Körfez Devleri Uluslararası Yatırım Zirvesi ile İstanbul'da!

10-11 Nisan’da gerçekleştirilen “Uluslararası Yatırım Zirvesi”, enerji ve gayrimenkul alanında yarım trilyon dolarlık iş hacmi olan Körfez fonlarını ağırladı. Açılış konuşmasını Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yaptığı zirvede, Körfez ülkelerinin CEO’ları deneyim ve yatırım planlarını paylaştı.

İstanbul’da 10-11 Nisan’da gerçekleştirilen “Uluslararası Yatırım Zirvesi”,  enerji ve gayrimenkul alanında yarım trilyon dolarlık iş hacmi olan Körfez fonlarını ağırladı. Açılış konuşmasını Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yaptığı zirvede, Körfez ülkelerinin CEO’ları deneyim ve yatırım planlarını paylaştı.

Körfez sermayesinin uluslararası yatırım fonları ve yatırımcıları İstanbul’da 10-11 Nisan’da düzenlenen “Uluslararası Yatırım Zirvesi”nde bir araya geldi. Shangri-La Bosphorus’ta gerçekleştirilen zirvenin açılış konuşmasını Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptı.

İstanbul Yatırım Derneği ve Ortadoğu Ekonomi Platformu’nca düzenlenen zirvenin ilk gününde, Uluslararası Yatırım Zirvesi Başkanı Haşim Süngü, Ortadoğu Ekonomi Platformu Başkanı Erdin Özel, İstanbul Yatırım Derneği Başkanı Mehmet Ulusoy, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanı Ahmet Aksu, TOKİ Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Şahin, Ağaoğlu Şirketler Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Zamil Grup Başkanı Dr. Abdulrahman Al Zamil ve Retaj International Başkanı Mohammed Jawhar birer konuşma yaptı. 

Zirvenin açılışında konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin orta ve uzun vadeli temellerinin çok güçlü olduğuna dikkati çekerek, Türkiye’ye girmek için doğru zaman olduğuna vurgu yaptı. Türkiye’de siyasi iktidarın kalıcı olduğunu, Türk ekonomisinin temel göstergelerinin iyiye gittiğini, cari açığın daraldığını ve risklerin düşeceğini ifade eden Şimşek, konuşmasının sonunda zirve katılımcılarına, "Şahsen ben Türkiye'ye yatırım yaparım" dedi. Bakan Şimşek'e konuşmasının ardından, İstanbul Yatırım Derneği Başkanı Mehmet Ulusoy bir kitap hediye etti.

İstanbul Yatırım Derneği Başkanı Mehmet Ulusoy da, tarihin önemli medeniyetlerinin yatırım merkezi haline getirdiği Türkiye Cumhuriyeti’nin, bu zenginliği, ekonomik istikrarı, nitelikli uzman insan gücü, genç nüfusu ve Türk misafirperverliği ile daha da ileriye taşıyacağını söyledi. Ulusoy, “Türkiye Cumhuriyeti, bu kadar önemli birikimi olan ve gelecek nesillere güvenli yatırımlar yapan bir ülke olarak, büyük bir potansiyel arz etmektedir. Sizlere, istikrarlı bir gelişme gösteren Türkiye’ye yatırım yapmanızı öneriyorum” diye konuştu.

Ortadoğu Ekonomi Platformu Başkanı Erdin Özel ise yeniden şekillenen küresel güç dengeleri içinde, Türkiye’nin sahip olduğu doğal ve beşeri kaynaklarla, dünyanın parlayan yıldızı olacağını belirterek, “20’inci yüzyıl ticaret yüzyılı olarak kayda geçti, 21’inci yüzyıl ise yatırım yüzyılı olacak. Sadece bugünü veya yarını değil, en az 50 yıl sonrasını da görmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Uluslararası Yatırım Zirvesi Başkanı Haşim Süngü de, “Türklerle Arapların dostluğu üç günlük değil, medeniyete tekabül etmektedir. Biz dostlarımızla, kısa süreli yatırımlar değil uzun süreli yatırım ilişkileri ve beraberlikler beklemekteyiz” dedi.

Katılımcılar, zirvenin ilk gününde "Mega Projeler ve İnşaat" başlığı altında, mega projelerin finansmanı, Türkiye'de yatırım ortamı, yatırımcılara sağlanan avantajlar bölgesel proje tanıtımlarını görüştü. Zirvenin ikinci gününde ise "Enerji ve Enerji Transferi" başlığı görüşülecek.

Zirvenin 2. günü bugünkü (11 Nisan) programıyla devam ediyor. Uluslararası Yatırım Zirvesi hakkında detaylı bilgi edinmek için www.uluslararasiyatirimzirvesi.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor