Coğrafi İşaretler Zirvesi İstanbul'da Gerçekleştirildi!

Türk Patent ve Marka Kurumu, Metro Türkiye ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) iş ortaklığıyla İstanbul’da Coğrafi İşaretler Zirvesi gerçekleştirildi. Detaylar haberimizde..

Türk Patent ve Marka Kurumu, Metro Türkiye ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) iş ortaklığıyla İstanbul’da Coğrafi İşaretler Zirvesi gerçekleştirildi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Veysel Yayan, Zirve'de yaptığı konuşmada, Türkiye'nin coğrafi işaretli ürünler bakımından çok zengin olduğunu ifade etti ve "Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak, Türkiye'de daha çok ürünün coğrafi işaret alarak dünyaya yayılmasının, üreticilerin desteklenmesinin ve kırsal kalkınmanın arkasındayız." dedi.

Katma Değeri Yüksek Coğrafi İşaretler, Ülkeler İçin Önemli Bir Zenginleşme Aracı

Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan da katma değeri yüksek coğrafi işaretlerin, ülkeler için önemli bir zenginleşme aracı olduğunu ifade ederek, medeniyetler beşiği olan Türkiye'nin, bu alanda sahip olduğu zenginliği hem ulusal hem uluslararası alanda kalkınma atılımına dönüştürmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Karakuş, coğrafi işaretin daha kıymetli bir ürün olduğunu belirterek, sadece para kazanmak değil atalarımızın bıraktığı mirasa da sahip çıkılması gerektiğini ifade etti.

 "Dünyada 10 Bin Adet Coğrafi İşaret Tescilli Ürün Bulunuyor"

Metro Global Yürütme Kurulu Üyesi Kubilay Özerkan da İstanbul'da ilk kez düzenlenen Coğrafi İşaret Zirvesi'ne ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, şunları kaydetti: "Türkiye olarak, bir tarafta medeniyetler beşiği bir coğrafya, diğer taraftan binlerce yıldır birikerek zenginleşmiş köklü bir mutfak kültürünün zengin bir mirasçısı konumundayız. Metro olarak, Türk mutfağına ve değerlerine sahip çıkma vizyonuyla ilerliyoruz. İnanıyoruz ki, bizi biz yapan bu değerlerdir. Bu ülkenin değerlerine sahip çıkmak demek, geçmişine olduğu kadar geleceğine de sahip çıkmak demek. Biz bu zenginliğe sahip çıkıp yaşatırsak globalleşmeyi kendi lehimize çevireceğiz ve hikayemiz dünyada ses getirecek, yer bulacaktır."

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor