Hükümetin yerli ve milli yazılımı destekleyecek nitelikteki açıklamaları yerli yazılım sektörünü harekete geçirdi. Detaylar haberimizde..
Yerli olmayan yazılımların şirketlere uygulamaya başladığı ambargo sonrasında hükümet kanadının yerli ve milli yazılımı destekleyecek nitelikte yaptığı açıklamalar sonrasında Türk sanayisinin millileşme programlarında hareketlilik yaşanırken, son günlerde yaşanan gelişmeler yerli yazılımcıları heyecanlandırdı.
Konuyu değerlendiren CPM Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı Recep Palamut, Türk yazılım sektörü olarak dünya ile rekabet etmeye hazır olduklarının altını çizerken, Türk sanayisinin yerli yazılıma olan ilginin artmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi.
Palamut, “Özellikle son günlerde yerli yazılım sektörü ile ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın memnuniyet verici açıklamaları sonrasında Türk sanayisinin önde gelen firmaları yerli yazılım konusunda hızlı davranmaya başladı. Sektörümüzün lider firması olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki inovatif çözümlerimiz ve yenilikçi tarzımız ile birçok farklı sektörde deneyim sahibiyiz. Biz yazılımları evinizin anahtarı olarak görüyor ve yıllardır evinizin anahtarı başkasında olmasın sizde olsun diyoruz. Anahtarın başkasında olmasının hem şirketlere hem de Türkiye’ye nasıl bir zarar verebileceğini geçtiğimiz aylarda yaşadığımız dijital ambargo ile görmüş olduk. Devletimiz de artık bu konuda ciddi atılımlar yapmaya başladı. Memnuniyet verici bu atılımlar yerli yazılımcılar olarak bizi heyecanlandırıyor” dedi.
Ülkemiz Her Yıl Yerli Olmayan Yazılımlar Nedeniyle 1,2 Milyar TL Vergi Kaybı Yaşıyor
Türkiye’de faaliyet gösteren şirketlerin yerli olmayan yazılımlar kullanmasının ülkemiz açısından yarattığı tehlikenin önemle altını çizen Recep Palamut, “Yerli olmayan yazılım şirketlerine uygulanmayan vergiler yüzünden ülkemiz her yıl 1,2 milyar TL vergi kaybı yaşıyor. Bugün gelişen ve dünya üzerindeki önemli konularda söz sahibi haline gelen bir Türkiye var. Her alanda gücümüzü ispat edebilecek konumdayız. Yerli yazılımcılar olarak yabancı yazılım kullanan ve yerli yazılıma geçmek isteyen şirketlere var gücümüzle destek vermeye hazırız. Geçiş sürecinde herhangi bir aksaklık yaşamamaları için her türlü teknik desteği kendilerine sağlayabilecek konumdayız. Karşılıklı güven ile altından kalkamayacağımız bir proje yok” dedi.
“2018 Yerli Yazılım Sektörünün Altın Yılı Olacak”
Devletin yerli yazılım ile ilgili söylemleri sonrasında taleplerin artmaya başladığını da aktaran Palamut, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ‘Ülkemizde tasarlanabilecek, üretilebilecek, geliştirilebilecek hiçbir ürünü, yazılımı ve sistemi acil durumlar haricinde dışarıdan hazır olarak almayacağız’ dedi. Bu güven verici söylem sonrasında yabancı yazılımlar ile rekabet edebilecek konumda olduğumuzu devletimize anlatmayı başarmış olduğumuzu gördük. Bu sorumluluk bilinciyle ülkemize fayda sağlayacak projeler üretmeye ve katma değer yaratmaya devam edeceğiz. Yıllarca yerli olmayan yazılımlara milyarlarca TL aktarıldı. Bu destek yerli yazılıma verilmiş olsaydı, yabancı yazılımlar ile çok daha önce yarışabilir konumda olabilirdik. 2018 yılı bu anlamda yerli yazılım sektörünün altın yılı olacak” dedi.
Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.