Chobani, ABD'li Kahve Devi La Colombe'u Satın Aldı

Hamdi Ulukaya tarafından kurulan ve ABD’nin en hızlı büyüyen gıda şirketi Chobani, 900 milyon dolarlık bir anlaşma ile ABD'nin kahve devi La Colombe'u satın alarak büyüme hedeflerini güçlendirdi. İşte detaylar..

Hamdi Ulukaya tarafından kurulan ve ABD’nin en hızlı büyüyen gıda şirketi Chobani, 900 milyon dolarlık bir anlaşma ile ABD'nin kahve devi La Colombe'u satın alarak büyüme hedeflerini güçlendirdi. Bu stratejik adım, Chobani'nin pazardaki etkinliğini artırırken, La Colombe'un perakende deneyimi ve geniş müşteri tabanından faydalanarak yeni kanallarda büyüme fırsatları sunuyor. Bu birleşme aynı zamanda Chobani'nin ürün portföyünü genişleterek küresel ölçekte büyüme hedeflerine önemli bir katkı sağlayacak.

Hamdi Ulukaya tarafından kurulan ve ABD’nin son 10 yılda en hızlı büyüyen gıda şirketlerinden biri haline gelen Chobani, ABD’nin kahve devi La Colombe'u 900 milyon dolarlık bir anlaşmayla satın alarak büyüme hedeflerini güçlendiren bir adım attı. Bu stratejik birleşme, Chobani'nin pazardaki etkinliğini artırırken, La Colombe'un perakende deneyimi ve geniş müşteri tabanından faydalanarak yeni kanallar açarak büyümesine imkan sağlayacak.

Perakende, kafe, gıda hizmetleri ve doğrudan tüketici gibi farklı kanallarda geniş bir müşteri kitlesine hitap eden bir marka olarak öne çıkan La Colombe, özellikle hazır içilebilir kahve kategorisindeki benzersiz konumu ve sadık müşteri kitlesiyle dikkat çekiyor. Chobani'nin bu stratejik satın alma hamlesi, hızlı büyüyen 5 milyar dolarlık ABD hazır içecek kahve kategorisinde önemli bir oyuncu olan La Colombe'un sahip olduğu perakende tecrübesinden yararlanarak yeni pazarlarda genişleme ve büyüme hedefini destekliyor.

900 milyon dolarlık bu stratejik satın almayla birlikte, Chobani olarak kahve kategorisindeki varlığını daha da güçlendirdiklerini belirten Chobani'nin Kurucusu ve CEO'su Hamdi Ulukaya, Gıda sektörünun satışları artırmak için zorluklarla karşılaştığı bir dönemde, Chobani’nin çift hanelere ulaşan hacim odaklı satış büyümesi ve önemli bir kar marjı genişlemesi sağladığını  ifade etti. Chobani’nin gelecekteki büyüme stratejisini belirleme konusunda her zamankinden daha güçlü ve iyi bir konumda olduğunu vurgulayan Ulukaya şöyle konuştu;

Zaten daha once Chobani krema ürünleriyle kahve kategorisine yatırım yapmıştık ve La Colombe'u Chobani ailesine katmanın heyecanını yaşıyoruz. La Colombe'un lezzetli, yüksek kaliteli soğuk demleme kahvesi ve hazır içeceğini, Keurig Dr Pepper’in güçlü distribütörlük desteği ile  gelecek neslin tüketicilerine sunma fırsatından dolayı heyecanlıyız.Özellikle La Colombe'un perakende deneyimi, ürün portföyü ve geniş müşteri tabanıyla yeni kanallarda etkin bir şekilde büyümeyi hedefliyoruz.

Bu yeni gelişme ile birlikte La Colombe, Chobani'nin bir parçası haline gelirken, aynı zamanda bağımsız bir marka olarak faaliyetlerine devam edecek. Bu yaklaşım ile iki şirket arasında iş birliği ve bilgi paylaşımını kolaylaştırmasının yanı sıra, La Colombe'nin bilinen benzersiz kimliğini ve yenilikçi ruhunu korumayı amaçlıyor.

Chobani bu stratejik satın alma ile ayrıca Chobani'nin kahve kreması, yulaf sütü ve ana yoğurt portföyünü, La Colombe’un ürün yelpazesiyle uyumlu bir şekilde birleştirmeyi hedefliyor. Bu birleşme, Chobani'nin büyüme stratejisini desteklerken, La Colombe’un pazardaki konumunu da güçlendirmeyi amaçlıyor.

Chobani'nin sahip olduğu perakende ağı, üretim kapasitesi, pazarlama yetkinlikleri ve soğuk zincirdeki deneyimi, La Colombe’un geniş ürün yelpazesinin de yeni pazarlarda daha geniş kitlelere ulaşmasına olanak sağlayacak.

Bu stratejik birleşme, Chobani'nin küresel bir yiyecek ve içecek devi olarak genişleme hedeflerine daha da yaklaşmasını sağlayacak önemli bir adım olarak değerlendirilirken, Chobani'nin global ölçekte büyüme ve La Colombe’un kaliteli ürünlerini daha fazla tüketiciyle buluşturma hedeflerini güçlendiriyor.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor