Giyilebilir teknolojiler küçülmeye devam ediyor. Intel’in önceki gece tanıttığı ‘Curie’ adındaki modül, giyilebilir cihazları kol düğmesi boyutuna kadar küçültüyor. Detaylar haberimizde..
Giyilebilir teknolojiler küçülmeye devam ediyor. Intel’in geçen hafta tanıttığı ‘Curie’ adındaki modül, giyilebilir cihazları kol düğmesi boyutuna kadar küçültüyor.
Nabız ölçen kulaklık ve yeni nesil akıllı bileklik gibi giyilebilir teknolojiler konusundaki iddiasını arttıran Intel, şimdi de akıllı düğmeyle sahneye çıktı. Las Vegas’ta düzenlenen dünyanın en büyük teknoloji fuarı Consumer Electronic Show 2015 (CES) fuarında ‘Curie’ adındaki yeni nesil modülü tanıtan şirket, bunun giyilebilir teknolojilere nasıl entegre edilebileceğini anlattı.
Paylaşılan bilgilere göre Curie, şu ana kadar geliştirilmiş en küçük modüllerden biri. Düşük enerji tüketimiyle dikkat çeken yeni modül üzerine hareket sensörü, adım sayar ve GPS gibi farklı özellik entegre edilebiliyor. Bu sayede ise Curie ile birçok farklı giyilebilir teknoloji geliştirebilmek mümkün. Bunların içerisinde akıllı yüzük, akıllı çanta veya akıllı gözlük gibi birçok farklı ürün bulunuyor. Intel’in sahnede tanıttığı akıllı düğme de bunlardan biri. Curie, amaca bağlı olarak kullanıcıların adım sayısını ve yakılan kalori miktarını ölçebiliyor.
Engelleri Kaldırıyor
Bluetooth ile akıllı telefonlara ve tabletlere aktarılabilen bu verilerle kullanıcılar günlük aktivitelerini takip edebiliyor. Birçok insanın muhteşem fikirler üretmeye başladığını ifade eden Intel Yeni Teknolojiler Başkanı Mike Bell: “Yeni cihazların geliştirilebilmesi için birçok engel var. Bunlardan biri de modüllerin büyüklüğü” şeklinde konuştu.
Helikoptere Dönüşen Bileklik
Intel’in etkinliğinde ‘drone’ olarak bilinen insansız hava araçlarının çok farklı bir modeli tanıtıldı. Bir bileklik gibi bileğe takılabilen ‘Nixie’ adındaki drone, uçuşa hazır bir şekilde bekliyor. Kullanıcıların kilidini çözmesi durumunda havalanan bu cihaz, üzerindeki kamera ile çekim yaparak geri dönüyor. Geliştiricileri Jelena Jovanovic ve Christoph Kohstall’ın sahneye çıkarak uçurduğu Nixie, CES 2015’in en çok dikkat çeken sahneleri arasında yer aldı. Nixie, aynı zamanda Intel’in giyilebilir teknoloji yarışması ‘Make It Wearable’ı kazanmıştı.
Vücut Diliyle Anlaşan Robot
Geçtiğimiz yılın sonunda ilk kez Japonya’da geliştirdiği robotu tanıtan Toshiba, CES 2015’e bu robotla katıldı. ‘Aiko Chihira’ adındaki robot, işaret diliyle iletişim kuruyor. Bir insan gibi mimiklere sahip olan robot, Japonca konuşulanları anlıyor ve bu konuşmaları işaret diline çeviriyor. Robotun 2020 yılında satışa çıkması bekleniyor.
Batarya İçin Dev Fabrika
Elektrikli otomobill üreticisi Tesla ile Japon teknoloji şirketi Panasonic, dev bir batarya fabrikası kuracaklarını açıkladı. Kuzey Nevada’da kurulacak fabrika, özellikle otomobil bataryaları üzerine yoğunlaşacak.
Sanal Gözlüğe Çizgi Film Tarzı
Samsung’un ilk kez geçtiğimiz yıl Berlin’de düzenlenen IFA fuarında tanıttığı sanal gerçeklik gözlüğü Gear VR, Las Vegas’taki yerini aldı. Markaların kendilerine göre tasarladığı Gear VR, ziyaretçilerin yoğun ilgisini gördü. Karikatürleriyle ünlü Marvel ile anlaşan Samsung, Marvel karakterlerinin yer aldığı Gear VR başlıklarını ilk kez görücüye çıkardı.
Harekete Duyarlı Drone, Şov Yaptı
Intel’in etkinliğinde sahneye çıkan ‘AscTec Firefly’ adındaki drone, üzerinde bulunan ‘RealSense’ kameralar sayesinde etrafındaki her şeyi algılayabiliyor. Bu sayede drone hiçbir yere çarpmadan uçabiliyor.
Çamaşır Makinesine Çift Yıkama Özelliği
LG’nin fuarda tanıttığı ‘Twin Wash System’, çamaşır yıkayanların işini kolaylaştıracak. Tek makinede iki farklı yıkama haznesi olan model, aynı anda farklı çamaşırları yıkayabiliyor.
Cep Telefonu İnceliğinde TV
Sony fuarda tanıttığı yeni televizyon modeliyle dikkat çekti. 11 yeni ‘Bravia TV’ modeli tanıtan şirket, ‘Dünyanın En İnce Televizyon Serisi’ olarak adlandırdığı X9000C’yi de CES 2015’te görücüye çıkardı. 55 inç ile 75 inç arası ekran büyüklüklerine sahip modellerin inceliği ise 4.9 mm.
Hürriyet kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.