Çalışan Kadınlar İş ve Aile Hayatı Dengesini Kuramıyor!

Genç Yönetici ve İş Adamları Derneği’nin (GYİAD) kadın üyelerinin katılımı ile gerçekleştirdiği ankete göre, çalışan kadınların başlıca ortak sorunu iş hayatı ile aile hayatı arasındaki dengeyi kuramamak. Detaylar haberimizde..

Genç Yönetici ve İş Adamları Derneği’nin (GYİAD) kadın üyelerinin katılımı ile gerçekleştirdiği ankete göre, çalışan kadınların başlıca ortak sorunu iş hayatı ile aile hayatı arasındaki dengeyi kuramamak. Ankete göre, girişimci kadınların en büyük beklentisi finansman olanaklarına yönelik iken, yönetici kadınlar esnek çalışma saatlerine ilişkin düzenleme istiyor.

Genç Yönetici ve İş Adamları Derneği’nin (GYİAD) gerçekleştirdiği ankete göre, çalışan kadınların yaşadığı en büyük sorun iş ve aile hayatı dengesini kurmaya yönelik.

  • “İş hayatında karşılaştığınız en önemli zorluk nedir?” sorusuna, girişimci kadınların yüzde 42’si, yönetici olarak görev yapan kadınların ise yüzde 50’sinden fazlası ‘iş hayatı - aile hayatı dengesi’ yanıtını veriyor.
  • “Kadınların iş hayatında ne tür desteklere ihtiyacı var; ne tür düzenlemeler kadınların iş hayatında yükselmesinin önünü açabilir?” sorusuna yanıt veren girişimci kadınların yüzde 80’i öncelikli beklentilerinin finansmana ilişkin olduğunu belirtiyor. Yönetici kadınlar ise özellikle çalışma saatlerinin esnekleştirilmesine yönelik düzenlemeye ihtiyaç duyduklarını ifade ediyor.

GYİAD’ın anketine göre, girişimci kadınların yüzde 90’ı girişimlerini büyütmeyi planlarken, satış planladığını belirtenlerin oranı sadece yüzde 10 seviyesinde bulunuyor. Profesyonel yönetici olarak çalışan kadınların yüzde 85’i kariyerlerine profesyonel olarak devam edeceklerini söylerken, yüzde 15’lik bir kesim girişimci olmayı planladığını dile getiriyor.

Konuyu değerlendiren GYİAD Başkan Yardımcısı ve Kadın Çalışma Grubu Başkanı İlkay Demirdağ, “Kadınların iş hayatında daha aktif ve daha etkin olmaları gerektiğini savunan, bu konuda düzenli çalışmalar gerçekleştiren bir sivil toplum kuruluşu olarak, anketimizden çıkan sonuçları dikkat çekici buluyoruz. İş/aile hayatı dengesinin sağlanabilmesi, kadın girişimciliğinin desteklenmesi, çalışma saatlerinin daha esnek bir yapıya kavuşturulması gibi başlıklarda da çalışmalar gerçekleştirerek, sonuç ve önerilerimizi ilgili kurumlarla paylaşacağız. Geçtiğimiz aylarda da kadın istihdamının artırılmasına yönelik bir çalışma gerçekleştirmiş ve aralarında esnek çalışma modelleri, kreş çeki ve kadın çalışan istihdam eden işverenlere yönelik işlevsel teşvikler gibi başlıkların bulunduğu önerilerimizi dört ayrı bakanlığa iletmiştik. Öneri paketinde yer alan kreş teşvikinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundan geçmesi de ilerleyen dönem çalışmalarımız için son derece motive edici oldu” dedi.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 4.049 kişi okudu.
Kategori: Aile Şirketleri, Kadın Girişimci, STK
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor