Türkiye Mühendislik Gücü ve Girişimcilik Yeteneğiyle Parlıyor

İstanbul’u, bölge ülkeleri için bir inovasyon üssü haline getirmeyi planladıklarını belirten Plug and Play Türkiye ve EMEA Bölge Direktörü Lale Can Gözübüyük, “Türkiye mühendislik gücü ve girişimcilik yeteneğiyle parlıyor” dedi.

İstanbul’u, bölge ülkeleri için bir inovasyon üssü haline getirmeyi planladıklarını belirten Plug and Play Türkiye ve EMEA Bölge Direktörü Lale Can Gözübüyük, “Türkiye mühendislik gücü ve girişimcilik yeteneğiyle parlıyor” dedi.

Çok geniş bir havuz

600’den fazla kurumsal partnere sahip olan, her yıl 1500’den fazla girişimin dahil olduğu Plug and Play’in 75 binden fazla girişimi, 180’den fazla girişim sermayesi fonunu ve 700’den fazla endüstri bazlı etkinliği ağında barındırdığını anlatan Lale Can Gözübüyük, “Türkiye’de Togg, iGA, Enerjisa, MEXT, Aygaz, Otokoç ve Akbank olmak üzere 7 kurumsal partner ile çalışıyoruz. 5 ayrı Türk girişimine de yatırım yaptık” dedi. Lale Can Gözübüyük şöyle devam etti:

“Plug and Play ekosistemine dahil olan bir kurum, ihtiyacına göre girişimlerle veya kendisine benzer bir problemi çözmüş dünyanın herhangi bir yerinden bir şirketle ya da bir uzmanla tanışıp, Plug and Play’in küresel havuzundaki 75 binden fazla girişimcinin inovatif çözümlerine erişebiliyor. Bunların yanı sıra partnerlerimize kurum ve girişimlerin iş birliği örnekleri, endüstri bazlı teknoloji kapsamlı raporları sunarak onların küresel trendleri takip etmelerini sağlıyoruz.”

Yatırımcılarla buluşturuyor

Teknolojinin dünyayı iyileştirme gücüne inandıklarını vurgulayan Lale Can Gözübüyük şunları kaydetti:

“Bu nedenle etkili değişim yaratan girişimcilere zaman ve kaynak yatırımı yapıyoruz. 2006 yılından beri, hızlandırma programlarımız, kurumsal partner eşleştirmeleri ve yatırımlar yaparak girişimcilere destek olduk. 2023 itibariyle yaklaşık 250 girişime yatırım yaptık. 2022 yılında hızlandırma programları, kurum eşleştirmeleri ve yatırım imkanları ile girişimleri en çok destekleyen platform olduk. 2023’ün ilk çeyreğinde globalde en aktif erken aşama yatırım şirketi seçildik.
Plug and Play Türkiye olarak ülkemizdeki kurumsal katma değer yaratma potansiyeli yüksek girişimleri bu global platforma dahil edip, yatırımcılarla buluşturmak ve dünyanın farklı bölgelerinde iş geliştirmelerine destek olmak öncelikli hedeflerimizden.”

‘Somut sorunları çözebilmeli’

Lale Can Gözübüyük, “Startupların ve mikro girişimlerin bu platformda yer almak için hangi kriterleri yerine getirmesi gerekiyor?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Ekosistemimizde yer alacak girişimlerin, kurumsal şirketlerin mevcut ve gelecekteki vizyonlarına uygun, somut problemleri çözebilecek dijital ürün ve hizmetlere sahip olmaları bekleniyor. Bu tür ürün ve hizmetler, kurumsal şirketlerin operasyonel verimliliğini artırabilir, maliyetleri düşürebilir veya yeni iş modellerini keşfetmelerine yardımcı olabilir. Platformda, özellikle ürünleşmiş ve gelir elde eden girişimler tercih ediliyor. Bu özellikler girişimlerin pazarda kendilerini kanıtladıklarını ve sürdürülebilir iş modellerine sahip olduklarının göstergesi oluyor.

Milliyet kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor