Engelli Girişimcilere 100 Bin TL'lik KOSGEB Kredisi Geliyor!

Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve KOSGEB işbirliği ile engelli girişimci vatandaşlarımıza yönelik 100 Bin TL'ye varan kredi ve girişimcilik eğitimi imkanı sunuyor. Kendi işinin patronu olmak isteyen engelli vatandaşlarımız Kosgeb Yeni Girişimci Desteği’nden faydalanacak. Detaylar haberimizde..

Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve KOSGEB işbirliği ile engelli girişimci vatandaşlarımıza yönelik 100 Bin TL'ye varan kredi ve girişimcilik eğitimi imkanı sunuyor. Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan gelen bu destek ile engelli vatandaşlar ilk olarak eğitim görerek , kuracakları iş konusunda yeterli bilgiye sahip olacaklar. Daha sonrasında ise 100 Bin TL kredi ile eğitimi verilen iş konusunda iş sahibi olmaları sağlanacak. Kendi işinin patronu olmak isteyen vatandaşlar Kosgeb Yeni Girişimci Desteği’nden faydalanacak.

Engellilere özel verilecek bu destek kredisi 4 aşamadan oluşuyor. İşletmenin kuruluşu, malzeme alımı ve işletme gideri için verilecek destekler geri ödemesiz, sabit yatırım için verilecek 70 bin TL’lik hibe ise geri ödemeli olacak. Bu desteğin geri ödenmesi, engelli vatandaş işini kurup kâra geçtiği andan itibaren adım adım yapılacak.

Projeye başvurarak kendi işini kurmak isteyen tüm engelliler bulundukları ilden başvuruda bulunabilecekler. Alınan başvuruların ardından seçilen girişimciler, İstanbul, Ankara, İzmir şehirlerinde bulunan eğitim merkezlerinde Kosgeb Yeni Girişimcilik Eğitimi almaya hak kazanacak. Eğiitime katılarak projeleri kabul edilen girişimcilerin , kendi illerinde iş yeri kurma hakları olacak. Bu sayede Bakanlık engellilere iş sahası oluşturacak.

Girişimci olmak isteyenler Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün internet sayfasında online başvuru formunu dolduracak. Türkiye genelinde elektronik olarak başvurular değerlendirilecek. Proje ilk olarak pilot il Ankara’da başlatılacak.

KOSGEB'in halihazırdaki engelli vatandaşlarımızı da içine alan Girişimcilik Destek Paketi'ni bu sayfadan inceleyebilir, daha önce sizlere duyurduğumuz, bakanlığın Girişimci Engel Tanımaz, Kendi İşimi Kurmak İstiyorum projesininin detaylarını ve başvuru linklerini bu sayfadan inceleyebilirsiniz.

Haberimizi engelli okurlarımız, engel tanımayan girişimcilerimiz ve yakınları başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorumlar

camp
camp
ya ben özürlüyüm başvuru yaptım 30bin tl.ye kadar hibe verebiliriz diyor ama önce işyeri aç diyor 30bin tl. için önce 30bin tl. olacakki işyerini açasın bana 5bin. tl yeter dedim atölye için geride ödeyebilirim dedim yok önce işyeri aç diyor işyerini açsam zaten sana ne ihtiyacım var parayı paraya kırdırmayalım hiç imkanı olmayana verki adam sıçrama yapabilsin, ben işyeri açacak olsam senin 30bin olsa ne olur olmasa ne olur 6 ay 1 senede kazanılır yine o para ama düşünceli değil bir yandan hibe verdiğin adamın parasına para katarken diğer yandaki hiç para yok çalışsa defol engelli senlemi uğraşacağız falan mantıksız bence adam zaten işyerini açmış teraziye koyduğun zaman bi gözünde hayal et adam zaten işyeri ile diğer engelliden ağır basıyor öbür kesede hiç parası yok engellinin ama yeteneği var parası olandan daha az hibe istiyor, yinede sen zengin engellinin kesesine 30bin indiriyorsun fakir engelli terazinin kesesi atmosferden çıktı bence olmamış KOSGEB.
necla atılgan
necla atılgan
benim kızım engelli pastacılık üstüne okuyor acaba ben dükkanı acsamdamı kırediye baş vursam yoksa acmadanmı
Girişim Haber
Girişim Haber
Necla Hanım: Destekten önce muhakkak bir Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılıp bu soruya ondan sonra cevap aramanızı tavsiye ederiz.
vedat kaya
vedat kaya
100 bin tl ne iş yapılır
vedat kaya
vedat kaya
fikri olan bana akıl versin vedat1979@windowslive.com
burhan sarı
burhan sarı
slm arkadaşlar engelli vatandaşlar derken benim babam hem şeker hastası hem bir ayagı diz altı protez hemde işitme ve konuşma engelli doguştan bizde faydalanabilirmiyiz böyle bir yasadan? ve nasıl kredi alabiliriz bilen bi arkadaşımız yardımcı olrsa memnun olurum
deniz bahar
deniz bahar
selam girişimci haber
babam %93 özürlü bizim küçük çapta bi hayvancılık işletmemiz var 13 büyükbaş biz destek hibe alıp işimizi büyütmek istiyoruz bu mümkünmüdür acaba. şimdiden teşekkürle
Girişim Haber
Girişim Haber
Deniz Hanım Merhaba,

KOSGEB'in Yeni Girişimci Destek programını ve T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Destekler sayfasını incelemenizi tavsiye ederiz.  

http://www.kosgeb.gov.tr/Pages/UI/b.aspx?ref=26
www.tarim.gov.tr/.../Tarimsal-Destekler

Saygılarımızla
fatma birol
fatma birol
merhaba bende görme engelli engeli kendine engel olmayan biriyim.engel tanımaz fikirleri bizimle paylaştığınız için size minnetkarım.iyiki varsınız
olcay kagizman
olcay kagizman
selam ben yüzde 48engelliyim.uzun sure cagri merkezi musteri temsilcisi olarak calistim.kendi adima bir cagri merkexi acabilirmiyim.kredi alip nasil olucak bu krediyi nadil temin edebilirim bilgi verirmisiniz saygilar eskisehir merkez
Girişim Haber
Girişim Haber
Merhabalar,

Fatma Birol Hanım: ne mutlu bize yardımcı olabildiysek.
Olcay Kağızman Bey; 444 15 67 nolu telefondan KOSGEB, 444 66 90 nolu telefondan TÜBİTAK destek çağrı merkezlerine ulaşarak sorunuza net yanıt bulabilirsiniz.

Saygılarımızla
HÜSEYİN AKYOL
HÜSEYİN AKYOL
benim 6 yaşında yüzde 98 engelli bir kızım var onun adına harhangi bi kredi cekkebilirmiyiz
baykan
baykan
baykan  ben   koçgemdenkırediiçin  nasılbiligi  albilirim
Kenan bozkurt
Kenan bozkurt
Merhaba benim yaşım 47 yüzde 45 engelim var kumlama boya işi yapicam şirket atölye aci cam iş yeri açma belgem yok acaba kosgeb bna kredi vere bilir mi
Bekir TAÇYILDIZ
Bekir TAÇYILDIZ
selamlar ben önce şu şikayetimi arz etmek istiyorum devletimizden insanlar annesine babasına bakmazlar yaşlandım mı ben babama yada anneme bakmak istiyorum nasıl kredi alabilirim bu nun derdine koşuyorlar bu kişilere devletimiz  kredi vermemeli bu kişiler bence sahtekar annem hasta git 500 bin tl lik aracı al arabada annen varmı yok bu bu nasıl annene araba almak devletimiz böyle kişileri araştırmalı anne rahatsızca kullanacak araba dizayın etmeli yoksa devletimiz zaten para veriyor doktor ayğına geliyor bu kişeye araba sart değil

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor