatili armağan edildi. Misafirlerin Türkiye seyahati boyunca Çin medyasıyla yapacakları paylaşımları sayesinde, Çin halkının Türkiye halkını doğrudan tanıma fırsatı bulması hedefleniyor.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor