LİYAKAT ve Ege Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi liderliğinde; Bornova Belediyesi ile Ege İhracatçılar Birlikleri işbirliği, İzmir Kalkınma Ajansı’nın teknik desteği ile bu yıl 5. gerçekleştirilen Girişim Kampüsü Proje’si ödül töreni gerçekleştirildi. Detaylar Haberimizde
LİYAKAT (Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği) ve Ege Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi liderliğinde; Bornova Belediyesi ile Ege İhracatçılar Birlikleri (EİB) işbirliği, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA)’nın teknik desteği ve Paşa Çiftliği'nin co-sponsorluğunda bu yıl 5. gerçekleştirilen Girişim Kampüsü Proje’si ödül töreni gerçekleştirildi.
İzmir girişimcilik eko sisteminde yer alan, İzmir merkezli uzun soluklu tek yarışma olması açısından büyük önem taşıyan ve Türkiye'den 18 yaş üzerindeki herkese açık olan yarışma süreci öncesinde adaylarına verdiği girişimcilik eğitimi ve mentörlük desteği ile öne çıkan Girişim Kampüsü Proje’sinde ilk üç dereceye giren girişimci iş fikrine ve bir sosyal girişimcilik fikrine toplam 15.000 TL para ödül verildi.
Ege Bölgesinin en büyük girişimcilik proje yarışması Girişim Kampüsü Projesi’nin Swiss Otel Grand Efes’te gerçekleştirilen ödül töreni LİKAKAT Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Berkay Eskinazi, Ege Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Özlem Önder, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Sabri Ünlütürk, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Genel Sekreter Vekili Sena Gürsoy ve Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın açılış konuşmaları ile başladı.
Açılış konuşmalarından sonra başarılı girişimcilerden 2010 yılında 1K Kimya'yı kuran; HighGenic markasıyla silikonlu temizlik ürünleri, çok amaçlı temizleyiciler geliştirip üreten ve halen büyük ilgi gören, ürünleri Türkiye genelinde büyük market zincirlerinde satışa sunulan Sevginar Baştekin, TABİT Akıllı Tarım Teknolojileri AŞ. Kurucusu olan ve 2004 yılında öğrenciyken kurduğu internet sitesi ile Türkiye’nin tarım alanındaki ilk iletişim, e-öğrenme, e-ticaret ağını hayata geçiren ayrıca çiftçilere yönelik akıllı tarım teknolojilerinin uygulama alanı Vodafone Akıllı Köy’ ü kurarak, kırsal yaşamı geleceğe taşımak için halen çalışmakta olan Tülin Akın ve 2017 KAGİDER Sosyal Girişimci Ödülünü alan Duygu Yılmaz başarı hikayelerini paylaştılar.
Girişimci Adaylarına Para Ödülü
Proje yarışması ve eğitim süreçlerinden oluşan ve Girişim Kampüsü Projesine katılan adaylara ilk aşamada Ege Üniversitesi İ.İ.B.F akademisyenleri tarafından girişimcilikle ilgili temel konularda eğitimler verildi. İkinci aşamada ise verilen bu eğitimlerin üzerine iş dünyasının önde gelen isimlerinin katılımıyla uygulamaya yönelik workshoplar düzenlendi. Bu eğitimler sayesinde adaylar, gerçek hayatta uygulanabilir ve girişim ekosisteminde yer alan çeşitli kuruluşlarca desteklenebilir projeleri hayata geçirebildiler.
Girişim Kampüsü proje süresi içinde iki aşamalı eleme sürecinden geçen ve final günü iş planlarını jüri üyelerine sunan adaylara jüri elemelerinden sonra ilk üç dereceye giren girişimcilik iş fikrine ve ve sosyal girişimcilik adına toplamda 15.000 TL para ödülü verildi.
İşte Girişim Kampüsü Proje Ödülleri ve Kazananları
- Sosyal Girişimcilik Ödülü'nü Elden Ele Hayat Projesi ile Pınar Kelbaş,
- Birincilik Ödülü'nü Dünyanı Koru Projesi ile Fatih Durmaz,
- İkincilik Ödülü'nü Kargoa projesi ile Ömer Seven,
- Üçüncülük Ödülü'nü ise Sıcak-soğuk Kullanım Suyu Kombi Sirkülasyon Sistemi ve Bataryası projesi ile İskender Kostak
Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.