TÜBİTAK Bilimi Oyun ve Sanatla Buluşturan Eğitimcileri Destekliyor!

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu TÜBİTAK, bilime olan ilginin artırılması için teknolojinin ve sanatın sunduğu yenilikçi uygulamaları olan akademisyen ve öğretmenleri destekliyor! Detaylar haberimizde..

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu TÜBİTAK, bilime olan ilginin artırılması için teknolojinin ve sanatın sunduğu yenilikçi uygulamalardan yararlanacak. TÜBİTAK bu amaçla, Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Çağrı Programı açtı.

Çağrı programıyla öğrencilerde ve toplumda bilime ve bilimsel konulara ilişkin olumlu tutum geliştirilmesi amacıyla öğretmenlere kendi branşlarına ve genel olarak öğretmenlik mesleğine özgü yenilikçi yaklaşım, strateji, yöntem ve tekniklerin etkileşimli olarak kazandırılması amaçlanıyor.

"Yenilikçi" öğretim yöntemleri, ulusal veya uluslararası bazlı güncel ve yeni yaklaşım, strateji, yöntem ve teknikleri kapsıyor. Akademisyen ve öğretmenlerin yararlanabileceği programda, projelerin başvuru süresi 12 ay olacak.

Programla, öğretmen ve akademisyenlerle yürütülecek etkinlikler yoluyla yenilikçi öğretim yöntemlerine dayalı yeni öğrenme ortamları tasarlanması; özgün yöntem, teknik ve materyallerin etkili kullanımının yaygınlaştırılması hedefleniyor.

"Ne İşime Yarayacak?" Sorusu Yanıt Bulacak

Fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik uygulamalarının anlaşılmasının sağlanması, 21. yüzyıl becerilerinin kazandırılması için yenilikçi öğretim yöntemlerinin geliştirilmesi beklenen programla, ayrıca bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesi ve öğrencilerde karşılaşılan "Bu benim işime nerede, nasıl yarayacak?" gibi sorulara anlamlı cevapların verilebilmesine olanak yaratılması amaçlanıyor.

Proje önerileri, doğa bilimleri (ekoloji ve çevre, havacılık, astronomi ve uzay bilimleri, fizik, kimya, jeoloji, jeofizik, meteoroloji, deniz bilimleri, biyoloji, genetik ve benzeri), mühendislik ve teknoloji alanları, matematik ve bilgisayar bilimleri, tıbbi bilimler, tarımsal bilimler (ziraat, ormancılık, bahçecilik, veterinerlik ve benzeri), sosyal bilimler (psikoloji, ekonomi, eğitim bilimleri, spor bilimleri, antropoloji, coğrafya, şehir planlaması ve kırsal planlama, yönetim, hukuk, dil bilimi, sosyoloji ve benzeri), beşeri bilimler (tarih, arkeoloji, felsefe, sanat tarihi, müzik, değerler eğitimi ve benzeri) gibi alanlardan bir veya birkaçını kapsayabilecek.

Sunulacak projeler, mobil, e-öğrenme, deneysel, hesaplamalı bilim, oyun tabanlı, artırılmış gerçeklik, gözlem, atölye, saha, grup çalışmaları, müzik, resim, dans, tiyatro, drama gibi yenilikçi yöntem ve uygulamalardan bir ya da birkaçını içerebilecek.

Destek miktarı projenin içeriğine ve ihtiyaçlarına uygun olarak belirlenecek. Projelere sağlanacak desteğin üst limiti 120 bin lira olacak.

Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Çağrı Programı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.tubitak.gov.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Sanayi Bakanlığı kaynaklı haberimizi eğitimci okurlarımız başta olmak üzeretüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 9.570 kişi okudu.
Kategori: Bilişim / Teknoloji, Girişimci Destekleri, Eğitim / Üniversite, KAMU, Ulusal
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor