Dünyanın En İyi Çok Uluslu İşverenleri Listesi Açıklandı!

Her yıl düzenli olarak Great Place to Work Enstitüsü tarafından yapılan ve 57 çok uluslu şirketin dahil olduğu "Dünyanın En İyi Çok Uluslu İşverenleri" araştırmasının sonuçları açıklandı. Detaylar haberimizde..

Her yıl düzenli olarak Great Place to Work Enstitüsü tarafından yapılan ve 57 çok uluslu şirketin dahil olduğu "Dünyanın En İyi Çok Uluslu İşverenleri" araştırmasının sonuçları açıklandı. Araştırma  Great Place to Work modeline ait güvenilirlik, saygı, hakkaniyet, gurur ve takım ruhundan oluşan boyutlar ışığında analiz edildi.  Ayrıca Culture Audit analizi ile şirketlerin İK uygulamaları ve politikaları değerlendirildi. 

Listenin bir numarası 32 bin çalışanı bulunan Salesforce oldu. İkinci sırada 161 bin çalışan sayısıyla Hilton gelirken, üçüncü sıraya 100 bin çalışana sahip Mars Inc yerleşti. Mayıs ayında açıklanan Türkiye’nin En İyi İşverenleri listesinde de yer alan AbbVie, Hilton, 3M, SC Johnson ve Daimler Financial Services dünyanın en iyi çok uluslu şirketleri arasına girmeyi başardı.

Çalışanlar İçin Hakkaniyet Ön Planda

Araştırmada 2,7 milyon çalışan yorumundan elde edilen verilere göre, listeye giren şirketler en yüksek puanları çeşitlilik ve katılım boyutlarından aldılar. İlk 25 şirketteki çalışanların yüzde 92'sinden fazlası, cinsel yönelimleri, ırkları ve cinsiyetleri ne olursa olsun kendilerine adil bir şekilde davranıldığını düşünüyor.

Yenilikçiliğe Açık Olmak Geliri 5,5 Kat Artırıyor

Çalışanların yeniliğe katkılarını önemseyen şirketlerin diğer şirketlere göre ekonomik performans bakımından birkaç adım önde olduğunu belirten Great Place to Work Türkiye Genel Müdürü Eyüp Toprak, araştırmaya ilişkin şu değerlendirmede bulundu: “Son araştırmamız, tüm çalışanların inovasyona katılmasını sağlayan şirketlerin, yenilikçiliği daha az benimseyen şirketlere göre gelirlerini 5,5 kat artırdığını gösteriyor. Günümüzde hakim olan ekonomi türü, insan ekonomisi. Artık sadece üretim yapan şirketler değil, insana ve insani değerlere yatırım yapan şirketler ön planda yer alacak. İnsan ekonomisini harekete geçirmek isteyen şirketler, insani değerlere yatırım yapıyor.”

İşte Dünyanın En İyi Çok Uluslu İşverenleri listesi

1.Salesforce 

2. Hilton 

3.Mars Inc 

4.Intuit Inc 

5.The Adecco Group 

6.DHL 

7.Mercado Libre 

8.Cisco 

9.Daimler Financial Services 

10.SAS Institute Inc. 

11.National Instruments Corporation 

12.Stryker 

13.SAP SE 

14.Hyatt Hotels Corporation 

15.Cadence Design Systems Inc 

16.AbbVie 

17.American Express 

18.SC Johnson 

19.EY 

20.Admiral Group plc 

21.3M 

22.Belcorp 

23.Adobe Systems Incorporated 

24.Natura 

25.Scotiabank

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor