İşletmelere e-ticaret yazılımı ve alt yapısı sunan IdeaSoft, e-ticarete adım atmak isteyenlerin bilmeleri gereken temel konuları 4 ana başlıkta özetleyen yazısını kurumsal bloğunda yayınladı. İnternetten satış yapmak ile için bilmeniz gerekenler. Detaylar haberimizde..
Son iki yılda ülkemizde e-ticaretin hızla gelişmesiyle birlikte küçük ve orta ölçekli işletmeler internetten satış yapmak için kendi sitelerine kurmaya başladı, onlarca sektörde birçok yeni e-ticaret sitesi internette kullanıcıları ile buluştu.
Kendi mağazası ve dükkanında ürün satışı yapan, stoklu ürünleri bulunan veya stoksuz ürünlerin tedariğini sorunsuzca yapan işletmeler için e-ticaret sitesi açmak ve satışa başlamak aslında çok kolay.
İşletmelere e-ticaret yazılımı ve alt yapısı sunan IdeaSoft, e-ticarete adım atmak isteyenlerin bilmeleri gereken temel konuları 4 ana başlıkta özetleyen yazısını kurumsal bloğunda yayınladı.
İnternetten satış yapmak ile için bilmeniz gerekenler
1. Zaman Ayırmak
E-ticarete başladığınızda işletmenizde bu konuyla ilgilenecek bir ekibiniz varsa veya siz kendiniz günde birkaç saatinizi ayırabiliyorsanız bir sorun yok demektir. Eğer internetten satış yapacağınız siteniz ile bir işletme sahibi olarak siz zaman ayıracaksanız e-ticaret sitesi açtığınızda günlük belirli bir süreyi ayırmanız hem e-ticaret sitenizin gelişimi için hem de kendi gelişim ve öğreniminiz için oldukça önemli. Gün içerisinde 2-3 saatinizi ayırmanız, yönetim süreçlerinizi, sipariş takip ve süreçlerinizi yönetmek için ilk etapta yeterli olacaktır.
2. Vergi Mükellefi Olmak
Eğer bir işletme sahibiyseniz yeni bir firma kurmanıza gerekmiyor. Eğer şirketinizi yeni kuracaksanız en düşük maliyetlisi Şahıs Şirketi, veya Adi ortaklık kurmanız olacaktır. 2013 yılı verilerine göre bu tip şirketleri kurmanın maaliyeti 500 TL ile 1500 TL arasında değişmektedir. Limited veya Anonim şirketler için maliyetler daha yükselmektedir.
3. Bütçe Ayırmak
İnternetten satış yapacağınız sitenin hazırlanması ve satış sürecinin oluşması için ihtiyaç duyacağınız bütçeyi iyi belirmeniz gerekmektedir. Bütçenizi belirlerken firma kurulum maliyetlerinizi, yazılım maliyetlerinizi ve ürün teminini sağlamak için gerekecek olan maliyet hesabınızı iyi yapmanızda fayda var. E-ticaret sitenizin büyüme stratejisisine bağlı olarak bütçeniz değişiklik gösteriyor olacaktır. Uzun vadede bir gelir kalemi oluşturmasını istiyorsanız, yavaş ve kararlı ilerleyebilirsiniz. Kısa sürede bir noktaya gelmesini istiyorsanız, reklam ve analiz süreçlerinizi yönetmek için daha fazla bütçe ayırabilirsiniz.
4. Profesyonel E-ticaret Yazılımı
Özellikle küçük işletmelerin hazır bir e-ticaret çözümüne yönelmeleri çok daha doğrudur. Hazır çözümlerin en büyük avantajı sorunsuz, gelişmiş ve düşük maaliyetli bir e-ticaret sitesini hızlı bir şekilde hayata geçirmenize olanak vermesidir. Ülkemizde yüksek satış rakamlarına ulaşan bir çok büyük işletme de e-ticaret konusunda hazır çözümleri kullanmaktadır.
Satın alacağınız e-ticaret paketine karar vermeden önce e-ticaret siteniz için ihtiyaçlarınızı belirlemeli, kullanacağınız yazılımın o ihtiyaçları karşılayıp karşılamadığını iyice incelemelisiniz. Satış temsilcilerine danışmanız bilmediğiniz birçok konuda size faydalı bilgiler sağlayacaklardır. E-ticaret yazılımının tek başına yeterli olmayacağını unutmayın. Ödeme sistemleri, kargo şirketleri, tedarikçileri gibi işortaklarıyla entegre çalışabilen bir e-ticaret yazılımı sizi birçok maaliyetten kurtaracak, zaman tasarrufu sağlayacaktır.
Eğitim, teknik destek, satış ve pazarlama konusunda özel fırsatlar gibi konularda çözümler bulabileceğiniz e-ticaret çözümlerine yönelmeniz başarı yüzdenizi artırıyor olacak.
E-ticarete adım atmak isteyen işletmeler için çözümler sunan IdeaSoft’un blogunu ziyaret ederek e-ticaret ile ilgili faydalı bilgilere ve ipuçlarına ulaşabilirsiniz.
Kurumsal Haberler kaynaklı haberimizi e-ticaret ile ilgilenen girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.