Türkiye Ar-Ge Merkezi Oluyor, Size de Yer Kapmak Düşüyor

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak yeniden düzenlenen eski Sanayi Bakanlığı gelecek yıllar konusunda oldukça önemli adımlar atmaya ve yatırımlar yapmaya devam ediyorlar. Geçtiğimiz günlerde bir konferans sırasında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün teknoloji ve Ar-Ge alanında çok büyük yatırımların yapılacağı müjdesini verdi ve bununla beraber yatırım yapanlara da büyük desteklerin verileceğini açıkladı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak yeniden düzenlenen eski Sanayi Bakanlığı gelecek yıllar konusunda oldukça önemli adımlar atmaya ve yatırımlar yapmaya devam ediyorlar.

Geçtiğimiz günlerde bir konferans sırasında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün teknoloji ve Ar-Ge alanında çok büyük yatırımların yapılacağı müjdesini verdi ve bununla beraber yatırım yapanlara da büyük desteklerin verileceğini açıkladı.

Ülkemizde genelde büyük firmalar dışında orta ve küçük çaplı firmalarda ne yazık ki Ar-Ge çalışmaları yerine Çal-Çırp yada Gör-Esinler çalışmaları ağırlıklı olarak yapılmaya devam ediyor. Yakın dönemde Devlet desteği ile hızlı bir şekilde geniş kitleleri kapsayan, hemen hemen her ilde açılacak merkezler ile herkese ulaşmayı amaçlayan bu tarz Ar-Ge çalışmaları ve destekleri ile sizde istediğiniz çalışmaları yapabilir hale gelebilirsiniz.

Yeterli deneyim ve donanıma sahipseniz, yapacağınız işe inanıyor ve insanları da inandırabiliyorsanız, kendinizi alanında çığır açan insanlar arasında görebiliyor ve buna inanabiliyorsanız o zaman sizinde bu tarz bir destekten yararlanma zamanını gelmiş demektir.

Kısacası özellikle Devlet Destekli olarak yapılacak bu tarz Araştırma Geliştirme çalışmalarına hem kendi ihtiyacınız olan teknolojileri üretmek hem de başkalarının ihtiyacı olan teknolojileri hazırlamak amacıyla değerlendirebilir, boşluk olan alanlarda kendinize bir yol açabilirsiniz.

Bu haberimizi, yatırımcı ve girişimci okurlarımızın ilgi ve bilgilerine sunarız.

Hasan Turgut Özdemir / Girişim Haber 

Bu içeriği 3.946 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Destekleri, Ulusal, Yatırım, Bilişim / Teknoloji

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor