Nivogo ve Mudo Güçlerini Döngüsel Ekonomide Birleştirdi

Avrupa’nın 1 Numaralı Döngüsel Ekonomi Girişimi Nivogo, marka partnerleri arasına Mudo’yu ekledi. Son iş birliği ile marka partner sayısını 20’nin üzerine taşıyan Nivogo, depoya kaldırılan giyim ürünlerini Yenileme Merkezi’nde altı aşamada yenileyerek tekrar döngüsel ekonomiye kazandırıyor. İşte detaylar..

Avrupa’nın 1 Numaralı Döngüsel Ekonomi girişimi seçilen Nivogo; Türkiye’yi dünyanın döngüsel ekonomi merkezi haline getirme amacıyla yoluna devam ederken, marka iş birliklerine bir yenisini daha ekleyerek ekosistemi güçlendiriyor. Türkiye ve dünyada 125'ten fazla mağazası bulunan giyim, mobilya ve dekorasyon perakendeciliğinin öncü markası Mudo’yu Döngüsel Dönüşüm marka partnerleri arasına dahil eden Nivogo, Mudo’nun çeşitli nedenlerle depoya çekilen giyim ürünlerini Gebze’deki Türkiye’nin ilk ve en büyük Yenileme Merkezi’nde altı aşamalı süreçte yenileyerek hayata döndürüyor. Yenilenen ürünler Nivogo’nun döngüsel mağazalarında döngüsel alışverişi deneyimlemek isteyen kullanıcılar ile buluşuyor. Şu ana kadar 2 milyona yakın ürünü yenileyerek hayata döndüren Nivogo, 11 milyar litrenin üzerinde su israfının ve 10 milyon kilogramın üzerinde karbon emisyonunun önüne geçti.

Nivogo ve Mudo, gerçekleştirdikleri iş birliği ile hazır giyim sektörüne sürdürülebilir bir yaklaşım sunarak ekosistemin güçlenmesine, su tüketimi ve karbon emisyonunun azaltılmasına katkı sağlıyor. 

“Hazır giyim sektörüne ve döngüsel ekonomiye katkılarımız her geçen gün artıyor” 

Nivogo CEO’su Arnas Akbaş şunları söyledi;

Artan marka partner sayımız ile birlikte hazır giyim sektörüne ve döngüsel ekonomiye katkılarımız her geçen gün artıyor. Türkiye’nin en büyük hazır giyim ve moda markalarıyla Nivogo’nun döngüsel ekonomi etki alanı her geçen gün büyüyor. Üretilen her ürünün değerli olduğu inancıyla sürdürülebilir bir dünyayı mümkün kılmak amacıyla çalışıyoruz. Moda dünyasının önemli markaları ile dünyamızın sınırlı kaynakları ile üretilen ve depolarda atıl durumda bekleyen ürünleri yeniden döngüsel ekonomiye kazandırıyoruz. Döngüsel Dönüşüm Marka partnerlerimiz ile birlikte, şimdiye kadar yenilediğimiz 2 milyona yakın ürün sayesinde 11 milyar litrenin üzerinde su kullanımının ve 10 milyon kilogramın üzerinde karbon emisyonun önüne geçtik. Dünyayı daha sürdürülebilir kılma amacımız doğrultusunda ilerlerken, sektörünün en önemli markalarının yanı sıra Mudo gibi değerli ve köklü bir markanın yanımızda olması bizi çok mutlu ediyor, motivasyonumuzu artırıyor.  

Mudo CEO'su Ömer Taviloğlu ise şunları kaydetti; 

Mudo olarak daha iyi bir gelecek için çalışıyor, sürdürülebilirliği tüm iş süreçlerimizde ön planda tutuyoruz. Koleksiyonlarımızda geri dönüştürülmüş, doğaya dost, doğal ve sürdürebilir kaynak kullanımına önem veriyoruz. Daha sürdürülebilir bir dünya için döngüsel dönüşümün gücüne olan inancımızla bugüne kadar çalışmalarını yakından takip ettiğimiz Nivogo ile iş birliği yapıyoruz. Çeşitli nedenlerle satıştan çekip depomuzda beklettiğimiz ürünlerimizin, doğaya zarar vermeden yenilenerek kullanıcıyla buluşturulmasından büyük mutluluk duyuyoruz.

Yüzde 100 yerli bir şirket olarak Şubat 2021’de kurulan Nivogo, ihtiyaç olmayan ya da hiç kullanılmayan ürünleri markalardan ve kullanıcılardan alarak tekrar döngüsel ekonomiye dahil ediyor. Nivogo’nun ürün portföyünde Türkiye’nin ve dünyanın en tanınmış markalarının spor ayakkabılarından çantalarına, montlarından tişörtlerine kadar onlarca farklı kıyafet bulunuyor. Türkiye’nin ilk ve en büyük Yenileme Merkezinde yenilenen ürünler, Nivogo tarafından geliştirilen teknoloji ve yapay zeka temelli fiyatlandırma uygulaması ile döngüsel mağazalarda kullanıcılarla buluşuyor. Şu ana kadar 2 milyona yakın ürünü yenileyen Nivogo, 11 milyar litrenin üzerinde suyu kurtararak tasarruf sağladı ve binlerce ton karbon emisyonunun önüne geçti.

Avrupa’nın 1 Numaralı Döngüsel Ekonomi girişimi seçilen, %100 yerli bir girişim olan Nivogo hakkında detaylı bilgi edinmek için nivogo.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor