Türk Ekonomi Bankası (TEB), ‘İcat Çıkar’ sloganıyla geleneksel hale getirdiği TEB Akıl Fikir Buluşması ile “Değişen Tüketici Trendleri İçin İnovasyon” konusunu masaya yatırdı. Bu yıl 6’ncısı yapılan konferans kapsamında TEB Akıl Fikir Yarışması’nın ödül töreni de gerçekleştirildi.
Yenilikçi fikir ve projeler ödüllendirildiği tören öncesinde düzenlenen TEB Akıl Fikir Buluşması’nda ise ‘Değişen Tüketici Trendleri İçin İnovasyon’ teması gündeme taşındı. Detaylar haberimizde..
Türk Ekonomi Bankası (TEB), ‘İcat Çıkar’ sloganıyla geleneksel hale getirdiği TEB Akıl Fikir Buluşması ile “Değişen Tüketici Trendleri İçin İnovasyon” konusunu masaya yatırdı. Bu yıl 6’ncısı yapılan konferans kapsamında TEB Akıl Fikir Yarışması’nın ödül töreni de gerçekleştirildi.
Finans sektöründe inovasyonu desteklemek, yenilikçi ve yaratıcı projelerin hayata geçirilmesine olanak sağlamak amacıyla Türk Ekonomi Bankası (TEB) tarafından “İcat Çıkar” sloganı ile düzenlenen “TEB Akıl Fikir Yarışması”nın 6’ncısı sonuçlandı. Üniversite öğrencileri, yeni mezunlar ve TEB müşterilerinin katılımıyla düzenlenen yarışmanın bu yılki ödül töreni 17 Mayıs Cuma günü gerçekleştirildi.
Yenilikçi fikir ve projeler ödüllendirildiği tören öncesinde düzenlenen TEB Akıl Fikir Buluşması’nda ise ‘Değişen Tüketici Trendleri İçin İnovasyon’ teması gündeme taşındı. 6’ncı TEB Akıl Fikir Buluşması açılış konuşmasını TEB Genel Müdürü Varol Civil yaparken, İstanbul Bilgi Üniversitesi Next Akademi Başkanı Levent Erden, Markafoni Kurucu Ortağı Tolga Tatari, Etohum Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Burak Büyükdemir ve girişimci İsmail Berber ‘Değişen Tüketici Trendleri İçin İnovasyon’ teması çerçevesinde görüşlerini katılımcılarla paylaştı. TEB Akıl Fikir Buluşması Twitter üzerinden izleyicilerin interaktif katılımı ile gerçekleştirilirken, Facebook üzerinden de canlı olarak yayınlandı.
TEB Genel Müdürü Varol Civil, yaptığı açılış konuşmasında; “Baş döndüren bir hızla gelişen teknoloji, dijitalleşme ve yoğun bilgi akışı nedeniyle günümüz dünyasında alıştığımız ve ezbere yaptığımız iş yapış biçimleri artık geçersiz hale geldi. Tüketici eğilimlerinin sürekli değişime uğradığı ve eski kalıpların yıkıldığı bir dünyada yaşıyoruz. Bu ortam tüm sektörlerdeki aktörlerin, müşterilere sunduğu ürün ve hizmetlerde sürdürülebilir inovasyonu zorunlu kılıyor. Alıştığımızın ötesine geçmemiz şart. Ancak bu gerçeği görerek stratejilerini sürdürülebilir inovasyon üzerine kuran kurumların önünde önemli fırsatlar bulunuyor. Ülke olarak da bugüne kadar görülmemiş bir hızla değişen ve gelişen ekonomik yarışta önlerde yer alabilmemiz için; sadece bugünün değil yarının da tüketici eğilimlerini doğru okuyan ve bu eğilimlere yönelik yenilikçi, çığır açan fikirler geliştiren insanlara ve kurumlara ihtiyacımız var” dedi.
TEB Akıl Fikir Yarışması’nda ‘Genç Girişimciler' kategorisi açıldı.
Yeni neslin yenilikçi ürün ve hizmetlere olan taleplerinin, inovatif girişimciler için de önemli fırsatlar sunduğuna dikkat çeken Varol Civil; “Sektörümüzde bir ilki hayata geçirdik ve TEB Girişim Evi ve TEB Kuluçka Merkezi’ni açarak girişimcilerimizin hizmetine ücretsiz olarak sunmaya başladık. Önümüzdeki yıldan itibaren yarışmamıza da bu konu ile ilgili yeni bir kategori ekliyoruz: Genç Girişimciler. Genç Girişimciler de fikirlerini bizimle paylaşarak hem finansal ödüller kazanabilecek, hem de TEB Girişim Evi kapsamında projesini hayata geçirmek için danışmanlık alabilecekler” diye konuştu.
Akıl Fikir Buluşmaları’nda 6’ncı yılı geride bırakmanın mutluluğunu yaşadıklarını da belirten Varol Civil, “Gişedeki çalışanımızdan yöneticilerimize kadar her kademede görev alan tüm çalışanlarımızı birer mucide dönüştüren ve ‘Karşına engel çıkarsa icat çıkar’ diye özetlediğimiz inovasyon ruhunu bankamızda yaratarak işe başladık. Bu inovasyon ruhunu sadece bankamızda en alttan en üst kademeye kadar yaymaya çalışmakla kalmadık, öğrencilerimizi ve müşterilerimizi de bunun bir parçası haline getirdik” diyerek, TEB olarak inovasyona verdikleri öneme dikkat çekti.
TEB İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Nilsen Altıntaş ise şunları kaydetti: “6 yıl önce Akıl Fikir Yarışması’nı hayata geçirmek üzere yola çıkarken, TEB’i inovasyona açık hale getirmenin yanı sıra çalışanları ve müşterileri aracılığıyla inovasyon yapmaya olanak sağlayan bir kuruluş haline getirmeyi amaçladık. Her yıl birbirinden parlak fikir ve projelerle karşımıza çıkan gençleri gördükçe ne kadar yerinde bir girişimde bulunduğumuzu bir kez daha anlıyoruz. Sadece bankamızda yenilikçi düşünceyi teşvik ederek, çalışma arkadaşlarımızdan 54 bin fikir ve proje geldi. Bu fikirlerden uygulanabilir olanlar hayata geçirilerek Bankamıza katkı sağlandı” dedi.
Jüri Özel Ödülü Lise Öğrencisinin Oldu
TEB’in ‘İcat Çıkar’ sloganıyla gelenekselleştirdiği yarışma bu yıl da yoğun ilgi gördü. Başvuru sayıları ilk yıla göre 12 kat arttı ve 10.200 projeye ulaştı. Akıl Fikir Yarışması’nın www.icatcikar.com adresindeki internet sitesi 98 farklı ülkeden 145 bin ziyaretçiyi ağırladı.
Öğrenci-Yeni Mezun kategorisinde birinci olan Sabancı Üniversitesi Ekonomi Bölümü öğrencisi Emre Tekin 15.000 TL, ikinci Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencileri Samet Kayataş ve Umut Yılmaz 7.500 TL ve üçüncülüğü paylaşan Karabük Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisi Ece Ülker ile Kadir Has Üniversitesi yüksek lisans öğrencisi Bora Büyüktürk 5.000 TL ödül kazandı. İlk üçe giren yarışmacılara Bahçeşehir Üniversitesi’nde MBA bursu ve tüm finalistlere mini laptop hediye edildi. Jüri Özel Ödülü’nü ise inovatif projesiyle ilgi toplayan lise son sınıf öğrencisi Sezer Aksoy kazandı.
Müşteri kategorisinde birinci olan Elektrik Yüksek Mühendisi Rıza Cem İmre 15.000 TL ve Fransa Açık Tenis Turnuvası (Rolland Garros) seyahati, ikinci Fen ve Teknoloji öğretmeni Ferhat Baştürk 7.500 TL, üçüncü Salim Yılmaz ise 5.000 TL’lik ödüle hak kazandı. Bu kategoride yarışan finalistlerin tümüne mini laptop hediye edildi.
Çalışanlardan Gelen 357 Fikir Hayata Geçirildi
TEB çalışanları tarafından Kıvılcım Portaline bugüne kadar toplam 54 bin fikir iletildi. Bu fikirlerin 45 bini iyileştirme, 9 bini ise inovasyon önerisi oldu. Şimdiye kadar toplam 357 proje TEB içinde hayata geçirildi. 485 TEB çalışanı ise Kıvılcım Portaline ilettikleri önerileriyle ödül kazandı.
Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.