KOBİ’ler İle Büyük İşletmeler Arasında İş Birliği Sağlanacak

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, nokta atışlı destek programları hazırlayarak büyük işletmelerin KOBİ’lerle iş birliği yapmalarını sağlayacak bir sistem oluşturma çabası içerisinde olduklarını açıkladı. Detaylar haberimizde..

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, nokta atışlı destek programları hazırlayarak büyük işletmelerin KOBİ’lerle iş birliği yapmalarını sağlayacak bir sistem oluşturma çabası içerisinde olduklarını açıkladı.

KOSGEB Başkanı Uzkurt, KOSGEB Başkan Yardımcıları Recep Ali Erdoğan ve Ahmet Akdağ ile birlikte, TAİ Genel Müdürü Temel Kotil’i makamında ziyaret etti. Yapılan görüşmede iki kurum arasında yapılacak iş birlikleri ve çalışmaların önemine değinildi.

Büyük işletmelerle KOBİ’lerin iş birliği yapması gerektiğine dikkat çeken Başkan Uzkurt : "KOSGEB olarak KOBİ’lere bir çok destek programı sunmaktayız. Bununla beraber kısa vadede hedef kitlemize yeni bir yön verip daha spesifik desteklere odaklanmak istiyoruz. Nokta atışlı destek programları hazırlayarak büyük işletmelerin KOBİ’lerle iş birliği yapmalarını sağlayacak bir sistem oluşturma çabasındayız. Bizim destek verdiğimiz firmalar Türkiye’de ve Avrupa’da güçlü olmalı, herkes tarafından bilinmeli. Büyük ölçekli işletmeler KOBİ’lerle, ihtiyaçlarına yönelik beraber çalışırlarsa bu hedefe ulaşabiliriz." diye konuştu.

KOSGEB olarak ülkemize ekonomik değer sağlamak istediklerini ve üreten bir Türkiye hedeflediklerini dile getiren Uzkurt, konuşmasına şöyle devam etti: “KOSGEB olarak önceliğimiz, desteklerimizin savunma sanayi ve orta-yüksek ve yüksek teknoloji odaklı üretim yapan sektörlere odaklanmasıdır. Bu sebeple KOSGEB olarak, TAİ ile istişare dahilinde yeni bir sistem meydana getirebileceğimizi düşünüyoruz. Hatta ortaklaşa yeni destek modelleri de ortaya çıkarabiliriz. Örneğin TAİ ile birlikte savunma sanayi odaklı teknoparklar kurabiliriz. “

TAİ Genel Müdürü Temel Kotil ise KOSGEB Başkanı’nın ziyareti karşısında memnuniyetini dile getirerek, TAİ’nin yerli üretim ağırlıklı çalıştığını ve üretimdeki bütün tasarımların tamamlayıcısı olduklarını söyledi. KOSGEB’in yapısının ve çalışma sisteminin diğer kurumlara nazaran kendi çalışma sistemlerine daha yakın olduğunu belirten KOTİL: “Avrupa’nın 5.nesil uçağını biz yapıyoruz. Alt yapısı gerçekten çok derin. Eğer yerli KOBİ’lere yatırım yapmazsak yabancıya yönelmek zorunda kalacağız. Biz her sene binin üstünde mühendis alıyor ve bu sayede taze beyinleri bünyemize katıyoruz. Böylelikle yerli üretimin daha sağlam olacağına inanıyoruz. Teknopark çıkışlı çalışmak, TAİ marka değerini yükseltmek ve pratiğe dökülecek bilgi üretmek istiyoruz. Örneğin İngiltere’deki sistemi burada da uygulayabiliriz.” şeklinde konuştu.

İnsan ve üretim odaklı mühendisler yetiştirerek KOSGEB’in desteği ile aşamalı olarak güzel projelere imza atabileceklerini vurgulayan Kotil, KOSGEB ile beraber Havacılık KOBİ Merkezi kurabileceklerini belirtti.

Görüşmenin sonunda birbirlerine hediyelerini takdim eden Uzkurt ve Kotil, iki kurum arasında oluşturulacak muhtemel protokol ve ortak çalışma masası hususunda hemfikir olduklarını dile getirdiler.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor