Geleceğin Mucitleri Yarışması’nda Kazanan Mucitler Ödüllerini Aldı!

Türkiye çapında ortaokul düzeyinde öğrenim gören öğrencilerin; çevre, enerji, sağlık ve teknoloji dallarında katılım gösterdiği “Geleceğin Mucitleri” bilim yarışmasında bu yıl 687 başvuru arasında dereceye girenler 23 Kasım 2015 Pazartesi günügerçekleştirilen törenle ödüllerini aldılar. Detaylar..

Türkiye çapında ortaokul düzeyinde öğrenim gören öğrencilerin; çevre, enerji, sağlık ve teknoloji dallarında katılım gösterdiği  “Geleceğin Mucitleri” bilim yarışmasında bu yıl 687 başvuru arasında dereceye girenler 23 Kasım 2015 Pazartesi günü The St. Regis Otel’de gerçekleştirilen törenle ödüllerini aldılar.

İlk aşamada belirlenen 10 finalist, Kidz TV’de projelerini anlattıkları videolarla halk oylaması sonuçları ve yarışma jürisinin değerlendirmesine tabi tutuldu. Değerlendirme sonucunda “İlaç Saati Hatırlatıcı” projesiyle İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Özel Beylerbeyi Ortaokulu’ndan Armağan Sevim birinciliğe layık görüldü. “Fişmatik” projesiyle Özel Doğu Ataşehir Ortaokulu’ndan Tuana Daş ikinci; “Ağrısız Sedye” projesiyle Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’ndan Nur Sena Şanlı üçüncü oldu.

İTÜ’nün güçlü tarihi ve köklü akademik birikiminden aldıkları güçle, öğrencilerinin tüm gelişim alanlarını desteklediklerini ve ülkemize inovatif düşünen gençler kazandırmanın gururunu yaşadıklarını belirten İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Genel Müdürü Cenker İlhan Polat, “Okullarımızda 3D robot uygulamalarından yenilenebilir enerji sistemlerine, fizikten iletişim teknolojilerine uzanan geniş bir yelpazede eğitim sunuyoruz. Öğrencilerimizin bilimle iç içe yaşaması, Ar-Ge’yi öğrenmesi ve inovatif düşünme becerisini kazanması amacıyla Yaratıcı Uygulamalar Merkezi ve Bilim Merkezi'nde uygulamalı eğitim veriyoruz. Öğrencimiz Armağan Sevim, bugün bu projesi ile güzel bir başarıya imza attı. Bunun için kendisini ve öğretmenlerimizi yürekten kutluyorum” dedi.

“Samsung Geleceğin Mucitleri Yarışması”nın Kazananları

Ödül Kazanan Okul Proje Açıklama
Birinci Armağan Alper Sevim İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Beylerbeyi Özel Ortaokulu/ İstanbul İlaç Saati Hatırlatıcı İlaçlarını almayı unutanlar için içerisinde alınması gereken ilaçları barındıran ve ilaç saati geldiğinde hatırlatarak  ilacı sunan bir elektronik cihaz.
İkinci Tuana Daş Özel Doğu Ataşehir Ortaokulu / İstanbul Fişmatik Fişi prizden çıkarırken öncelikli olarak emniyeti ve sonrası için kullanım kolaylığı sağlayan aparat sistemi.
Üçüncü Nur Sena Şanlı Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu / Afyonkarahisar Ağrısız Sedye Hastanelerde sedyeden yatağa ve yataktan sedyeye aktarımlarda yaşanan sıkıntıları ortadan kaldıracak hareketli bir sedye sistemi.

Öğrencilere bilimi sevdirerek onları yeni buluşlar yapmaya teşvik etmek, yaratıcılıklarını pekiştirmek ve yeteneklerini görmelerini sağlayarak özgüvenlerini arttırmak üzere ilk kez 2013 yılında hayata geçirilen “Samsung Geleceğin Mucitleri” yarışmasıyla Samsung, Türkiye’de pozitif bilimlerin gücüne inanan ve evrensel değerlere sahip çıkan, yaratıcı bir neslin yetişmesine katkıda bulunmayı hedefliyor.

“Samsung Geleceğin Mucitleri Yarışması” hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.samsunggeleceginmucitleri.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor