Alacak Sigortasına Duyulan İhtiyaç Her Geçen Gün Artıyor

Alacak sigortası alanında dünyada ikinci sırada yer alan Atradius’un 2019 yılına ait “Ödeme Davranışları Barometresi” raporu yayımlandı. Detaylar haberimizde..

Alacak sigortası alanında dünyada ikinci sırada yer alan Atradius’un 2019 yılına ait “Ödeme Davranışları Barometresi” raporu yayımlandı. Araştırmada Türkiye’deki firmaların vadeli alacaklarını tahsil edebilmeleri, ticarette daha rahat ilerleyebilmeleri için alacaklarını güvence altına almalarının önemi ortaya çıkıyor. 

Atradius’un, Conclusr Research araştırma şirketine yaptırdığı anket sonucu oluşan rapor konuya odaklı 1.516 kişiyle görüşülerek yapıldı. Türkiye, Slovakya, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Romanya, Macaristan ve Polonya şirketleri mercek altına alındı. Raporda Doğu Avrupa ülkelerinde firmalar arası tahsilat süresi 48 gün iken bu rakam Türkiye’de 88 güne uzuyor. Pek çok güçlü ve dirençli şirket bulunmasına rağmen Türkiye’de en büyük riski emlak, inşaat ve enerji sektörleri taşıyor.

"Türkiye Bu Dönemden Güçlenerek Çıkabilir"

Atradius Türkiye Ülke Müdürü Taner Işık, “Türkiye geçen yıl büyüme oranlarını çok fazla yükseltemedi. Ancak 2019’un sonunda ekonomik göstergeler ve verilere istinaden 4. çeyreğe yönelik büyüme oranında olumlu gelişmeler bekleniyor. Türkiye’nin istikrarlı para politikası ile birlikte uzun vadede Türkiye ekonomisi, önümüzdeki yıllarda güçlenmiş şekilde çıkabilir” değerlendirmesini yaptı.

Para piyasası hakkında ise Taner Işık, “Enflasyon konusunda ise sıkı para politikasına devam edilmesi, nihayetinde enflasyonun düşmesini de sağlayacaktır. Şu anda piyasadaki enflasyon beklentisi yaklaşık yüzde 14 ve Türk Lirası’nın geçen yıl gözlemlenen ani değer kayıplarının aksine nispeten daha dengeli seyretmesi bekleniyor. Anketimizdeki bulgular, Türkiye’deki işletmelerin vadeli ticaret yapmanın risklerine karşı daha yüksek bir farkındalığa sahip olduğuna işaret ediyor.” açıklamasını yaptı.

Ödeme Davranışları Barometre raporunu incelemek, raporun özellikle Türkiye ile ilgili bölümüne ulaşarak ayrıntılı bilgi almak için www.atradius.com.tr/reports/publicationspayment-practices-barometer-turkey-2019.html web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor