İTÜ ARI Teknokent'in teknoloji firmalarının Amerika pazarına açılmasını desteklediği “İTÜ GATE Uluslararası Hızlandırma Programı” tüm hızıyla devam ediyor. Bu yıl programa dahil olan 20 girişimden 9 tanesi İTÜ GATE ile başarılarını ABD’ye taşıma hakkını kazandı. Detaylar haberimizde..
İTÜ ARI Teknokent'in teknoloji firmalarının Amerika pazarına açılmasını desteklediği “İTÜ GATE Uluslararası Hızlandırma Programı” tüm hızıyla devam ediyor. Bu yıl programa dahil olan 20 girişimden 9 tanesi İTÜ GATE ile başarılarını ABD’ye taşıma hakkını kazandı.
İşlerini dünyaya açmak için İTÜ GATE programına katılan 20 firma, 5 haftalık yoğun bir eğitimin ardından, 22 Şubat Çarşamba günü gerçekleştirilen Demo Day’de jürinin karşısına çıktı. Her firmaya jüriyi ikna edebilmesi için 4 dakika sunum, 4 dakika soru cevap olmak üzere 8 dakika verildi. Programa dahil olan katılımcılar arasından yalnızca en iyi 9 tanesi İTÜ GATE ile ABD serüvenine atılmaya hazır görüldü.
İTÜ GATE ile ABD’ye gitmeye hak kazanan firmalar için ilk olarak iki hafta boyunca San Francisco’da, ardından da yine iki hafta boyunca da Chicago’da olacak şekilde yol haritası çizildi. Sonrasında ise firmalara 5 ay boyunca istedikleri lokasyonda küresel iş geliştirme faaliyetlerinde bulunma fırsatı verilecek.
İTÜ GATE ile ABD’ye Gidecek Firmalar |
360DRC
360DRC Marketing, 360 derece yönetim anlayışını, tek noktadan yönetim kolaylığı ve avantajı ile beraber sunan, tüm iç ve dış müşterilerin sadakat ve ödüllendirme projelerinde uzmanlaşmış bir pazarlama şirketidir. Dünyanın bir numaralı Bulut Platformu SalesForce.com ile müşterilerine hizmet veren firma, Abbott ve British American Tobacco gibi devler tarafından tercih edilmektedir.
|
Done
Türkiye’nin en çok ödül alan ve ilk mobil yazılım firması olan Done, otel sektörüne yönelik geliştirdiği Home2nite isimli yenilikçi çözümünü küresel otellerin kullanımına açıyor. Done geliştirdiği Guest Engagement Suite ile otel müşterilerinin kolay ve kişiselleştirilmiş şekilde masa rezervasyonu, anahtarsız oda girişi, mobil check-in/check-out ve navigasyon gibi otel servislerinden yararlanmasını sağlıyor.
|
IOT-Ignite
IoT-Ignite geliştiricilere kendi nesnelerin interneti hizmetlerini tasarlama, geliştirme ve dağıtma imkanı tanıyan açık bir platformdur. Android dünyasının hızlı geliştirme ve uygun fiyatlı cihazlar gibi avantajlarını, nesnelerin interneti dünyasına sunmaktadır.
|
Plus1Minus1
P1M1, finans kuruluşlarını hedefleyen kestirimsel veri analitiği ve optimizasyonu firmasıdır. Cash+ isimli SaaS ürünü ile finans kuruluşlarına operasyon maliyetlerini asgari seviyeye indirme kabiliyeti sunar.
|
Fieldpie
FieldPie, firmaların saha iş gücünün en optimum şekilde planlamasını ve tüm saha aktivitelerinin anlık olarak izlenmesini sağlayan, kullanımı kolay bir Mobil Saha Yönetimi uygulamasıdır. Saha ekipleri tarafından yapılan Satış ve Dağıtım, Servis Yönetimi ve Saha Denetimlerine dair sahadaki tüm iş süreçlerinin en kolay şekilde yapılmasını sağlayan zengin özellikler ve veri analiz araçları ile donatılmıştır.
|
ProMANAGE
ProMANAGE / Doruk Otomasyon, fabrikalarda üretim operasyonlarının etkin biçimde yönetilmesini sağlayan; IoT/ IoS altyapısı ile üretim planlama, üretim, kalite ve bakım yönetimi operasyonları ile zaman dahil tüm kaynakların en verimli biçimde kullanımını ve maliyetlerin minimuma indirilmesini mümkün kılan sistemdir.
|
Teleporter
Teleporter, katılmak istediğiniz canlı spor, müzik ve e-spor etkinliklerini oradaymış gibi deneyimleyebilmenizi sağlayan sanal gerçeklik teknolojisine dayalı yeni nesil bir deneyim platformudur. Dünyanın neresinde olursa olsun sizin gibi bu sistemi kullanan diğer arkadaşlarınızı da etkinlik alanında birer avatar olarak görüp iletişim kurabilir, etkinlik atmosferinin keyfini beraber çıkarabilirsiniz.
|
Tellbout.com
Tellbout kariyer odaklı bir soru-cevap platformudur. Deneyimli profesyonellerin çalıştıkları organizasyonlara ve iş tanımlarına dair yaptıkları video ve yazılı açıklamalar ile öğrencilerin daha iyi kariyer tercihleri yapmasına yardımcı olur.
|
Tazi.io
tazi.io, kullanıcı davranışı, çevresel, sistemsel verileri üzerinde, sürekli öğrenen yapay öğrenme çözümleri ile risk, fraud, churn, müşteri sadakati tahminini ölçeklenebilir ve hızlı bir şekilde yapar. 2015 yılından bu yana İTÜ ARI Teknokent bünyesinde araştırma faaliyetleri yürüten tazi (http://tazi.io/), “tazi hunt” ürünü ile müşteri memnuniyeti, güvenilirliği ve güvenliği ile ilgili anlık öngörülerde bulunarak, olası olumsuzlukların önüne geçebiliyor. Aynı zamanda müşteri hareketlerindeki belirli örüntüleri tesbit ederek, müşterinin belirli ürünleri alma ihtiyacında, churn etmek üzere ya da segment değiştirmek üzere olduğunu da tazi hunt önceden belirleyebiliyor.
|
ABD’ye gitmeye hak kazanan firmalar İTÜ GATE programı kapsamında 2 ay daha İstanbul’da çeşitli atölye çalışmaları ve mentorluk seanslarına katıldıktan sonra 22 Nisan’da yola çıkacaklar.
İTÜ GATE Uluslararası Girişim Hızlandırma Programı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isteyen okurlarımız www.itugate.com web adresini ziyaret edebilirler.
Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.