Endeavor Catalyst'den Girişimci AirTies'a Yatırım!

Endeavor, Türkiye’de desteklediği girişimci şirketlerden AirTies’a Endeavor Catalyst fonuyla yatırım yaptı. Bu yatırım uluslararası Risk Sermayesi Şirketi Invus ile beraber olarak yapıldı. Endeavor Catalyst, Endeavor’ın kendi ağından gelen bağışlarla kurduğu ve sadece kendi girişimcilerine kullandırdığı bir fon. Yenilikçi, yüksek etkili ve tarafsız bir proje olup, yatırım getirileri Endeavor’ın yeni seçtiği girişimciler ve kendi operasyonlarına yönelik kullanılacak olan fonun amacı girişimcilerden girişimcilere geri dönüştürülebilir ve sürdürülebilir bir kaynak oluşturmakta. Detaylar haberimizde..

Endeavor, Türkiye’de desteklediği girişimci şirketlerden AirTies’a Endeavor Catalyst fonuyla yatırım yaptı. Bu yatırım uluslararası Risk Sermayesi Şirketi Invus ile beraber olarak yapıldı.

Endeavor Catalyst, Endeavor’ın kendi ağından gelen bağışlarla kurduğu ve sadece kendi girişimcilerine kullandırdığı bir fon. Yenilikçi, yüksek etkili ve tarafsız bir proje olup, yatırım getirileri Endeavor’ın yeni seçtiği girişimciler ve kendi operasyonlarına yönelik kullanılacak olan fonun amacı girişimcilerden girişimcilere geri dönüştürülebilir ve sürdürülebilir bir kaynak oluşturmakta.

Her biri bu yeni sivil toplum destekleme modeline yatıran Endeavor Catalyst’in öncü yatırımcıları Abraaj Capital Group’un Kurucusu ve CEO’su Arif Naqvi, eBay’in Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Pierre Omidyar, LinkedIn’in Kurucusu Reid Hoffman, Warner Music Group eski Yönetim Kurulu Başkanı Edgar Bronfman, Jr, True North Venture Partners Yönetim Kurulu Başkanı Michael Ahearn ve Accretive LLC Yönetici Ortağı Michael Cline’dan oluşmakta.

Endeavor’ın CEO’su ve Kurucu Ortağı Linda Rottenberg: “AirTies’a yapılan bu yatırım ile Endeavor Catalyst küresel bir boyut kazandı. Endeavor’ın AirTies’ın başarısı ile anılması bizleri çok sevindiriyor. AirTies’ın Kurucusu Bülent Çelebi bölge’de çok değerli bir girişimci ve bir rol model örneği. Kendisi ayrıca Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Endeavor ağındaki diğer yeni girişimciler için çok önemli bir mentor.” diye konuştu.

Bülent Çelebi ise: “Endeavor, en başından beri gerek finansmana erişim gerek iş dünyası tanıştırmaları olsun AirTies’a büyük katkı sağlamıştır. Şimdi de Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi görevimin yanı sıra Catalyst programı aracılığıyla Endeavor’a geri teşekkür etme ve yeni girişimcilere destek olma fırsatı buluyorum.” dedi.

AirTies'ı aldıkları yatırım ve başarılı gidişatları için tebrik ediyor, haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Bu içeriği 5.037 kişi okudu.
Kategori: Uluslararası, Bilişim / Teknoloji, Yatırım
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor