Mehmet Fatih Kacır: Girişimci Adaylarına Ücretsiz İzin Hakkı Yolda

Ülkemizdeki teknogirişim sayısını 100 bine çıkarmayı hedeflediklerini belirten Bakan Kacır, ‘Teknoloji odaklı iş fikrini hayata geçirmek isteyen kamu ve özel sektör çalışanlarına ücretsiz izin hakkı verilmesini sağlayacağız’ dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul'da düzenlenen Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) / Dijital Teknolojiler İş Konseyi İstişare Toplantısı'na katıldı.

Konsey Başkanı Erdem Erkul'un açılış konuşmasıyla başlayan toplantı, 70'e yakın üyenin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda, bulut, fintech, mobil, oyun, siber güvenlik, yazılım, yenilikçi, web3, girişim sermayesi ve sağlık teknolojilerindeki gelişmeler ele alındı.

Bakan Kacır, yaptığı konuşmada teknoloji girişimleri desteklenirken, çalışanlara yönelik yenilikler yapılacağını söyledi. DEİK/ Dijital Teknolojiler İş Konseyi İstişare Toplantısı'nda konuşan Kacır, 101 teknoparkta 9 bin 800'den fazla teknoloji girişiminin 100 binden fazla istihdam sağladığını, buralardaki işletmelerin ihracatının 10 milyar dolara ulaştığını söyledi.

7 Turcorn'a sahip olduklarını, bu başarı hikayelerinin devamı için güçlü girişim sermayesi yatırımlarının vazgeçilmez olduğunu kaydeden Kacır, 2022'de teşviklerden yüksek düzeyde yararlanan AR-GE merkezleriyle teknopark firmalarına yönelik düzenleme çerçevesinde teknoloji girişimlerine 725 milyon lira finansman sağladıklarını dile getirdi. TÜBİTAK BİGG ile 2 binden fazla girişimciye 1.2 milyar lira aktardıklarını anlatan Kacır, "Arzumuz 2030'da ülkedeki teknogirişim sayısını 100 bine çıkarmak. Turcorn 100 Programı ile teknoloji girişimciliği ekosistemine yeni Turcornlar kazandırmayı hedefliyoruz" dedi.

Hisse Opsiyonu İmkanı Geliyor

Bakan Kacır, ekosistem profesyonellerinin şirkete bağlılıklarının, çalışma motivasyonlarının artırılması için hisse opsiyonu yönteminin kullanılmasının öncelikleri arasında olduğunu belirtti.

Bu uygulama için mevzuat düzenlemeleri yapacaklarını bildiren Bakan Kacır, şöyle konuştu: "Kurumsal hayattaki çalışanların bilgi birikimini ve tecrübesini projelendirmesi, bu projenin ticarileşerek hayata geçmesi için de çalışmalar yürütüyoruz. Önümüzdeki dönemde girişimci olarak katma değerli bir iş modeli ortaya koyan, teknoloji odaklı iş fikrini hayata geçirmek isteyen kamu ve özel sektör çalışanlarına ücretsiz izin hakkı verilmesini sağlayacağız."

Türkiye'nin güçlü ticaret bağlarının olduğu Orta Asya ve Afrika pazarlarında yeni iş fırsatlarını keşfetmek ve bunları değerlendirmek noktasında daha güçlü bir çaba içerisinde olmaları gerektiğine de işaret eden Bakan Kacır, "Bu çerçevede hem dijital konsey üyeleriyle hem de diğer DEİK üyeleriyle işbirliği içerisinde ortak girişimler başlatarak, büyük çaplı etkinliklere katılım sağlanması, girişimci ve iş insanlarının karşılıklı ziyaretlerinin artırılması yoluyla işbirliği imkanlarının geliştirilmesi de ikili ticari ve ekonomik ilişkilere ivme kazandıracak. 'Tam bağımsızlık' anlayışıyla yürüyüşümüze devam ediyoruz. Müreffeh bir Türkiye için dijital girişimleri desteklemeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kacır, Milli Teknoloji Hamlesi vizyonunun en önemli bileşenlerinden olan teknoloji ve yenilik tabanlı girişimcilik faaliyetlerini son 21 yılda destekledikleri gibi yeni yatırımlar yaparak ve ekosistemin önündeki engelleri kaldırarak, 2030 yılında Türkiye'nin dünyanın en gelişmiş 10 startup ekosisteminden biri olması için canla başla çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyor, diğer Girişimci Destekleri içeriklerimizi de incelemenizi tavsiye ediyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor