Genç MÜSİAD, TÜRGEB ile Ekonominin Genç Lokomotiflerini Ödüllendirdi!

Türkiye'nin parlak gençlerini keşfederek, hem bugüne kadar gerçekleştirmiş oldukları başarıları hem de ileriye dönük potansiyellerini ortaya çıkarmak ve genç girişimcileri teşvik etmek amacıyla GENÇ MÜSİAD tarafından ilki organize edilen TÜRGEB Ödülleri ile ekonominin genç yüzleri ödüllendirildi.

Türkiye'nin parlak gençlerini keşfederek, hem bugüne kadar gerçekleştirmiş oldukları başarıları hem de ileriye dönük potansiyellerini ortaya çıkarmak ve iş yaşamlarında katalizör etkisi oluşturmak için genç girişimcileri teşvik etmek amacıyla GENÇ MÜSİAD tarafından ilki organize edilen Türkiye Genç Ekonomi Başarı Ödülleri (TÜRGEB) ile ekonominin genç yüzleri ödüllendirildi. Ödül töreni, 25.03.2014 tarihinde MÜSİAD Genel Merkez Binasında gerçekleştirildi.

8 Farklı dalda yılın en iyilerinin ödüllendirildiği programda www.turgeb.com internet sitesi üzerinden 28.698 kişinin kullandıkları oylama neticeleri jüri üyeleri Hakan Altınay, Kemal Yamankaradeniz ve Nurullah Okur’a sunularak birinciler belirlendi. Buna göre;

  • Yılın Genç Girişimcisi: Semih Çalışkan,
  • Yılın Genç Profesyonel Girişimcisi: Halil Aydoğan,
  • Yılın Genç Ekonomi Akademisyeni: Ahmet Alptekin Topçu,
  • Yılın Üniversite Ekonomi Kulübü-Topluluğu: Ticaret Üniversitesi,
  • Yılın Genç Sosyal Girişimcisi: Merve Armağan,
  • Yılın Genç Mucidi: Abdullah Akın,
  • Yılın Sınır Tanımayan Girişimcisi: Fatih Özkentli
  • Genç Müsiad Özel Ödülü:  Zeliha Kurt ve Reyhan Bayramoğlu

MÜSİAD Genel Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği  (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, AK Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati, MÜSİAD Gençlik Kurulu Başkanı Faruk Akbal konuşmacı olarak yeraldılar.

MÜSİAD’ın Temel Değerlerinden Biri de, Milletin Temel Değerlerine Bağlı Müteşebbis Bireylerin Yetişmesine Destek Olmaktır

TÜRGEB Ödül töreninde konuşan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, kuruluşundan bugüne yaklaşık 24 yılı geride bırakan MÜSİAD'ın hedeflerinden birisinin de, milletinin temel değerlerine bağlı müteşebbis bireylerin yetişmesine destek olduğunu söyledi.
Olpak, bu konuda şunları söyledi;

"Ancak, yaklaşık 12 yılı geride bırakan Genç MÜSİAD, bu 12 yılda, yaşına oranla pek çok projeyi hayata geçirmiş ve adeta MÜSİAD bünyesindeki ağabeylerine nazire yapacak noktaya gelmiştir. Bugün bizi bir araya getiren TÜRGEB, yani Türkiye Genç Ekonomi Başarı Ödülleri de, bu projelerden sadece biridir. Bugün Türkiye, genç ve dinamik nüfusu ile dünyanın parlayan yıldızıdır ve burada bulunan, girişimci yönü ağır basan Türk gençleri, sadece ülkemizde değil, dünyada da çok büyük başarılara imza atıyor. Bununla iftihar ediyoruz. Belki de, bu beklentinin ana sebeplerinden birisi, onların genç olmalarında gizlidir. Klasik bir örnek olacak ama Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaşı hatırlayın, acaba Fatih bu fethi 50’li yaşlarda düşünür müydü? Gerçi, ömrü 50 yaşları görmeyi de vefa etmedi."

Hem edebiyatın hem de kültürel değerlerin önemli simalarından olan Necip Fazıl Kısakürek ve Mehmet Akif Ersoy’un gençlerden beklentilerini aktardıkları metinlerinde en önemli ortak noktanın, daha cesur, daha atik ve daha iddialı bir gençlik olduğunu anlatan Olpak, her ikisinin de, geçmişten çıkardıkları dersler üzerinden gençlikten yapılmamışı yapmalarını istediklerini söyledi.

Olpak konuşmasının sonunda ödül töreni sürecinde çalışmalarını ortaya koyan, finale kalan, çalışmaları değerlendiren, halk jürisine, final jürisine, programa destek veren isimler ile tüm katılımcılara teşekkür etti.

Gençlere İcat Çıkarın Diyorum

TÜRGEB Ödül Töreni’nde katılımcılara hitap eden İstanbul Ticaret Odası Başkanı (İTO) İbrahim Çağlar, girişimcilik konusunda ödüllendirilmelerini bu dinamizmin güçlü bir örneği olduğuna vurgu yaparak, "Ben gençlere inanıyorum, güveniyorum. Ve hep diyorum ki, icat çıkarın. Sıradan olmayın.” dedi.

 Çağlar bu konuda şunları söyledi;
"Son 10 yıllık süre zarfında devletimizin özel sektöre verdiği destekler ve iş âlemine duyduğu güven ülke ekonomimizin büyüme oranlarına yansıdı. Küresel krizlere rağmen büyüme eğilimlerinden ödün vermeyen Türkiye tablosu bu sayede hayata geçti.Tabii bu başarılar kendiliğinden olmadı. Öncelikle iş âleminin önünü açan her siyasi karar, her ekonomik tedbir ve her yasal düzenleme elimizi güçlendirdi" diye konuştu.

"Girişimci sayımız artıyor. Gençler, kendi iş yerlerini açmak ya da kendi işlerini yürütmek konusunda daha istekliler. İstanbul Ticaret Odası olarak bizler de girişimcilik eğitimleri kanalıyla gençlerin azmini ve kararlılığını  artırma gayretindeyiz"

Çağlar, girişimcilik konusunda ödüllendirilmelerini bu dinamizmin güçlü bir örneği olduğuna vurgu yaparak, "Ben gençlere inanıyorum, güveniyorum. Ve hep diyorum ki, icat çıkarın. Sıradan olmayın. Farklı  projeler ve hatta yapılamayacağını düşündüğünüz tüm girişimcilik fikirlerinizle ilgili bana gelin. Çünkü farklı olmak geliştirir, ilerletir. Sizi ve ülkemizi bir adım öne götürür" şeklinde konuştu.

AKBAL: “MÜSİAD’IN GENÇLERİ KANAATİN, BEREKETİN, ZÜHDÜN VE TAKVANIN İZİNDEN GİDİYOR”

MÜSİAD Gençlik Kurulu Başkanı Faruk Akbal ödül töreninde yaptığı konuşmada MÜSİAD’ın gençlerinin acımasız kapitalizmin, kıran kırana rekabetin, insanı insanın kurdu olarak gören anlayışın izinden değil, tıpkı abileri gibi kanaatin, bereketin, zühdün ve takvanın izinden gittiğini söyledi.

İdealleri Olmayan Gençler Enerjilerini Anarşizme Harcıyor

Faruk Akbal, MÜSİAD’ı ve onun devamı niteliğinde olan Genç MÜSİAD’ı ülke için değerli kılan özelliğin ekonomiye ve iktisada böyle farklı bir nazar ile bakması olduğunu belirterek, "Gençlerin muhakkak idealleri olması gerekir. Acıyla içinden geçtiğimiz bu dönemde, idealleri olmayan gençleri, sokaklarda, enerjilerini vandalizme, anarşizme harcarken buluyoruz. Peki, ne yapmalıyız  bu idealleri oluşturabilmek için? Ne yapmalıyız ki içine sürüklendiğimiz bu madde odaklı dünyada, gençlerimiz zamanın putlarını reddederek ideallerini koruyabilsinler" ifadesini kullandı.

Genç MÜSİAD olarak idealler ortaya koyduklarını, projeler üretip başarılı şekilde nihayete erdirilmesi için gayret gösterdiklerini dile getirerek, her daim yeni fikirler ve projelerle önde olmak istediklerini söyledi.

Gençler Kendilerine Bir Hedef Koymak Zorundalar

Ödül töreninde konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati, gençlerin kendilerine bir hedef koymak zorunda olduklarını söyledi.

Nebati bu konuda şunları söyledi; “Ticaret Odası Başkanı’mız gençlik yıllarından beri sivil toplum kuruluşlarında ve iş hayatında başarılı olmuş ve kendi yolunda doğrudan giden birisi Nail Olpak Genel Başkan’ımız toplantılarda sivil toplum kuruluşlarında beyefendi kişiliğini ve farklılıklarıyla kendin ortaya koymuş birisi. Bu kişiler kendilerine gençlik yıllarından beri belli bir hedef koymuş ve bu hedef doğrultusunda yürümeyi becermiş, insanların yönetici oldukları bir toplantı salonundayız. Niye bunları söylüyorum?Çünkü gençler kendilerine bir hedef koymak zorundalar. Bu hedef modern dünyanın savrulmaları içinde insanların gelgitlerinin ortadan kaldırılması ya da bu gelgitlerdeki en az teshirin sağlanabilmesi için bir hedef. Ama bu hedeflere giderken de kendi inançlarımızın doğrultusunda hareket etmemiz gerektiğini de unutmamamız lazım.”

Konuşmaların ardından ödül törenine geçilerek kategorilerinde birinci olan isimler Genç MÜSİAD tarafından ödüllendirildi. Ödül töreni toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Türkiye Genç Ekonomi Başarı Ödülleri (TÜRGEB) Sahipleri

Yılın Genç Girişimcisi / Semih Çalışkan

1988 İstanbul doğumlu. Sakarya üniversitesi endüstri mühendisliği lisansı ve Sakarya üniversitesi kalite yönetimi yüksek lisansını tamamlamış. Kurucu ortak olarak 6 farklı şirkette faaliyet göstermektedir. 2010 yılında ailesinin desteği olmaksızın MÜSTAKİL olarak, mezun olmasının hemen akabinde 3 kişinin çalıştığı bir danışmanlık ofise açarak iş hayatına atılmış. 3 yıl içerisinde şirket sayısını bir laboratuvar, bir filo kiralama şirketi, bir inşaat şirketi ve ek olarak 2 farklı danışmanlık şirketi olmak üzere 6’ya çıkarmış. Şuan 500 den fazla şirkete 60 kişilik kadrosu ile hizmet vermekte.

Yılın Genç Profesyonel Girişimcisi / Halil Aydoğan,

1988 doğumludu, Aydoğanlar İnşaat firması, Şerif Aydoğan ve Murat Aydoğan tarafından kurulmuş. 1992 yılında Tarsus da 500 m2’lik bir alanda inşaat malzemeleri satışı yapan bir firmayı 20 000 m2’lik alanda üretim yapar bir duruma getirmiş. Hâlihazırda Mersin’de de şubesi olan ve bünyesinde toplam 200 kişinin istihdam edildiği başarılı bir girişimcilik sergilemiş.

Yılın Genç Ekonomi Akademisyeni /Ahmet Alptekin Topçu

Lise hayatından başlayarak; lisans, yüksek lisans ve doktorasını burs kazanarak gerçekleştirmiş. İstanbul Ticaret Üniversitesinde araştırma görevlisi pozisyonuna birincilikle girmiş. Halen tam burslu olarak UniversityCollegeLondon'da doktoraya başlamış. Bugüne kadar Koç Üniversitesi, TÜBİTAK ve Alman Max-Planck enstitüsünde yaptığı çalışmalar enerji verimliliği alanında özel sektörün ARGE çalışmalarına büyük katkı sağlamış.

Yılın Üniversite Ekonomi Kulübü-Topluluğu / İstanbul Ticaret Üniversitesi Girişimcilik Kulübü

Girişimcilik kulübü, seçkin eğitimler sunarak; üyelerinin yaratıcı ve ilham verici fikirler edinmesini ve üyelerine kaliteli bir network oluşturmayı hedefleyen bir öğrenci kulübü. Kurumsal yönetim eğitimi, Dış Ticaretin abc’si ve Afrika, Girişimcilik Zirvesi 2013, Ticaret Eğitimi, TOBB İstanbul Genç Girişimciler Kurulu ile iş birliği protokolü, Girişimcilik & Başarı Zirvesi; Dâhiler Buluşması; Başarı Bedel İster, Girişimcilik Zirvesi 2014 gibi programlar düzenlemiş.

Yılın Genç Sosyal Girişimcisi / Merve Armağan

Türkiye Entelektüel Kadın Hareketi Projesi Genel Koordinatörü. Aynı zamanda İstanbul Şehir Üniversitesi Psikoloji Bölümü 2. sınıf öğrencisi. Şehir Tarih Topluluğu Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı.

Yılın Genç Mucidi /Abdullah Akın

Fırat Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği mezunu. 2010 yılı Ekonomik Mali Kalkınma Desteği kapsamında Yeni Nesil Tasarruflu Ledli ampul üretimi projesini gerçekleştirmek üzere Fırat Kalkınma Ajansından 177.000 TL destek almış. Tesisini Elazığ'a kurmak için harekete geçmiş ve şuan Türkiye’de tek Led Ampul imalatçısı sıfatını korumakta. 2014 yılı itibariyle Alman Metro Gross Marketler zinciri ile anlaşmalı olarak tüm Türkiye'de ürünlerini satmakta. Şu an ki yatırımın tutarı 2,5 milyon TL.

Yılın Sınır Tanımayan Girişimcisi / Fatih Özkentli

1982 yılı Konya doğumlu. Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü mezunu. Eğitim hayatı boyunca dünyanın önde gelen şirketlerinde staj yapmış. Üniversite 3. sınıfta PurdueUniversity/ABD`de özel bir projede 3 aylık staj yapmış. Üniversite son sınıfta Logic Grubun ilk firmasını kurmuş. Ticari hayatının başlangıç yılı olan 2005`te Türkiye’de ilk defa SMS ile sosyal yârdim kuruluşları için bağış kampanyasının bastan sona dizaynını ve yürütülmesini, ilk defa bireysel online kontör Satis projelerini yaparak Türkiye’de ilklerin Öncüsü olacak projelerde yer almış. 2011 Yılında DeloitteFast 500 EMEA programı ile Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgelerinde yılın en hızlı büyüyen teknoloji firması unvanına sahip olmuş. Uluslararası bir boyut kazandırdığı ticari hayatına 2 farklı ülkede 5 ayrı firma 3 farklı sektörde devam etmekte.

Genç MÜSİAD Özel Ödülü / Zeliha Kurt ve Reyhan Bayramoğlu

Zeliha kurt ERDEMİR, Genç MÜSİAD'ın 2008-2011 dönemi yönetim kurulu üyesiyken Şal Evi'ni yine Genç MÜSİAD yönetim kurulu üyesi olan Reyhan Bayramoğlu Demirtaş ile kurmuş. 2010 yılında kurulmuş olan Şal Evi markası bir e-ticaret sitesi olarak doğmuş. Türkiye'de bulunmayan ipek şal modellerini yurtdışında fason olarak ürettirip Şal Evi tescilli markası ile satışa başlamış. 50 adet şal ile başlamış olan ilk ithalatından bu yana büyük bir başarı elde etmiş. Bugün binlerce adede varan internet satışının yanı sıra Türkiye çapında 12 bayisi bulunmakta. Başta ATV'de yayınlanan Huzur Sokağı dizisi olmak üzere çeşitli dizilere ve A Haber kanalındaki Kadraj programına ipek şal sponsoru olmakta.

Girişim Haber olarak TURGEB organizasyonu için Genç MÜSİAD ailesini tebrik ediyor, yarışmada finale kalan ve kategorilerinde ödül kazanan tüm genç girişimcileri tebrik edip iş hayatlarında nice başarılar diliyoruz.

Genç MÜSİAD hakkıdna detaylı bilgi için www.gencmusiad.org.tr web adresini TÜRGEB Türkiye Genç Ekonomi Başarı Ödülleri hakkıdna detaylı bilgi için ise www.turgeb.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor