Tekirdağlı Girişimci KOSGEB İle ‘Engelsiz Hayallerini’ Gerçekleştirdi!

Tekirdağ’da engelli girişimci Şenay Orhan, KOSGEB'den aldığı destekle akvaryum işletmesi kurma hayalini gerçekleştirdi. Çocukluğunda geçirdiği ateşli hastalık nedeniyle engelli olan ve tekerlekli sandalye kullanan Şenay Orhan, KOSGEB sayesinde ilgi duyduğu akvaryum işletmesini kurdu. Detaylar

Tekirdağ’da engelli girişimci Şenay Orhan, KOSGEB'den aldığı destekle akvaryum işletmesi kurma hayalini gerçekleştirdi. Çocukluğunda geçirdiği ateşli hastalık nedeniyle engelli olan ve tekerlekli sandalye kullanan Şenay Orhan, KOSGEB sayesinde ilgi duyduğu akvaryum işletmesi hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Orhan, KOSGEB ile kendisi gibi engeli bulunan bir arkadaşının tavsiyesi üzerine tanıştı ve daha sonra girişimcilik sertifikası almak için kurslara katıldı. Girişimcilik sertifikasını aldıktan sonra KOSGEB desteğiyle hayalini kurduğu akvaryum işletmesine kavuştu. Engelli Girişimci, hem hayalini gerçekleştirmenin hem de işletme sahibi olmanın mutluluğunu yaşıyor.

“Engelli Kardeşlerime Tavsiyem, KOSGEB'e Başvursunlar"

Akvaryum işletmesinin, gayet iyi gittiğini ve müşterilerinden çok olumlu tepkiler aldığını söyleyen Orhan, "Engelli bir arkadaşım KOSGEB destekli kendine bir yer açmıştı. Ben de o arkadaşımın tavsiyesi üzerine girişimci olmak üzere KOSGEB ile tanıştım. Girişimcilik sertifikası aldım. Müşterilerim, engelli olarak böyle bir iş yeri açmama ve akvaryumlar, hayvanlar, kuşlar satmama çok olumlu tepkiler veriyor. Beni, bir engelli olarak tebrik ediyorlar. KOSGEB'i arkamızda büyük bir güç olarak görüyoruz. Bizim gibi dezavantajlı gruplara sağladığı destek ve bu imkânları sunduğu için çok mutluyuz." diye konuştu.

Haberin devamını okumak için: http://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/detay/5723/kosgeb-ile-engelsiz-hayallerini-gerceklestirdi

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 9.576 kişi okudu.
Kategori: KAMU, KOBİ, Yeni Girişim
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor