Yapı Kredi FRWRD Global ile 10 Girişim Globale Açılıyor

Yapı Kredi FRWRD girişimcilik ekosistemini desteklemeye ve yenilikçi fikirleri inovasyona dönüştürmeye devam ediyor. FRWRD Yurt Dışı programı ile 10 girişim globale açılıyor.

Yapı Kredi FRWRD girişimcilik ekosistemini desteklemeye ve yenilikçi fikirleri inovasyona dönüştürmeye devam ediyor. 60’ın üzerinde ekosistem lideri mentoru ve girişim ekosisteminde önde gelen 30’un üzerinde partneri ile Türkiye’nin en zengin bağlantı ağına sahip Yapı Kredi FRWRD’ın Mayıs 2023 tarihinde duyurduğu; yılın en kapsamlı içeriğine ve en güçlü partnerlerine sahip programı Yapı Kredi FRWRD Global başlıyor.

KOSGEB desteği ile gerçekleşecek ve 10 hafta sürecek bu benzersiz program ile 10 yapay zeka girişimi Estonya ve Finlandiya’da kendilerini tanıtma, büyütme, ağlarına genişletme ve global pazarlara açılma imkanı elde edecek. Uçtan uca Yapı Kredi’nin yürüttüğü program sonunda Demo Günü Estonya’da gerçekleştirilecek.

16 Ekim - 24 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek programa katılan girişimler, uluslararası mentorlar ve ekosistem partnerleriyle görüşme, Estonya’da ekosistemin öne çıkan merkezlerinde fiziki çalışma alanı kullanma, Estonya ve Finlandiya’da global girişimcilik etkinliklerine katılım, ekosistem oyuncularıyla buluşma, yatırım alma ve ürününü yurt dışında pazarlarken ihtiyaç duyacağı danışmanlık desteği gibi birçok özel imkândan da faydalanabilecek. Bununla birlikte, Yapı Kredi FRWRD Global’e seçilen girişimler, 30 Kasım’da Finlandiya Helsinki’de düzenlenecek, dünyanın önde gelen startup ve teknoloji etkinliği Slush’a da katılacak.

2023’ün en zengin içerikli global hızlandırma programı

Ülke ekonomisine katma değer sağlayacak girişimlere yeni kapılar açmaya devam ettiklerini belirten Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan, şu değerlendirmede bulundu:

‘‘Bir yandan sektörde standartları belirleyen kendi teknolojilerimizi üretirken diğer yandan fintech ve startuplarla yakından ilgileniyoruz. Ülkemizdeki girişimcilik ekosistemini önemsiyor ve bu ekosisteme değer katmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu kapsamda Türkiye'nin öncü girişimcilik programı Yapı Kredi FRWRD olarak ülkemizi geleceğe taşıyacak yüksek katma değerli projelerin geliştirilmesine ön ayak olmak ve girişimcileri desteklemek adına, bu yılın en kapsamlı global hızlandırma programı olan Yapı Kredi FRWRD Global’i hayata geçirdik. Yapı Kredi FRWRD Global programı sayesinde, sektöre dinamizm ve değer katan girişimlerin, yapay zekâ alanında ürün ve hizmetler ortaya koyma becerilerini desteklemeyi amaçlıyoruz. Çünkü yapay zekâ uygulamaları, birçok sektörde iş süreçlerini, yöntemlerini ve verimliliği derinden etkiliyor. Bankacılıkta da müşterilerin tüm finansal servis deneyimlerini, alışkanlıklarını iyileştiren ve geliştiren teknolojiler de yapay zekâ ile mümkün hale geliyor. Bu anlamda doğru kullanılmış yapay zekânın, birçok sektörde devrim niteliğinde değişiklikler getireceğini düşünüyoruz. İnanıyoruz ki global dünyanın kapılarını açtığımız programımız kapsamında girişimlere sağladığımız tüm bu katkılarla ülkemizde girişimcilik ekosistemini bir adım daha ileri taşıyacağız.”

Yapı Kredi FRWRD Global’a seçilen girişimler:

  • TheClico Yazılım Bilişim ve Danışmanlık A.Ş: TheClico yapay zekâ destekli çözümleri ile tüm geri bildirimleri, çevrimiçi incelemeleri ve müşteri verilerini tek bir platformda otomatik olarak toplayarak; müşteri beklentilerini ve ihtiyaçlarını değerlendirmeye olanak tanıyor.
  • Orbina Yazılım A.Ş: Yapay zekâ teknolojisi ile kelimelerle ifade edilen fikirlerin gerçekçi görüntülere ve sanatsal içeriklere dönüşmesini sağlayan bir yapay zekâ ajansı.
  • Testsuite Bilişim ve Danışmanlık A.Ş (RobotQA): Mobil uygulama kurulum süreçlerindeki hataları ve sorunları bulmak için kullanılan uygulama testinin, yapay zekâ destekli yazılımı sayesinde otomatik bir biçimde alınmasını sağlıyor.
  • Mirai Endüstriyel Veri Çözümleri Yazılım A.Ş (Mirmanage): Endüstriyel makinelerden veri toplamak için yapay zekâ ve görüntü işleme tabanlı, ‘‘tak çalıştır’’ mantığında çalışan, her marka ve model cihazla çalışan bir veri toplama hizmeti sunuyor.
  • Sweephy Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri A.Ş: E-ticaret ve finans dikeyinde pazarlama ve satış verilerini kodsuz makine öğrenimine dayanan araçlarla analiz etme hizmeti sunuyor.
  • Longstage İnternet Teknolojileri A.Ş: Yüksek grafik kalitesinde metaverse ortamında yapay zekâ botunun rehberliği ile kullanıcılara, kendi yaşam alanları oluşturma ve sanal varlık satışından gelir elde etme olanağı sağlıyor. Yapay zekâ, ‘’Kaşif’’ sistemi ile kullanıcı deneyimini artırıyor.
  • Metrica Araştırma Yazılım ve Danışmanlık Tic. A.Ş (Symetricx): Müşteri Deneyimi, Net Promoter Score, Müşteri Hizmetleri ve İletişim Merkezi Geliştirme projeleri ile ilgili operasyonel danışmanlık ve uygulama hizmetleri sunan bir danışmanlık firması.
  • Weblog Lojistik Teknolojileri ve Danışmanlık A.Ş (Shipicons): Hatalı tedarik zinciri modellerini buluyor ve algoritma ve yapay zekâ destekli yazılımları ile önerilerde bulunuyor ve yeni tedarik zinciri modelleri oluşturuyor.
  • Ayvos Bilgi Teknolojileri A.Ş: Belirli amaçlar için önceden monte edilmiş kameraları akıllı hale getirmek için teknik altyapıya ihtiyaç duymadan, video analitiği ve görüntü işleme çözümleri sunan bir platform.
  • Kuasar Video Yazılım Teknoloji A.Ş: Firmaların daha fazla kitleye ulaşmasını sağlamak için kişiselleştirilmiş video çözümleri ve içerik üretilmesini, video yapay zekâ teknolojilerinden biri olan ‘‘video to text’’ teknolojisini kullanarak sağlıyor.

16 Ekim - 24 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek Yapı Kredi FRWRD hakkında detaylı bilgi için yapikredifrwrd.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor