Yeni Fikirler Yeni İşler 2012'de de Başvurularınızı Bekliyor!

ODTÜ Teknokent’in düzenlediği ve geleceğin patronlarına ofis açma ve toplamda 245 bin TL’lik sermaye desteği veren ”Yeni Fikirler Yeni İşler” yarışması, 2012 yılının yeni patronlarını aramaya başladı. Elginkan Vakfı ana sponsorluğunda Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM), Türk Telekom, OSTİM ve İntel’in destek verdiği yarışmayı kazanan ekipler, ODTÜ Teknokent’te 3 yıl süreyle ofis açıp kendi kendilerinin patronu olabiliyor.

ODTÜ Teknokent’in düzenlediği ve geleceğin patronlarına ofis açma ve toplamda 245 bin TL’lik sermaye desteği veren ”Yeni Fikirler Yeni İşler” yarışması, 2012 yılının yeni patronlarını aramaya başladı.

Elginkan Vakfı ana sponsorluğunda Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM), Türk Telekom, OSTİM ve İntel’in destek verdiği yarışmayı kazanan ekipler, ODTÜ Teknokent’te 3 yıl süreyle ofis açıp kendi kendilerinin patronu olabiliyor. Alınan bilgiye göre, ODTÜ ve ODTÜ Teknokent’in 2005 yılından bu yana Elginkan Vakfı ana sponsorluğunda düzenlediği Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışması, girişimciliği teşvik etmek isteyen kurum ve kuruluşlarca ilgiyle izleniyor.

Yarışma kapsamında, Elginkan Vakfı’nın yanı sıra, Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın ‘Savunma Sanayii Kategorisi”, Türk Telekom’un ”Bilişim ve Telekomünikasyon Kategorisi”, ”OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi Özel Ödülü” ile ”Intel Özel Ödül desteği” bulunuyor.

Ödül Miktarı 225 Bin Tl Oldu

Yarışma bu yıl da teknoloji tabanlı iş fikrine sahip girişimciler arıyor. Bu yılki yarışmaya katılanlar, 75 bin TL değerindeki ”Elginkan Vakfı Büyük Ödülü”, 50 bin TL değerinde ”Savunma Sanayii Müsteşarlığı Büyük Ödülü”, 50 bin TL değerinde ”Türk Telekom Büyük Ödülü”, 25 bin TL değerinde ”OSTİM Özel Ödülü” ve 25 bin TL değerindeki ”Intel Özel Ödülü” için yarışacaklar.

Genel, Savunma Sanayii ve Bilişim-Telekomünikasyon kategorilerinde yarışan ve birinci olmaya hak kazanan öğrencileri, para ödülünden daha fazlası bekliyor. ODTÜ Teknokent’te 3 yıl süreyle ücretsiz ofis alanı, İş Planı ve Girişimcilik Kursları, uluslararası fuar katılımları, hukuki ve teknolojik danışmanlık hizmetleri gibi pek çok fırsat, yarışmaya başvuracak ve finale çıkmaya hak kazanacak öğrencilerin olacak.

Onlar Da Yarışmaya Katılıp Destek Almıştı

Üniversitede öğrencilik yıllarında ya da yeni mezun bir gençken yarışmaya katılarak dereceye giren onlarca genç girişimci, yarışmada derece yaparak hayallerini gerçeğe dönüştürdü.
Yarışmaya katılan 12 ekip, ODTÜ Teknoparkı’nda kurdukları şirketlerinin patronu oldu. Bu şirketlerde 50′nin üzerinde genç araştırmacı, bilişim, elektronik ve biyoteknoloji başta olmak üzere pek çok sektöre yönelik çalışmalarıyla Türkiye’nin ar-ge altyapısına önemli oranda katkı sağlıyor.

Yarışmanın 2005 yılı finalistlerinden KADE grubunun kurduğu ”KADE Bilişim Teknolojileri ve Güvenlik Sistemleri”nin cirosu 3 milyon doları aşarken, yurt dışı ihracatlarıyla başarılı teknokent firmaları arasında faaliyetlerini sürdürüyor.

Yarışmanın geçen yıllarda kazanan ve şirketleşen gruplarından Mobilus, Biyonesil, Minder, RNART ve Rotasoft da istikrarlı büyümeleri ve ciroları ile Teknokent’in önemli firmaları arasında yerlerini koruyor.

Sunulan Hizmetler

Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışma süreci, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Teknogirişim Sermaye Desteği süreci ile eşgüdüm ve koordinasyon içinde yürütülüyor. Tüm Türkiye’den üniversite öğrencileri ve mezunlarının katılımına açık olan yarışmada bu yıl girişim sermayesi, yatırım desteği, eğitimler ile ücretsiz ofis alanı desteğinin toplam değeri 2 Milyon TL’ye ulaşmış durumda.

Yarışma süreci ve sonrasında ODTÜ Teknokent himayesinde kurduğunuz şirketlerin başarıya ulaşması için finansal desteğin çok daha ötesinde mentor desteği ile şirketinizi büyütme imkanı sunuyor.
 
Başlıca Hizmetler
İş Planı ve Girişimcilik Eğitimleri
Mentorluk Destekleri
Uluslarası Fuar Katılımları
Hukuki ve Teknolojik Danışmanlık Hizmetleri
Ücretsiz Ofis Alanı

Yarışmaya katılmak için atmanız gereken ilk adım, Proje Önerinizi 6 Nisan2012 Cuma gününe kadar www.yfyi.info adresindeki başvuru linkinden sunmak. Teknogirişim Sermaye Desteğine ek olarak YFYİ’nin sağladıkları ile fikrinizi değere dönüştürme sürecinde bir destek daha alabilirsiniz. Unutmayın, yarışmanın ilk aşaması için son başvuru tarihi 6 Nisan 2012 16 Nisan 2012.

Yarışma hakkındaki her türlü sorunuza cevap bulabilmek için yarışma web sitesi www.yfyi.info 'yu inceleyebilirsiniz.

Güncelleme: Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışması, “Intel Global Challange” yarışmasının Türkiye ayağı olan “Intel Challenge Turkey” yarışmasını da içerisinde barındırmakta. Bu nedenle Intel Global Challange ile eşgüdümün sağlanabilmesi için YFYİ’nin son başvuru tarihi 16 Nisan 2012 tarihine uzatılmış. Ayrıca YFYİ yarışmacıları içerisinden seçilen bir ekibin Intel Challenge Turkey kazananı olarak Intel Global Challenge’a katılmaya hak kazanacağını hatırlatmak isteriz. Yarışmaya katılmak için ABD’ye gidecek olan ekibin tüm masrafları ayrıca karşılanacakmış.

Haberimizi yeni fikirleri ile yeni işlerini kurmak isteyen üniversite öğrencileri ve yeni mezunları başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor