Neden Türkiye? Sorusunun Yanıtı Bu Konferansta!

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) tarafından Marka Yatırım Holding’in isim sponsorluğuyla gerçekleştirilecek 10. İstanbul Moda Konferansı bu yıl, 11-12 Ekim 2017 tarihlerinde Çırağan Palace Kempinski İstanbul’da “Why Turkey” teması ile hayata geçiyor. Detaylar haberimizde..

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) tarafından Marka Yatırım Holding’in isim sponsorluğuyla gerçekleştirilecek 10. İstanbul Moda Konferansı bu yıl, 11-12 Ekim 2017 tarihlerinde Çırağan Palace Kempinski İstanbul’da “Why Turkey” teması ile hayata geçiyor.

Bu yıl iddialı bir içerikle hazırlanan ve gündeme oturacak olan konferansın dünyaca ünlü yerli ve yabancı konukları, hazır giyim alanında Türkiye’nin neden doğru bir yatırım ülkesi olduğunu hep birlikte değerlendirecekler. TGSD’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek konferansta Türkiye’de hazır giyim sektörünün gücü, sürdürülebilirlik anlayışı ve bölgede rakipsiz bir iş ortağı olarak yetkinlikleri vurgulanacak.

Dünyanın en büyük marka ve alım gruplarının üst düzey yöneticilerinin katılacağı konferans’ta bu yıl da deneyimler ve beklentiler paylaşılırken, Konferans’ın birinci gününde moda ve tasarımdan sürdürülebilirliğe sektörün öncelikli gündem konuları tartışılacak.

İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, L’Oreal, La PerlaMaison Lejaby gibi ünlü markaların yönetim kademelerinde üst düzey yöneticilik yapan ve bugün pek çok markaya danışmanlık veren marka gurusu Alain Prost, Premiere Vision’un Moda Direktörü Pascaline Wilhelm, Mavi Jeans’in 2008’den bu yana CEO’su olan ve dünya çapında bir başarı öyküsüne imza atan Cüneyt Yavuz, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu Konferans’ta konuşmacı olacaklar.

Konferansın isim sponsoru Marka Yatırım Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Mine Tozlu ve Alkaş Perakende Hizmetleri AŞ ve JLL Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş da ortak bir sunum gerçekleştirecekler. Türkiye’nin hazır giyim markalarının iç ve dış pazarlarda perakende kanalı açısından daha geniş yer bulabilmesini destekleyecek zincir mağazacılık projesi Brandplus’dan bahsedecekler.

Konferansta konuşmalarıyla yer alacak diğer konuklar şöyle; Cotton Council Türkiye Program Direktörü Marsha Powell, Lenzing Sürdürülebilirlik Direktörü Peter Barsch, Sustainability Apparel Coalition (SAC) CEO’su Jason Kibbey, İstanbul Moda Akademisi Tekstil ve Moda Tasarım Bölüm Başkanı Gülin Girişmen, Moda Tasarımcısı Arzu Kaprol, Moda Tasarımcısı Ece Gözen, Morhipo Genel Müdür Yardımcısı Aslı Sözer, Glengo Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Vural, Nart Sigorta AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Levent Nart ve H&M Türkiye Müdürü Serkan Tanka. Bu kez uzman konuşmacılar, Türkiye’nin bölgesinde hazır giyim alanında sürdürülebilirlik anlayışı ve nitelikli üretim yetkinliğiyle rakipsiz konumunu ve sektörün yatırım iklimini değerlendirecekler.

“Türkiye Hazır Giyim İçin En Doğru Yatırım Ülkesidir”

Konferansın ikinci gününde ise B2B-İkili İş Görüşmeleri Platformu oluşturuluyor. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da binin üzerinde ikili görüşmeye sahne olması beklenen Platform katılımcılardan büyük ilgi görüyor. Boyner, DeFacto, Koton gibi yerli, Best Seller, El Corte Ingles, Hermes Otto, Marks & Spencer, New Look, Pimkie, Spring Near East Manufacturing, Varner and VF gibi yabancı hazır giyim devlerini ağırlayacak platformun çok sayıda iş anlaşmasına ortam hazırlaması TGSD’nin en önemli hedeflerinden biri.

Konferans hakkında konuşan TGSD Başkanı Şeref Fayat, “Why Turkey?” sloganıyla, bölgenin en gelişmiş hazır giyim sektörüne sahip ülkesi olan Türkiye’nin, 2017 ve devamında hazır giyim alanında güçlü bir iş ortağı olduğunu vurgulamak istediklerini söyledi. Fayat şöyle devam etti: “Bu yıl İstanbul Moda Konferansı güçlü ve iddialı bir içerikle gerçekleşecek. “Why Turkey? sloganı itici gücümüz olacak. Ülkemizin hazır giyim alanında gücünü ve vazgeçilmezliğini dünyaya duyurmak istiyoruz. Türkiye hazır giyim için en doğru yatırım ülkesidir. Konferansımızın en büyük hedefi bu algıyı güçlendirmektir. Öte yandan bu yıl da iş anlaşmalarına zemin hazırlayacak B2B-İkili İş Görüşmeleri Platformumuzun Konferansımızı, benzeri organizasyonlardan farklılaştıracağına ve somut getirilerin elde edildiği bir iş ortamı sağlayacağımıza inanıyoruz.” diyor.

10. İstanbul Moda Konferansı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.istanbulmodakonferansi.com web adresini ziyaret edebilirsiniz..

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor