Milyonlarca Alan Adı Bilgisini Ücretsiz Sunan Girişim: Dofo!

“Alan adlarını keşfedin, İnterneti keşfedin!” sloganıyla 330 milyona yakın alan adının bilgisini yeni bir deneyimle ücretsiz ve kolay bir şekilde kullanıcılara sunan girişim Dofo.com, Türkiye'den tüm dünyaya hizmet veriyor. Detaylar haberimizde..

“Alan adlarını keşfedin, İnterneti keşfedin!” sloganıyla 330 milyona yakın alan adının bilgisini yeni bir deneyimle ücretsiz ve kolay bir şekilde kullanıcılara sunan girişim Dofo.com, Türkiye'den tüm dünyaya hizmet veriyor.

Dofo.com, internetin anahtarı olan alan adları için özelleşmiş bir arama platformu. Her gün alan adlarına dair milyarlarca veriyi analiz eden Dofo, bu bilgileri en sade ve anlaşılabilir şekilde sunuyor. Farklı girişimlerin belli bir ücret karşılığında sunduğu bilgilere de Dofo.com’da ücretsiz şekilde ulaşılabiliyor. Dofo, sunduğu detaylı bilgilerin yanı sıra, alan adı kaydı ve alan adı satışı için kullanıcılarını en doğru adreslere yönlendiriyor.

Alan adı sektöründe deneyimli bir ekip tarafından hayata geçirilen Dofo'nun uluslararası alanda taşları yerinden oynatma potansiyeline sahip olduğunu belirten Dofo.com Kurucu Ortağı ve CEO’su Macit Tuna, Dofo’nun hangi probleme çare olduğunu kısaca şöyle açıklıyor; “Son kullanıcıların alan adı bilgilerine erişmesinin önünde çeşitli zorluklar vardı. Bilgiler dağınık ve teknik bir dille sunuluyor, üstelik bazı bilgilere ulaşmak için ücret ödenmesi gerekiyordu. Alan adı sektörüne yıllardır emek veren biri olarak ben de bu zorlukları bizzat yaşadım. Dofo.com’u işte tüm bu sorunları çözmek için geliştirdik. Bir yıllık çalışmayla çok hızlı, kolay ve tamamen ücretsiz bir arama platformu ile karşınızdayız.”  

Dofo.com’da Neler Yapılabilir?

Dofo.com’da alan adlarına dair merak edilen bir çok bilgiye kolayca ulaşılabiliyor. Herhangi bir alan adının kayıt durumu, kayıtlı ise kimin adına kayıtlı olduğu, alan adının kayıt tarihi, alan adı sahibinin diğer alan adları vb. bir çok bilgiye tek aramayla erişilebiliyor. Dofo, aranan alan adı kayıtlı değilse en uygun kayıt firmasına; alan adı satışta ise ilgili pazar yerine yönlendiriyor.

Dofo.com’un kullanıcılarına sunduğu en önemli özellik ise gelişmiş arama özelliği. Kullanıcılar istediği kelimeye, uzantıya ve satış durumuna göre sorgulama yapabiliyor. Tüm bu özellikler, Dofo’nun sadece whois sorgusuna veya kayıt / satış hizmetlerine odaklanan diğer girişimlerin önüne geçmesini sağlıyor.

“En Yeni Veri İşleme Araçlarıyla Her Gün Milyarlarca Veriyi İşliyoruz ”

Alan adı sorgulamalarında akla gelen ilk platform olmayı hedeflediklerini söyleyen Macit Tuna alan adı sektörü hakkında şu bilgileri paylaşıyor: “Alan adı pazarı, veri ve işlem hacmi açısından oldukça büyük bir sektör. Biz de Dofo’da en yeni veri işleme araçlarıyla her gün milyarlarca veriyi işliyor ve analiz ediyoruz. Şu anda 30 milyondan fazla alan adının satışta olduğunu görüyoruz. Her gün binlerce alan adı yeni sahiplerini buluyor. Günlük kaydedilen yeni alan adı sayısı ise 300 bini geçiyor. Diğer yandan her gün 200 bine yakın alan adı yenilenmediği için siliniyor. Ekip olarak amacımız bu hızlı ve hareketli sektörün nabzını en iyi şekilde tutmak.”

Kapalı beta sürecinde yüzlerce kişi tarafından test edilen ve ilk sadık kullanıcılarını kazanan Dofo.com, Mayıs 2018 itibariyle tüm kullanıcılara hizmet veriyor. Dünyanın en büyük alan adı forumu NamePros’ta paylaşılan olumlu geri bildirimler, Dofo’nun doğru zamanda doğru yerde olduğunu gösteriyor. 

Dofo, yakında yayına alacağı alan adı takip etme özelliğikayıt firması sayfaları ve çoklu dil desteğiyle kullanıcılara sunduğu hizmeti bir üst seviyeye taşıyacak.

Alan adları için özelleşmiş bir arama platformu özelliği taşıyan Dofo hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.dofo.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 6.404 kişi okudu.
Kategori: Bilişim / Teknoloji, Tanıtım Haberi, Yeni Girişim
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorumlar

Cengiz
Cengiz
Sistemi yüzeysel incelemede çok güzel görünüyor ellerine sağlık yapanların, umarım geliştirme devam eder, kısa süreli bir proje olmaz...

Hiç değilse sitemin kenarına köşesinde olsa ekstra olarak türkçe dil desteği koysalardı da  yerli insanlar, sistemin yerli olduğunu görebilselerdi...

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor