Kendi İşini Kuran Gençlere 50 Bin TL Hibe, 100 Bin TL Faizsiz Kredi Desteği!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, NTV kanalında katıldığı programda, Yatırım ikliminin iyileştirilmesi, yatırımların önündeki engellerin kaldırılması ve hukuk düzeninde yaşanan sıkıntılardan öngörülebilirlik probleminin aşılmasına kadar pek çok alanda çalışacaklarını belirtti. Detaylar

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, NTV kanalında katıldığı programda, Yatırım ikliminin iyileştirilmesi, yatırımların önündeki engellerin kaldırılması ve hukuk düzeninde yaşanan sıkıntılardan öngörülebilirlik probleminin aşılmasına kadar pek çok alanda çalışacaklarını anlatan Işık, "Türkiye'de yatırımı tekrar daha cazip bir konuma getireceğiz" diye konuştu.

Işık, sanayi üretimi ile tasarruf oranı arasında ciddi bir korelasyon olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Türkiye'de tasarruf oranı azaldıkça sanayi üretimi düşüyor, tasarruf oranı yükseldikçe sanayi üretimi de artıyor. Önümüzdeki süreçte inşallah tasarrufların arttırılmasına yönelik adım atmak durumundayız. Yol haritamız hazır, ne yapılması gerektiğini çok iyi biliyoruz. Burada önceliğimiz Türkiye'de üretimi ve istihdamı arttırmak. Üretimde de iki ayaklı bir model ortaya koymak durumundayız. Türkiye'nin geleneksel olarak güçlü olduğu sektörlerde üretimde katma değeri ve istihdamı artıracak politikaları daha fazla yoğunlaştıracağız. Emek yoğun sektörlerde anahtar teslim fabrika kurmak gibi çok önemli bazı radikal adımlarımız olacak."

"İşini kuran gence 50 bin lira hibe" Yapısal dönüşüm programındaki pek çok konunun, seçim beyannamesinde net olarak ortaya konulduğunu dile getiren Işık, şöyle devam etti: "Bin 300 liralık asgari ücreti açıklamadan önce, çok yoğun bir çalışma yapıldı. Evet bu asgari ücret olacak ama bunun getirdiği komplikasyonlar olursa, bunlara yönelik hangi tedbirleri alırız? İşte iş başı eğitimini 1 yıla çıkarmak gibi. İşverenin üstünden bazı yükleri alarak, emek yoğun sektörlerde sembolik kira ile fabrika yapılması yani işverene senin asgari ücretin bin 300 liraya çıkacak ama biz de fabrika kurarken arazini, fabrikanı yapıp sana anahtar teslimi sembolik bir kira ile vereceğiz. Veya yeni işe aldığın insanın 1 gün ücretini biz ödeyeceğiz, kendi işini kuran gencimize 50 bin lira hibe 100 bin lira da faizsiz kredi desteği vereceğiz. Bunu verirken de kredi garanti fonunu devreye sokarak işte bana tapu getir, şunu getir bunu getir demeden yüzde 85 oranında kredi kefaletini de kredi garanti fonuna koyup insanların bir taraftan kendi işini kurmasını sağlayacağız."

Işık, girişimciliği teşvik edeceklerini ve işvereni destekleyeceklerini belirterek, asgari ücret artışından dolayı bir komplikasyon oluşmasını engelleyeceklerini vurguladı.

www.sanayi.gov.tr kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 31.171 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Destekleri, KAMU, Tanıtım Haberi
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorumlar

Cihan
Cihan
50 bin tl hibe için ne zaman başvurabiliyoruz ?
Girişim Haber
Girişim Haber
Cihan Bey Merhabalar,

Seçimlerden sonra desteklerin detayları netleşecektir diye tahmin ediyoruz. Biz gerekli haberleri yapıyor olacağız. Bizi takip etmeye devam edin..

Saygılarımızla
murat yılmazer
murat yılmazer
merhabalar,
hibe kredisi daha öncelerinde hizmet sektörünü kapsamıyordu.
simdi 50.000 liralık hibenin hizmet sektörünü kapsayım kapsamadığını nerden öğrene biliriz.
Teşekkürler. (cevabı maileme gönderirseniz sevinirim)
Cavit
Cavit
Başbakanımız gençlere yönelik 50bin hibe ile kredi vaadi için başvuruları nereye yapmamız gerekiyor... kaymakamlık işkur vs. neresi olur bir bileniniz varmı acaba ...

ufuk öztürk
ufuk öztürk
50bin hibe için işyeri  açmak yeterli mi  kosgeb belgesi lazım mı
fatih bozaklı
fatih bozaklı
başvurular başladımı kosgebe mi başvuruyoruz bilgisi olan varmı
mücahit işcen
mücahit işcen
50TL HİBE İCİN NE YAPMALIYIM Nasil baş vurabilirim şimdiden tşkler
Agah
Agah
Bizleri bilgilendirdiğiniz için teşekkür ediyorum İnşallah detaylı bilgilere de bir an önce ulaşırız...
Berrin
Berrin
Önce kendin harciyorsun sonra ödeme yapıyorlar kadın girişimcilere KOSGEB destek oluyor 9gun kurs sonra proje sunum dosyasi onaylanır ise bilir kişi geliyor
Mesut Çelikkıran
Mesut Çelikkıran
ben Alanya da modernize edilmiş otomasyonla desteklenmiş bir muz işleme paketleme tesisi ve soğuk hava deposu kurmak istiyorum. bu iş için genç girişimci hibe ve kredi desteği alabilir miyim. İşyerin de ortalama 15 kişi çalışacak.
ayhan
ayhan
Selçuk üniverstesi iktisat 3.sınıf ögrencisiyim ve aynı zamanda emek yogun işte faliyet göstermekteyim(pvc kapı ve pencere imalatı ve mobilya üretimi) gelecek yıl üni. mezun oluyorum çok istedddiğim kendi işimi kurmak.BU DESTEKTEN nasıl yararlanabilirim..
mehmet eryilmaz
mehmet eryilmaz
Esim bayan kuaförü dukkan acmak istiyoruz 50 milyar hipeyi nasıl aliriz
Bu is nasil olcak anlatirmisiniz
mehmet sabret
mehmet sabret
Türkiyede  niçin her şey karmakarışık oluyor bunu bir türlü anlamıyorum  .gencler hibe var deniyor ALLAH aşkına her insan üniverstemezunumu yada her insanın kafa yapısı böyle şeylere yatkınmı..kredi veriyorsun nereye muracat edecek nasıl faydalanacak kimler faydalanacak bilgi..yok bizim  insanlarımızın bir cogu kusurabakmasınlar üç kagıtcı nerdeyi soyabilirim nerdenen  emek vermeden parakazanabilirmi diye çakal gibi  kuytuda bekliyorlar..Kimisi kitap çıkarıyor böyle yaparsan işin olu kitaplar 50 veya 100 tl arası kimisi işini yaparım şu kadar paranı alırım...bunu devleten görevliler okuyorsa insanlara adam gibi fikir verin ite kopuklara halkı vatandaşı teslim etmeyin. Bayan yegenim var  atölyesi var  burayı 5 veya 6 makinayla actı ama  elinde imkanı yokdiye işi büyütemiyor   şöyle diyor bulundugum yerde ev kızlarına dikiş ögretiyor makina kullanmasın ögretiyo .beş yada 6 eve aylık  kazandırıyor devlet böyle bir imkanı veriyorsa bende 15 veya 20 kişiye ekmek kapısı açayım devlet bana hibe vermesin bir sene sonra uzun vadede ödüyecegim şekilde versin...bir çok insana iş kapısı acmış olurum.belirli zamandada devletin vermiş oldugu parayı devletime öderim ama bunu nasıl yapabilirim akıl alacagım fikir danışacagım yer yok diyor...buda beni üzüyor...lütfen devleti temsil eden memurlar bu konuda vatandaşı aydınlatsınlar...lütfen....m_sabret@hotmail.com mehmet

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor