Üretimde Dijital Dönüşüm İçin Bakanlığın Teşkilat Kanunu Değişiyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, üretimde dijital dönüşümün yaygınlaştırılması ve 4. Sanayi Devrimi'ne geçişin sağlanması hedefi altında politika belirlenmesi ve gerekli tedbirlerin alınması için bakanlığın teşkilat kanununda değişiklik yapılmasının öngörüldüğünü bildirdi. Detaylar

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, üretimde dijital dönüşümün yaygınlaştırılması ve 4. Sanayi Devrimi'ne geçişin sağlanması hedefi altında politika belirlenmesi ve gerekli tedbirlerin alınması için bakanlığın teşkilat kanununda değişiklik yapılmasının öngörüldüğünü bildirdi.

Bakan Işık, Üretim Reform Paketi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Ocak ayında Üretim Reform Paketi Çalıştayı'nın düzenlendiğini hatırlatan Işık, paydaşlardan alınan görüşler sonrasında tespit edilen sorunların çözümüne yönelik mevzuat değişikliklerini kapsayan paketin, 7 ana hedef altında toplam 31 öneri ve 19 alt öneriyi içerdiğini belirtti. Bakan Işık, önerilerin hayata geçirilebilmesi için 21 kanun ve 5 kanun hükmünde kararnamenin 78 maddesinde değişiklik veya ilaveler yapıldığını anlattı.

Işık, bu kapsamda belirlenen 7 ana hedefi şu şekilde özetledi:

"Sanayi alanlarında belirlenmesi ve planlamasında bakanlığın yetkilendirilmesi, Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Endüstri Bölgeleri (EB) ve Sanayi Siteleri (SS) uygulamalarının iyileştirilmesi, finansmana erişimin kolaylaştırılarak yerli üretim oranının artırılması, üretimde dijital dönüşümün yaygınlaştırılması ve 4. Sanayi Devrimi'ne geçişin sağlanması, temel bilimler mezunlarının istihdamının artırılması, tüketicinin korunması ve son olarak da sanayi sektörüne ilişkin kurumsal iyileştirmeler yapılması."

Haberin devamını okumak için: http://www.sanayi.gov.tr/NewsDetails.aspx?newsID=23501&lng=tr

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor