Yarını Kodlayanlar, Afet İçin Teknolojik Çözümler Geliştirecek

Habitat Derneği ve Türkiye Vodafone Vakfı ortaklığında yürütülen Yarını Kodlayanlar Projesi kapsamında Afet İçin Teknolojik Çözümler Hackathon’u düzenleniyor. Lise düzeyinde gençlerin katılımına açık hackathon için son başvuru tarihi 8 Aralık. İşte detaylar..

Habitat Derneği ve Türkiye Vodafone Vakfı ortaklığında yürütülen Yarını Kodlayanlar Projesi kapsamında Afet İçin Teknolojik Çözümler Hackathon’u düzenleniyor. Hackthon Maslak İstanbul’daki Facebook İstasyon’da gerçekleştirilecek.

Geleceğin afetlere karşı mücadelesinde sizin fikirleriniz değişim yaratabilir! 

Günümüzde teknoloji, afetler gibi acil durumlarla mücadelede bir kahraman gibi öne çıkıyor. İleri teknoloji ve yapay zeka gibi güçlü araçlar, afetlerin etkilerini azaltmada ve toplumları korumada devrim niteliğinde çözümler sunuyor. Öğrencilerin, afetlere karşı bu teknolojik kahramanlarla çözümler üretmesine, yaratıcılıklarını afet durumlarına odaklanarak kullanmasına ve STEM becerilerini afet yönetimi bağlamında geliştirmesine destek olmak için düzenlenen hackathona davetlisiniz.

Afet İçin Teknolojik Hackathon'a Kimler Başvurabilir?

  • 15-18 yaş arası lise düzeyindeki öğrenciler katılabiliyor.
  • Başvurular en az 3 en fazla 4 kişilik ekipler halinde yapılabiliyor. 

Afet İçin Teknolojik Hackathon'da Ödüller Neler?

Hackathon kapsamında birinci olan takıma 25.000 TL, ikinci olan takıma 15.000 TL ve üçüncü olan takıma 10.000 TL değerinde teknoloji hediye çekleri verilecek.

Başvuruları kabul edilen katılımcılar için 12-13-14 Aralık tarihlerinde, 19.00 – 21.30 saatleri arasında online eğitim gerçekleştirilecek. Online eğitim kapsamında aşağıdaki konular verilecek;

  1. Makine Öğrenimi Uygulamaları: Sınıflandırma, regresyon, kümeleme algoritmaları.
  2. Veri Analizi ve Ön İşleme: Veri seti analizi, veri görselleştirme, veri temizleme.
  3. Proje Dashboard Hazırlama: PowerBI ile veri görselleştirme.

Habitat Derneği ve Türkiye Vodafone Vakfı ortaklığında yürütülen Yarını Kodlayanlar Projesi kapsamında 16-17 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek Afet İçin Teknolojik Çözümler Hackathon’una form.jotform.com/233112111317942 adresinden 8 Aralık 2023' kadar başvuru yapabilirsiniz.

Haberimizi, liseli genç okurlarımız ve yakınları başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor