Türk Girişimci Emre Sokullu GROU.PS ile Atakta

Amerika'daki Türk girişimciler teknoloji dünyasında da isimlerinden söz ettiriyorlar. 2006 yılında Emre Sokullu tarafından kurulan ve sosyal medya gruplarının organizesine imkan tanıyan GROU.PS, 2008'de Angel Investor'lardan 2.1 milyon dolarlık yatırım alarak büyümesini sürdürdü.

Amerika'daki Türk girişimciler teknoloji dünyasında da isimlerinden söz ettiriyorlar. 2006 yılında Emre Sokullu tarafından kurulan ve sosyal medya gruplarının organizesine imkan tanıyan GROU.PS, 2008'de Angel Investor'lardan 2.1 milyon dolarlık yatırım alarak büyümesini sürdürdü. GROU.PS şimdi yeni özellikleri ile kullanıcıların ilgisini çekmeye çalışıyor. GROU.PS Golden Horn Ventures tarafından desteklenirken, 9 milyon kayıtlı, 5 milyon da aylık tekil ziyaretçiye sahip. 2008 yılında aktif 1 milyon kullanıcı sayısına ulaşan GROU.PS, Haziran 2008'de Angel Investor'lardan toplam 2.1 milyon dolar yatırım almıştı. Geçtiğimiz aylarda yatırımcılardan yine finansal destek sağlayan Sokullu, şirkete Nisan 2008'de CEO olarak atandı. Şirkette Mustafa Şapçılı, Shae Ayşe Çetinel, Ahmet C. Tatari, Volkan Özçelik ve Engin Dumlu görev yapan diğer Türk profesyoneller.

GROU.PS'un Palo Alto, California ve İstanbul'da ofisleri bulunuyor ve toplam 25 kişi çalışıyor. Yeni uygulamalardan en dikkat çekeni ise 'thebook' adı verilen ve Facebook'ta olduğu gibi kullanıcılara kendi ağlarını oluşturmaya imkan tanıyan uygulama.

Sokullu, yeni uygulamanın siteye ilgiyi artırdığının altını çizerken, sitede yer alan template'in Lagbook isimli Afrika merkezli sosyal ağ sitesinden esinlendiklerini söyledi. GROU.PS yeni dizaynı ile altı ayda 35 bin yeni üyeye ulaşarak yükselmeye devam ediyor..

Sitede dikkat çeken özelliklerden biri de ''theBook''un Facebook'un dizaynını çağrıştırması. Sokullu, Facebook'un her yerde bulunabilen bir özelliğe sahip olduğunu, Facebook açısından kendi sitelerindeki tasarımın sorun olacağını sanmadığını kaydetti.

GROU.PS ayrıca 200 binden fazla sosyal ağ üyesine sahip kullanıcıların kullanımı için mobil aplikasyon geliştirerek mobil uygulamayı aylık 29.95 dolardan satışa çıkarttı.

Geçtiğimiz aylarda pek çok dönüşümden geçen GROU.PS, geçen yıl MTV, Comedy Central, The Daily Show, Atom ve TeenNick gibi pek çok markanın sosyal platformunun belkemiğini oluşturan Flux Networks'i satın almıştı.

Kaynak: TechCrunch / Çeviri: turkavenue

GirişimHaber olarak Emre Sokullu ve Grou.ps ekibine projelerine getirmiş oldukları yenilikler üzerine başarılar diliyoruz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgisine ve bilgisine sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımla,

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Bu içeriği 9.524 kişi okudu.
Kategori: Bilişim / Teknoloji, Reel Sektör
Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor