Çarpan Etkisi Liderlik Projesi Tüm Hızıyla Devam Ediyor!

Düşün Taşın Derneği tarafından Çarpan Etkisi Liderlik Projesi adında yeni bir proje hayata geçirildi. Proje sayesinde liseli gençlere Girişimcilik başta olmak üzere 4 farklı başlıkta eğitimler ve seminerler veriliyor. Detaylar haberimizde..

Günümüzde ülkelerin geleceklerinin o ülkenin genç nüfusuna ve bu genç nüfusun niteliklerine bakılarak belirlendiği dönemde; ülkemiz gençlerinin sosyal yaşama dâhil edilmesi, çevrelerindeki sorunlara çözümler üreten sorumlu bireyler olmaları ve aktif yurttaşlık bilincini kavramaları çok önemli. Bununla birlikte gönüllülük; eğitim, gençlik, kültür, spor, çevre, sağlık, tüketim koruması ve insani yardım gibi birçok alanda önemli bir rol oynadığı için gönüllülük bilincinin de gençlerde oluşması, ülkemizdeki birçok sosyal probleme çözüm üretilmesi açısından ayrıca önem taşıyor. Bu yüzden gençlerin topluma karşı sorumluluklarının gereğini yerine getirmelerine yardımcı olunması, duyarlılıklarının ve farkındalıklarının artırılması için yapılan çalışmalar ülkemiz için çok değerli.

Bu amaca yönelik Düşün Taşın Derneği tarafından Çarpan Etkisi Liderlik Projesi adında yeni bir proje hayata geçirildiProje ile 14 -18 yaş arası gençlerin özgüven sahibi, girişimci, toplumsal hayata aktif katılan, sorunlara çözümler üreten bilinçli bireyler olmaları ve teknolojik yeniliklerden haberdar olup internet ile sosyal medyayı verimli kullanan bireyler olmaları amaçlanıyor. 

Ayrıca, Çarpan Etkisi Liderlik Projesi ile gençlerin gönüllü çalışmalara teşvik ederek, kariyerlerinde başarılı işlere imza atmış kişilerle buluşturup liderlik, girişimcilik ve gönüllülük bilincinin gençler arasında yaygınlaşması ve toplumsal sorunlara genç yaşta çözüm üreten liderler olmaları amaçlanıyor.

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi tarafından desteklenen ve Düşün Taşın Derneği tarafından hayata geçirilen Çarpan Etkisi Liderlik ProjesiÜsküdar Belediyesi ile Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştiriliyor. 

Proje  kapsamında gençlere “Proje Yazma, Gönüllülük, Sosyal Medya - Teknoloji Eğitimi ve Girişimcilik Semineri” başlıklarında eğitimler veriliyor. Projenin ilk 5 eğitimi Üsküdar Gençlik Merkezi'nde diğer programları ise projeye dahil olan liselerin seminer salonlarında gerçekleştirilecek. 

Bu eğitimler programın konuları arasında olan gençlerin, kadınların ve engellilerin girişimciliğini, liderlik vasıflarını ve istihdamını arttırmaya yönelik projeler ile doğrudan ilişkili. Ayrıca hedef grupta yer alan gençler, proje yazma becerisi kazanarak yeni projeler gerçekleştirdiğinden çocuklar, gençler, kadınlar, engelliler, maddi durumu iyi olmayan ve sosyal risk altındaki gruplara yönelik projeleri de içerisine almakta.

Çarpan Etkisi Liderlik Projesi kapsamındaki eğitim ve seminerlerin verimli ve etkileşimli olması amacıyla Üsküdar bölgesinde bulunan 30 liseden ve her okuldan 50 genç olmak üzere eğitimlere katılmak için istekli olan toplam 1500 genç (750 erkek 750 kız) belirleniyor ve eğitimlerden sonra bu gençlerden sosyal sorumluluk odaklı ve etraflarında çarpan etkisi oluşturacak projeler yazmaları isteniyor. Bunun sonucunda her okuldan en iyi iki proje seçilecek ve proje sahibi öğrenciler ile bursa’ya gidilerek 2 gece 3 gün sürecek olan proje döngüsü, liderlik ve takım çalışması, topluluk önünde konuşma ve etkili sunum becerileri eğitimleri ve atölye çalışmaları yapılacak.

Çarpan Ol ve Etki Gücünü Hissettir!

1.Seminer

5 Ekim 2017 

Açılışı 5 Ekim Perşembe günü gerçekleştirilen seminer programında,

  • Bilgi Teknolojileri Eğitmeni ve Danışmanı Zafer Baydere - Sosyal Medya ve Teknolojinin Doğru Kullanılması Eğitimi,
  • Schneider Electric Fabrikası Elektrik Mühendisi İsmail Kaya- Proje Yazma Eğitimi,
  • RDC Partnet İş Analisti &Teknopark Proje Sorumlusu Merve Çelikkaynak - Gönüllülük Eğitimi
  •  Akilane – Stratejik Danışmanlık & Yönetim A.Ş Kurucu Başkanı Selim Çavuş -Girişimcilik Eğitimi

2. Seminer

12 Ekim 2017

Çarpan Etkisi Liderlik Projesinin 12 Ekim Perşembe günü gerçekleştirilen seminer programında;

  • E-Ticaret Girişimcisi Nilgün Yalçın - Sosyal Medya ve Teknolojinin Doğru Kullanılması Eğitimi,
  • Bayrampaşa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Serkan Çolakoğlu- Proje Döngüsü Eğitimi,
  • Ekşi Sözlük Yazarı ve Sosyal Sorumluluk Gönüllüsü Hilal Kartal- Gönüllük Eğitimi ve
  • Akilane- Stratejik Danışmanlık & Yönetim A.Ş. Kurucu Başkanı Selim Çavuş - Girişimcilik Eğitimi

3. Seminer

19 Ekim 2017

Çarpan Etkisi Liderlik Projesinin 19 Ekim Perşembe günü gerçekleştirilen seminer programında;

  •  E-Ticaret Girişimcisi Nilgün Yalçın - Sosyal Medya ve Teknolojinin Doğru Kullanılması Eğitimi,
  • Ekşi Sözlük Yazarı Hilal Kartal - Proje Döngüsü Eğitimi,
  • İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nden Dilşah Nur Güneş- Gönüllülük Eğitimi,
  • Akilane- Stratejik Danışmanlık & Yönetim A.Ş. Kurucu Başkanı Selim Çavuş - Girişimcilik Eğitimi

4. Seminer

24 Ekim 2017

Çarpan Etkisi Liderlik Projesinin 24 Ekim Perşembe günü gerçekleştirilen seminer programında;

  • E-Ticaret Girişimcisi Nilgün Yalçın - Sosyal Medya ve Teknolojinin Doğru Kullanılması Eğitimi,
  • Akilane A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Selim Çavuş - Proje Döngüsü Eğitimi,
  • İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nden Dilşah Nur Güneş - Gönüllülük Eğitimi,
  • Bilişim Sistemleri ve Bilgisayar Mühendisi Bilal Dadanlar - Girişimcilik Eğitimi 

5. Seminer

26 Ekim 2017

Çarpan Etkisi Liderlik Projesinin 24 Ekim Perşembe günü gerçekleştirilen seminer programında;

  • E-Ticaret Girişimcisi Nilgün Yalçın - Sosyal Medya ve Teknolojinin Doğru Kullanılması Eğitimi,
  • Ekşi Sözlük Yazarı Hilal Kartal - Proje Döngüsü Eğitimi,
  • İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nden Dilşah Nur Güneş - Gönüllülük Eğitimi,
  • Hedef Dijital Ajans Çözümleri ve Girişim Haber.com'un sahibi Idris Cin -Girişimcilik Eğitimi

Proje kapsamında Ekim ayı içinde yapılan çalışmaları yukarıda yazdık. Proje bittiğinde, İstanbul’un Üsküdar ilçesinde bulunan 30 liseden 14-18 yaş arası 1500 gence ulaşılmış olacak ve bu gençlerden de projeleri seçilen 60 genç ile atölye çalışmaları yapılarak geleceğin liderlerinin yetişmesi sağlanacak.

Çarpan Etkisi Liderlik Projesi ve tüm hızıyla devam eden seminer etkinlikleri hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.carpanetkisi.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi genç okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor