Emzirme Zorluklarına Çözüm Üreten Anne Çift Girişimci Oldu!

Emzirme döneminde sorun yaşayan iki anne, akıllı kıyafetler tasarlayarak bu işe el attı. Bugün emzirme kıyafeti, bebek sepeti gibi doğum sonrası pek çok ihtiyaca cevap veren bir ürün portföyü oluşturan Duygu Badur ve Ezgi Akıncılar girişimci oldular. Detaylar haberimizde..

Emzirme döneminde çalışan ve hayatın içinden kopmayan kadınlann en büyük zorluğu kıyafetlerdir. Çünkü var olan kıyafetler gerek mahremiyetin sağlanması, gerekse rahatlık açısından emzirmeye pek uygun değildir. Emzirme döneminde bu sorunu yaşayan iki anne, akıllı kıyafetler tasarlayarak bu işe el attı. Bugün emzirme kıyafeti, bebek sepeti gibi doğum sonrası pek çok ihtiyaca cevap veren bir ürün portföyü oluşturan Duygu Badur ve Ezgi Akıncılar, şimdilerde kurdukları web sitelerinde bu ürünlerin satışını gerçekleştiriyor.

Girişim hikayeleri hep ilham vericidir. Kişilerin işe başlamaları, geliştirmeleri ve belirli noktalara getirmeleri başka girişimcilere de örnek olur. Özellikle kadın girişimcilerin hikayeleri. Hele ki iş fikirlerini kendi ihtiyaçlarından yola çıkarak oluşturanlar. İşte www.happymilk.com.tr sitesinin kurucusu olan Ezgi Akıncılar ve Duygu Badur da bu bahsettiğimiz kadın girişimcilerden.

Emzirme Zorlukları Onları Girişimci Yaptı

Çocuk doğurduktan sonra özellikle hamilelik döneminde kendilerine uygun emzirme giysisi bulamayan iki arkadaş bu soruna çözüm olma yolunda kurmuşlar şirketlerini. Siteleri henüz yeni, ürün portföyleri de sınırlı. Ancak hedefleri büyük. Zaten şimdiden Londra merkezli çok katlı bir mağazalar zincirinin dikkatini çekmişler. Yakm zamanda ürünlerini yurt dışına da satmayı planlayan iki arkadaşın amacı ise doğum sonrasında ve emzirme dönemi boyunca kadınlann yanında olan bir marka olabilmek. Aslında hikayenin daha başındalar ama en azından hayal ettikleri gibi artık onların da ‘iki girişimci anne’ ile başlayan bir hikayeleri oldu bile.

Çocukluk Hayalleri

Ezgi Akıncılar ve Duygu Badur okul sıralarında tanışmış iki arkadaş. Hayatlan paralel gitmiş ve hiç kopmamışlar. Kariyer anlamında farklı planlamalar yapmış olsalar da okul sıralannda kurdukları girişimci kadınlar olma hayallerini hep içinde taşımışlar. Yoğun çalışma temposundan bunaldığımız zamanlarda kendi işlerini kurdukları günleri hayal ettiklerini söyleyen Akıncılar “Söz verdik birbirimize; bir gün bizim de beyaz gömlek, krem rengi pantolon giyip, sırt sırta verip çektirdiğimiz fotoğraflarımız olacaktı” diyor.

Ancak ne iş yapacaklarını hiç konuşmamışlar. Ta ki çocuklarını kucaklanna alana kadar. Emzirme sürecinde her ikisi de kıyafet konusunda zorluk çekip birbirlerine bu konuda dert yanarken çıkmış iş fikirleri. Çünkü özellikle hayattan kopmayan ve 40’ı çıkmadan çocuğunu dışarı çıkartan zamane kadınlarının çocuklarını gittiği yerde emzirmesi pek de kolay değildir. Mahremiyet konusunda sıkıntının yanında annenin bebeğini emzirirken rahat etmesi konusunda da sorun yaşanır.

50 Ürünlük Yelpaze

Biz bu konuda zorluk çekiyorsak herkesin zorluk çektiğini düşündük ve bu işe girmeye karar verdik” diyor Akıncılar. 2011 yazında iki arkadaş iş planı yapmaya başlıyorlar ve bir e-ticaret sitesi kurmaya karar veriyorlar. Hiç bilinmeyen bir kategoride var olmak için mücadeleye başlıyorlar. Önce üretim için atölyeleri geziyorlar. Bu arada ürün tasarımlarını yapıyorlar. Uç ürün hazırlıyorlar. Bunları hem kendileri, hem de çevrelerinde emziren kadınlardan oluşturdukları bir fokus gruba denettiriyorlar. Kadınlardan gelen önerilere göre ürünlerine son hallerini veriyorlar. Bir de kadınların duygusal olduklan bu dönemde giysileri eğlenceli hale getirme fikri geliyor akıllanna. Ürünlere eğlcnceli baskılar yapıyorlar. Hem de elleriyle tek tek uğraşarak.

Sonuçta, renk ve desen kınlımlı 50 ürünlük bir kreasyon hazırlanıyor. Her ne kadar şirketi 2011 Eylül’de kurmuş olsalar da satışlara geçtiğimiz temmuz ayında başlıyorlar. Kurduklan www.hapymilk.com.tr sitesinden yapıyorlar satışlarını. Satışların tahminlerinden daha iyi gittiğini söyleyen Duygu Badur şu günlerde yeni modeller ve farklı ihtiyaçlara yönelik ürünler tasarlamayla zamanlarının geçtiğini belirtiyor.

Akıllı Kıyafetler Tasarlıyorlar

Doğum sonrasında hem anne hem baba hem de bebek için tahmin edilmeyen birçok ihtiyaç ve dalga geçilecek birçok durumla karşılaşıldığını söyleyen Badur sitelerini ise şöyle anlatıyor:

Yeni anne olarak bebeğinizi kucağınıza aldığınız günden tam bir gün öncesine kadar stil sahibi, şık ve entelektüel bir kadınken bir günde nasıl gezici süt istasyonuna dönüştüğünüze şaşırıp kalırsınız. Başlarda hayat sadece ‘süt, gaz, alt’ üçgeninden ibarettir. Sanki bir anda göğüsleriniz halka arz olur da herkes merakla ‘gözlemlemeye’ ve tavsiyelerini yığmaya çalışır, işte tam da bu nedenle işe, istemediğiniz yerleriniz açıkta kalmasın, her yerde bebeğinizi en rahat ve kolay şekilde emzirebilin veya süt sağabilin diye akıllı kıyafetler tasarlayarak başladık. İçine bi-raz da espri katıp, doğum sonrası ruh hallerine ince göndermeler yaparak lohusa günlerinizin neşesi olmak istedik. Kendini bir kurbağa kadar çirkin hissedenlerin, dengesiz lohusa durumlarıyla evde tehlike uyansı gibi gezenlerin, bu sütlü durumların sonsuza dek süreceğini zannedenlerin, gündüz uy-kucu-gece baykuş bebek annelerinin kulübü burası!

Bebek Sepetleri de Düşünülmüş

Kısacası sitede sadece ürün satılmıyor hayat kurtaran öneriler de mevcut, iki ortak bebek hediyesinin sadece bebekler için olduğunu görüp bu işe de el atmış. Hem annelere hem bebeklere hediyelerin yer aldığı bebek sepetleri oluşturmuşlar. Özellikle kurumlann çalışanlarına bebek hediyesi olarak bu sepetleri gönderdiğini söyleyen Akıncılar, sepete babalar için de hediyeler koymak için çalışma yürüttüklerini anlatıyor.

Eylül ayında bu işe başladıklarını ve kurumlardan ciddi talep aldıklarını söyleyen Akıncılar bebek ürünleri satan şer-lerle işbirliği içinde olduklannı söylüyor. Bu tarz işbirlikleri-ne perakende noktalannda da girebileceklerini ifade eden Akıncılar, emzirme konusunda ilk akla gelen marka olma hedefiyle bundan sonraki çalışmalarını yürüteceklerinin de altını çiziyor.

Hedef Çalışan ve Hayatın İçindeki Kadınlar

Ezgi Akıncılar ve Duygu Badur, HappyMilk markasına bugüne kadar 50 bin TL’lik bir yatırım yapmış. Şu anda en çok satılan ürünün Cırt-Juke emzirme atleti olduğunu söyleyen iki ortak boyalara ve ambalajlara da özellikle dikkat ediyor. Ürünleri anne ve bebeklerin beraber giyecekleri takımlar şeklinde de sattıklarına değinen Badur, bu ürünleri özellikle çalışan kadınların daha çok talep ettiğinin altını çiziyor ve zaten hedeflerinin de çalışan ve hayatın içinden kopmayan kadınlar olduğunu sözlerine ekliyor.

Ekonomist kaynaklı Fatoş Bozkuş haberi olan bu başarı hikayesini; karşılaşılan zorlukları kolaylaştırmaya yönelik çözümler sunarak nasıl başarılı olunabileceğine dair güzel bir örnek olduğu için paylaştık.

Duygu Badur ve Ezgi Akıncılar'ı tebrik ediyor ve başarıya koştukları bu yolda Girişim Haber olarak başarılar diliyoruz. Girişimcilerin hizmet ve ürünlerini www.happymilk.com.tr adresinden inceleyebilir, facebook sayfası ve twitter profillerinden çalışmalarını takip edebilirsiniz. Ayrıca kendileri ile yapılan başka bir röportajı da bu linklerden ( 1, 2 ) okuyabilirsiniz.

Haberimizi bayan okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor