Avrupa Tarımsal Gıda Sürdürülebilirlik Küme Çağrısını Kaçırmayın

AB programlarından Tek Pazar Programı – KOBİ’ler ve Rekabetçilik bileşeni (SMP-COSME), işletmelerin rekabet güçlerini artırarak pazarlara erişimini kolaylaştıran, girişimcilik becerilerinin kazanılmasını teşvik eden çağrı açtı.

Türkiye, AB Tek Pazar Programı – KOBİ’ler ve Rekabetçilik Bileşeni’ne (SMP-COSME) asosiye ülke olarak katıldı. 31 Mart 2023 tarihinde imzalanan katılım anlaşması ile Türkiye, bu program kapsamındaki hibelerden yararlanma hakkını elde etti. Türkiye’nin AB KOBİ Programı’na asosiye olması, Türkiye’deki KOBİ’ler için önemli bir fırsat.

SMP-COSME, KOBİ’lerin rekabet güçlerini artırarak pazarlara erişimini kolaylaştıran, girişimciliği ve girişimcilik becerilerinin kazanılmasını teşvik eden, endüstrinin modernizasyonunu sağlayan bir program. Bu program kapsamında sağlanacak hibeler, KOBİ’lerin rekabet güçlerini artırmalarına, yeni pazarlara ulaşmalarına ve sürdürülebilir büyümelerine katkıda bulunacaktır.

Program kapsamında verilecek hibeler, teklif çağrıları vasıtasıyla duyurulmakta. Bu doğrultuda, “Avrupa Tarımsal Gıda Sürdürülebilirlik Kümesi Ortaklıkları (European AgriFood Sustainability Cluster Partnerships – SMP-COSME-2023-AGRICLUSTER)” teklif çağrısı, gıda enflasyonunu sınırlamak için “Sorumlu Gıda Ticareti ve Pazarlama Uygulamalarına ilişkin AB Davranış Kuralları”nın KOBİ’ler tarafından uygulanmasını ve kaynak verimliliği teknolojilerinin benimsenmesini destekleyen yeni “Avrupa Tarımsal Gıda Sürdürülebilirlik Kümelenme Ortaklıkları”nın kurulması ve geliştirilmesini hedefleyen eylemleri destekliyor.

Özellikle, “Avrupa Tarımsal Gıda Sürdürülebilirlik Kümesi Ortaklıkları” teklif çağrısı, gıda enflasyonunu sınırlamak ve gıda güvenliğini sağlamak için önemli bir adımdır. Bu çağrı kapsamında desteklenecek projeler, gıda üretiminin sürdürülebilirliğini artırmaya ve gıda kaynaklarının verimli kullanımını sağlamaya yardımcı olacaktır.

Avrupa Tarımsal Gıda Sürdürülebilirlik Kümesi Ortaklıkları Teklif Çağrısı'nın son başvuru tarihi 28 Eylül 2023.

3 Milyon Avro tutarında bütçeye sahip çağrı ile ilgili ayrıntılı bilgiye Avrupa Komisyonu’nun “Funding & Tender Opportunities” isimli internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Haberimizi tarım ve gıda sektörlerinde faaliyet gösteren okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor