Big Bang Startup Challenge'de Sahne Almaya Hazır mısınız?

İTÜ ARI Teknokent’in teknoloji girişimlerini desteklemek için kurduğu ve UBI Global tarafından “Dünyanın En İyi Üniversite Kuluçka Merkezi” seçilen Big Bang Startup Challenge için geri sayım başladı, etkinlik 13-14 Aralık 2023'de.

13-14 Aralık 2023 tarihlerinde UNIQ İstanbul’da 12. kez gerçekleştirilecek olan İTÜ Çekirdek Kuluçka Merkezi’nin Big Bang Startup Challenge, iki gün boyunca Türkiye ve dünyadan en iyi girişimleri iş ve yatırım dünyası ile buluşturacak.

İTÜ ARI Teknokent’in Kuluçka Merkezi İTÜ Çekirdek tarafından gerçekleştirilen Türkiye’nin en büyük girişimcilik etkinliği Big Bang Start-up Challenge, Türkiye’den ve dünyadan girişim ekosistemini bu yıl da iki gün boyunca buluşturmaya hazırlanıyor.

13-14 Aralık 2023 tarihlerinde 12. kez gerçekleştirilecek ve kendi alanında en iyi teknoloji girişimlerini, iş ve yatırım dünyasına tanıtacak olan Big Bang Start-up Challenge, bu sayede girişimcilerin çekirdek sermayeleri ile buluşmasına zemin hazırlayacak. Girişimlere geçtiğimiz yıl 341 milyon TL’yi aşkın, son üç yıl içinde ise 850 milyon TL’yi bulan ödül, yatırım ve nakit desteği sağlayan Big Bang’in bu yıl çok daha büyük bir kaynak yaratması bekleniyor. UNIQ İstanbul’da gerçekleştirilecek etkinlik; teknoloji, girişimcilik ve inovasyon odaklı binlerce izleyiciyi de bu heyecana ortak etmek için gün sayıyor.

Girişimlerin oluşturduğu toplam değer 1,5 milyar dolara ulaştı

İTÜ Çekirdek Kuluçka Merkezi, her yıl ortalama 500 startup’ı destekleyerek Türkiye ekonomisi için milyonlarca dolarlık katma değer yaratıyor. Kurulduğu 2011 yılından bu yana, 4.200’den fazla teknoloji girişimini destekleyerek 1.400’ünün şirketleşmesine katkı sağlayan İTÜ Çekirdek, girişimlerin 10.000 kişiye istihdam yaratmalarına ve 150 milyon dolar yatırım almalarına destek oldu. İTÜ Çekirdek bünyesinde yer alan girişimlerin yarattığı toplam değerleme ise 1,5 milyar dolara ulaştı.

İTÜ Çekirdek’te doğan girişimler Big Bang ile başarı hikayelerini yazıyor

Bugüne dek onlarca başarı hikayesine şahitlik eden Big Bang’de 10 yılı aşkın süredir İTÜ Çekirdek desteğiyle projelerini geliştiren yüzlerce girişim, Big Bang sahnesinde aldıkları ödül ve yatırımlarla ivmelenerek global başarı hikayelerine ulaştı. Bu girişimler arasında 40’dan fazla ülkeye distribütörlük ağı kuran, Silikon Vadisi’nden yatırım alan, sektörlerin değişmesine sebep olan ve geleceğin unicorn adayı girişimler bulunuyor. Big Bang 2023’te de yine geçmiş yıllarda olduğu gibi çok konuşulacak girişimlerin doğması bekleniyor.

13-14 Aralık 2023 tarihlerinde 12. kez gerçekleştirilecek Big Bang Start-up Challenge hakkında detaylı bilgi için bigbang.itucekirdek.com web adresini ziyaret edebilir, etkinliğe bigbang.itucekirdek.com/#kayit-ol adresinden kayıt olabilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor