STM'nin Murat İkinci Başkanlığındaki Yeni Dönemi Başladı

Savunma Sanayii Başkanlığı iştiraki olan ve 2018 yılında dünya savunma şirketleri arasında ilk 100 listesine giren (Defence News Top100) STM’de genel müdür değişikliğiyle birlikte yeni dönem başladı. Detaylar haberimizde..

Savunma Sanayii Başkanlığı iştiraki olan ve 2018 yılında dünya savunma şirketleri arasında ilk 100 listesine giren (Defence News Top100) STM’de genel müdür değişikliğiyle birlikte yeni dönem başladı. 2000 yılından itibaren STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. bünyesinde önemli görevlerde yer alan Murat İkinci, yeni genel müdür oldu. 

2013 yılından beri STM’de üst yönetimde görev yapan Murat İkinci, şirkette Genel Müdürlüğe atandı. Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir atama ile birlikte STM’yi ziyaret ederek başarı dileklerini iletti. Türkiye’nin 2023 hedeflerinin en büyük başlıklarından biri olan savunma sanayiinde yerlileşme ve millileşme hamlesinin gerçekleşmesi için SSB öncülüğünde, savunma sanayimiz aralıksız çalışmaya devam edecek.

Askeri Gemi İhracatına Hız Verilecek

Savunma Sanayii’ne; kritik teknolojiler, yenilikçi ürün ve sistemler kazandıran STM, yeni dönemde de Türkiye’nin ihtiyaçlarını üst düzeyde karşılamaya ve dünyada önemli pazarlarda ihracat bayrağını dalgalandırmaya devam edecek. STM, milli ve uluslararası projelerde uzmanlaştığı askeri gemi tasarım ve mühendislik-inşa-modernizasyon alanlarında aynı Pakistan Denizde İkmal Gemisi ve Agosta-90B Denizaltı Modernizasyon projelerinde olduğu gibi ihracat çalışmalarını devam ettirme ve pazarı çeşitlendirmeyi hedefliyor.

Yenilikçi Teknolojilerin Geliştirilmesinde Öncü Rol Üstlenecek

Kamikaze ve gözetleme Drone’ların tasarımı ve geliştirilmesi konusunda önemli mesafe kat eden STM, bu konudaki çalışmalarına hız verecek. STM bu alanda Türkiye’de elde ettiği deneyimi yeni dönemde stratejik pazarlara yönelik ihracat ile pekiştirmeyi amaçlıyor.

Uzay teknolojilerinde mikro gözlem uydusu Lagari ve denizlerde gemilerin takibini sağlayan nano uydu Pirisat’la atılım yapan STM, iddialı yeni projelere imza atmayı planlıyor.

STM bütünleşik siber güvenlik çözümleri ve büyük veri analitiği konusunda da Türkiye’nin ihtiyaçları çerçevesinde kritik alt yapıların korunması, karar destek sistemlerinin yerli ve milli olarak geliştirilmesi gibi önemli çalışmaları yürütecek.

Cumhurbaşkanlığı’nın ve SSB’nin Savunma Sanayii’ne çizdiği vizyonla hareket eden STM, mevcut yeteneklerini daha da geliştirerek Türkiye’de ve yurt dışında özgün projeler gerçekleştirmeye ve ihracatta amiral gemisi olmaya devam edecek.

Savunma Sanayii Başkanlığı iştiraki STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz https://www.stm.com.tr/tr web adresini ziyaret edebilirsiniz. 

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 1.918 kişi okudu.
Kategori: KAMU, Savunma Sanayii, Ulusal

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor