Geleceğin Liderleri, 2013 YGA Zirvesi Başvuruları Devam Ediyor!

Geleceğiniz için, geleceğimiz için sıradışı bir liderlik yolculuğuna hazır mısınız? İşte size bir fırsat: YGA 2013 Liderlik Konferansı. Fırsat diyorum, çünkü geleceğin liderleri bu zirveden çıkıyor. Detaylar haberimizde..

Geleceğiniz için, geleceğimiz için sıradışı bir liderlik yolculuğuna hazır mısınız? İşte size bir fırsat: YGA 2013 Liderlik Konferansı. Fırsat diyorum, çünkü geleceğin liderleri bu zirveden çıkıyor.

2000 yılında Sinan Yaman tarafından ‘Geleceğin Sosyal Sorumlu Liderlerini Yetiştirme’ amacı ile kurulan Young Guru Academy uluslararası bir sivil toplum kuruluşu olarak her yıl daha fazla lider adayını bünyesine almaya devam ediyor. Her yıl Kasım ayında Lütfi Kırdar Kongre Sarayında yapılan Liderlik Zirvesi genç lider adaylarının gelecekteki yerlerini almaları için ön basamak oluyor.

YGA Liderlik Programı, Lütfi Kırdar Kongre Sarayı’nda gerçekleşen YGA Zirvesiyle başlıyor. Zirveye, her yıl YGA’ya internet üzerinden başvuran 50 bin aday arasından seçilen 2 bin üniversite öğrencisi katılıyor. Adayların zirve sonrası doldurdukları başvuru formları, çokuluslu firmaların üst düzey yöneticilerinden oluşan YGA Danışma Kurulu tarafından dikkatle inceleniyor. Seçilen 750 lider adayıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Adana’daki YGA Bölge Merkezlerinde mülakatlar yapılıyor. 4 aşamalı mülakat sonucunda, YGA kütüphanelerinde görev alacak 250 YGA’lı lider keşfediliyor ve yetiştiriliyor.

YGA Uluslararası Liderlik Okulu, çokuluslu firmaların dünya başkanlarının, yönetim kurulu üyelerinin, bilim adamı, sanatçı ve akademisyenlerin sorumlu lider olma yolunda tecrübelerini katılımcılarla paylaştığı yoğun bir eğitim programı. Liderlik Okulunu üstün başarıyla tamamlayanlar; New York, Washington ve Research Triangle’da gerçekleştirilen 2 haftalık YGA Amerika Liderlik Kampı’na katılma hakkı kazanıyor. YGA’lı liderler, Liderlik Programında Güler Sabancı, Hüsnü Özyeğin, İlber Ortaylı, İzzet Garih, Bill Drayton, Ahmet Bozer, Ali Koç, Süreyya Ciliv, Çetin Yüceuluğ, NorbertKlein, Ümran Beba, Conor Pierce gibi 300’e yakın değerli YGA konuşmacısının başarı hikâyeleri ile beslenip, vizyonlarını genişletme imkanına sahip oluyorlar.

YGA’lı liderlerin ürettiği ve hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projelerinden bazıları şunlar: Kardelenler Kardelenleri Yetiştiriyor, Anadolu Liderlerini Keşfediyor, Görme Engellilerin Ekonomik ve Sosyal Gelişimi, Oku Düşün Paylaş, İstanbul Kültür Elçileri, Hayal Okulu, Hizmetkâr Liderler, Değişim Liderleri, Online Liderlik Okulu.

Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilen Bill Drayton, en başarılı uluslararası sivil toplum örgütlerini davet ettiği toplantıda, YGA’yı şöyle tanıtıyor: “Pek çok liderlik programına katıldım, dünyanın farklı ülkelerinde sivil toplum örgütleri ve projeleriyle tanıştım. Hayatımda ilk defa gençlerin liderlik kabiliyetlerinin, kendi ürettikleri sosyal sorumluk projelerini hayata geçirirken geliştirdiklerini görüyorum. YGA'nın sıradışı liderlik programı bu yüzden beni çok etkiledi."

Üniversite yıllarımda Çanakkale'de severek benimde liderlik yaptığım bu sıradışı Liderlik Programına başvuru için buradan kendinize yeni bir üyelik hesabı açabilir, üye iseniz mevcut başvurunuzu güncelleyebilirsiniz. Detaylı bilgi için YGA’nın www.yga.org.tr web sitesini inceleyebilir, sosyal medyadan facebook ve twitter hesaplarını takibe alabilirsiniz.

Unutmayın, son başvuru tarihi: 8 Kasım. Haberimizi geleceğin liderleri olan genç okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Esra Tavukçu Hakkında

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden 2011'de mezun oldu, 2008-2011 yıllarında Young Guru Academy'de (YGA) çeşitli projelerde görev aldı. Yazar nitelikli içerik sitelerine freelance olarak editörlük, sosyal medya danışmanlığı yapmaktadır. Mayıs 2013 - Mart 2014 aralığında Girişim Haber'de editörlük yapmıştır.

Yorumlar

suleyman tekin
suleyman tekin
bısey sormak ıstıyorum bana tlfn dan msj geldı bundan sonraki süreçte genç liderler zirvesi için başvurular 3 aralık salı gunu baslıyacaktır. dıe msj geldı ama bugun bakıyom sıteye başvuru formu yok yardım edersenız sevınırım.. saygılarımla suleyman tekin

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor