Kamu Kurumlarına ve Vatandaşlara PARDUS Çağrısı!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, tüm kamu kurumlarını ve vatandaşları milli işletim sistemi Pardus'u kullanmaya davet etti. Detaylar Haberimizde

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, tüm kamu kurumlarını ve vatandaşları milli işletim sistemi Pardus'u kullanmaya davet etti. Türkiye'nin 2016-2019 Siber Güvenlik Strateji ve Eylem Planı kapsamında milli işletim sistemi Pardus'un kullanımının yaygınlaştırılması planlanıyor. HAVELSAN ve TÜBİTAK ULAKBİM tarafından 9 Eylül'de imzalanan protokolle de bununla ilgili yeni bir dönem başladı.

Milli işletim sistemi Pardus'un yaygınlaştırılması ve geliştirilmesini "Stratejik iş alanı" olarak belirleyen HAVELSAN, dönüşüm ortağı olduğu projeye yönelik çalışmalara önce kendi bünyesinde oluşturduğu ekip ve test laboratuvarıyla başladı. HAVELSAN'da, mevcut ve yeni geliştirilen ürünlerin milli işletim sistemi Pardus'a uyumlu hâle getirilmesi için de çalışılıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ni Güçlendirme Vakfı'na bağlı ortaklıklar, Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı kurum ve kuruluşlar ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında da Pardus'la ilgili faaliyetler sürüyor.

Fikri Işık: "Bilgisayarıma Pardus Yüklettim"

Milli Savunma Bakanı Fikri IşıkTÜBİTAK mühendislerince hayata geçirilen milli işletim sistemi Pardus'a HAVELSAN'ın da dâhil olduğunu açıkladı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevini yürütürken bilgisayarında bu sistemin yüklü olduğunu vurgulayan Bakan Işık, şunları söyledi: "Pardus'u verimli olarak kullanıyordum. Milli Savunma Bakanlığı'na geçince yine bilgisayarıma Pardus yüklettim. Asker Alma Genel Müdürlüğümüz başta olmak üzere Deniz Kuvvetlerimiz gibi pek çok birimimizde Pardus'u yaygınlaştırıyoruz. Hem bu alanda dışa bağımlılıktan kurtularak dövizin yurt dışına çıkmasını önlüyor hem de siber güvenlik alanında bizim olan bir işletim sistemiyle daha emniyetli çalışıyoruz. Bütün resmi kurumlarımızı ve vatandaşlarımızı, ücretsiz olarak edinebilecekleri Pardus'u kullanmaya davet ediyorum."

AA kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor