Trendyol'un Kurucusu Demet Mutlu'nun Etkileyici Hikayesi

Türkiye'nin en büyük online ticaret sitelerinden biri olan Trendyol'un sahibi, aynı zamanda kurucusu olan Demet Mutlu, cesur girişimiyle genç yaşında dünyanın önde gelen e-ticaret platformlarından birini kurdu.

Bugün ülkenin sayılı zenginleri arasında yer alan Demet Mutlu, sadece kendi kurduğu şirketle değil, aynı zamanda Türkiye'nin yurt dışına milyarlarca dolar karşılığında satılan ilk şirketlerinden biri olan Peak Games'in büyümesi için de elini taşın altına sokarak "Melek Yatırımcı" unvanını da kazandı.

1981 yılında doğan Demet Mutlu, henüz 40'lı yaşlarda olmasına rağmen iş dünyasında örnek bir kişilik olarak öne çıkıyor. New York Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu olan Mutlu, 2008 yılında Harvard Business School'da işletme yönetimi yüksek lisans eğitimi aldı. 2009 yılında bu eğitimini yarıda bırakarak Trendyol'u kurdu.

Demet Mutlu, iş dünyasında aldığı etkileyici adımlarla dikkat çekiyor. TechCrunch, Davos Dünya Ekonomik Forumu, Financial Times Zirvesi, Noah ve Fortune gibi önemli etkinliklerde konuşmacı olarak yer aldı. Fortune'un "En Çok Gelecek Vaad Eden Kadın Girişimciler," "Fortune 40," "Fashion 500," "Avrupa'da Teknoloji Alanında En İlham Veren 50 Kadın," "Fortune En Güçlü 50 Kadın" ve "Avrupa'da Teknoloji Alanında İlk 100 Kadın" gibi listelerinde yer buldu. Ayrıca, Ekonomist dergisi tarafından 2013 yılında yılın girişimcisi seçildi.

Demet Mutlu, aynı zamanda Global Shapers Community'nin Türkiye ayağının kurucu üyelerinden biri olarak, Davos'taki küresel etkinliklere de katıldı. 2016 yılında Dünya Ekonomik Forumu tarafından genç küresel lider olarak seçildi.

Trendyol, Demet Mutlu'nun önderliğinde Türkiye'nin yanı sıra yurt dışında da büyük bir etkiye sahip oldu. İlk olarak giyim alışverişi üzerine kurulan platform, şu anda Trendyol Yemek, Trendyol Market, Kozmetik, Mobilya, Elektronik gibi birçok alanda hizmet sunuyor.

2018 yılında Çinli e-ticaret devi Alibaba'nın Trendyol'un yüzde 75 hissesini 728 milyon dolar karşılığında satın almasının ardından, Demet Suzan Mutlu CEO olarak görevine devam ediyor. Trendyol, kendi tedarik ettiği ürünlerin yanı sıra 45 bin KOBİ iş ortağıyla da geniş bir pazarı temsil ediyor.

Sizler için derlediğimiz haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor