General Electric, küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, inovasyonda hız kazanılması, gençlere yeni iş olanaklarının yaratılması ve tedarik zincirlerinin yeniden şekillendirilmesi hedefiyle oluşturduğu “Endüstrinin Geleceği” adlı yol haritasını “Endüstrinin Geleceği” zirvesinde duyurdu.
General Electric (GE), küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, inovasyonda hız kazanılması, gençler için yeni iş olanaklarının yaratılması ve tedarik zincirlerinin yeniden şekillendirilmesi hedefiyle oluşturduğu “Endüstrinin Geleceği” adlı yol haritasını “Endüstrinin Geleceği” zirvesinde duyurdu.
“Endüstrinin Geleceği” üç temel unsur olan Endüstriyel İnternet, İleri Üretim Teknikleri ve Küresel Akıl ile Türkiye’de endüstrilerin üretkenliğinin ve verimliliğinin artırılmasına yönelik fırsatların altını çizen bir kavram olarak ortaya çıkıyor. Daha hızlı, işbirliğine daha fazla yönelen ve esnek üretim olanakları sunan endüstriyel internet, küçük ve orta ölçekli işletmelerin gelişimi hızlandırırken üretimlerini her ölçekte yapabilmelerini sağlıyor.
“Endüstrinin Geleceği” zirvesinde konuşan GE Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Canan Özsoy ve GE Baş Ekonomisti Marco Annunziata “Endüstrinin Geleceği” yaklaşımının makroekonomik etkilerini değerlendirdi.
Moderatörlüğünü Canan Özsoy’un üstlendiği, “Endüstrinin Geleceği: Türkiye’de Verimlilik ve Ekonomik Büyüme için Yeni Açılımlar” panelinde katılımcı olarak OMV Petrol Ofisi A.Ş. & OMV Gaz ve Enerji Holding A.Ş. CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi Gülsüm Azeri, TAV Havalimanları Holding CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi Sani Şener, TTGV Yönetim Kurulu Başkanı ve Vestel Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Ultav, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş.’nin (TUSAŞ) Teknoloji Yönetimi Müdürü Dr. Eyüp Serdar Gökpınar ve Markafoni Kurucu Ortağı ve Girişimcilik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sina Afra yer aldı.
Panelde, endüstriyel internet ve ileri üretim tekniklerinin, temel endüstriler açısından sahip olduğu perspektif ve bununla ilgili fırsat ve zorluklar tartışılırken, teknolojik dönüşümün iş süreçlerine dahil edilerek verimlilik artışı sağlama yolları da ele alındı.
Endüstrinin Geleceği etkinliği kapsamında GE Garaj atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Müşteriler, girişimciler, küçük ve orta ölçekli işletmeler ve üniversite öğrencileri CNC tezgahları, lazer kesiciler, 3D yazıcılar ve enjeksiyon kaplayıcılar gibi GE teknolojilerini uygulamalı olarak deneyimleme imkanına sahip oldular. GE Garaj atölye çalışmalarıyla Türkiye’deki şirketler ve gençler arasında buluş, yenilik ve üretime olan ilginin canlandırılması amaçlanıyor.
Yerelleştirme girişimleri ve teknoloji eğitimi alanında olanakları genişletmeye odaklanan GE, aynı zamanda 2015 yılında GE Türkiye İnovasyon Merkezi’nin açılışını duyurmuştu. İstanbul Teknopark’ta yer alacak olan merkez endüstrinin karşılaştığı sorunlara yerel çözümler geliştirmek için müşteriler, girişimciler ve akademisyenlerle işbirliği içinde çalışarak “Endüstriyel Kuluçka Merkezi” işlevi görecek.
GE’nin kurumsal blogu Geturkiyeblog.com’da Endüstriyel internet konulu makale ve haberlere ulaşılabilir, Enerji Verir, Tedavi Eder, Taşır ve İnşa Eder başlıkları altında sağlık teknolojileri, ulaşım teknolojileri, enerji ve GE’nin bağlantılı sektörlerdeki faaliyetlerini takip edilebilirsiniz.