Kümelenme Destek Programının 3. Destek Çağrısı Başvuruları Başladı!

T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bilgi tabanlı, verimlilik ve yenilikçilik odaklı, daha rekabetçi bir sanayi için Kümelenme Destek Programı'nın "3.Destek Çağrısı" başvurularını başlattı. Son başvuru tarihi 11 Ağustos 2017.

T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bilgi tabanlı, verimlilik ve yenilikçilik odaklı, daha rekabetçi bir sanayi için Kümelenme Destek Programı'nın "3.Destek Çağrısı" başvurularını başlattı. Son başvuru tarihi 11 Ağustos 2017.

Kümelenme Destek Programı ile belirli bir sürdürülebilirlik ve rekabetçilik seviye ve potansiyeline sahip kümelenme birlikteliklerinin desteklenmeye devam ediliyor. Kümelenme Destek Programına başvuran, Türkiye ekonomisinin önceliklerine paralel net bir vizyona, etkin bir stratejiye ve uzun vadeli iş planına sahip kümelerin, şeffaf ve objektif kriterlere uygun şekilde yapılacak değerlendirmeler sonucunda destek almaya hak kazanacak.

Program 2 Mayıs'ta destek sözleşmeleri imzalanan

  • Nükleer Sanayi Kümelenmesi,
  • Bursa Sürdürülebilir Ev Tekstili Kümelenmesi,
  • Gemi İnşa Sanayi Kümelenmesi,
  • İstanbul Sağlık Endüstrisi Kümelenmesi,
  • Ostim Temiz Teknolojiler Kümelenmesi 

olmak üzere 5 kümenin 102 milyon lira tutarında iş planına destek vermeye başlamıştır.

Bu süreçte toplam 21 üniversite, 191 firma, 2 organiza sanayi bölgesi, 3 sanayi odası, 13 dernek, vakıf ve sendika, kurumsal stratejilerini değiştirerek kümelerin teknolojik gelişimleri için 5 yıllık iş planlarına destek vereceklerini taahhüt etmişlerdir.

Son Başvuru Tarihi: 11 Ağustos

Ekonomide iş birliği yapılarının üç önemli aktöründen birinin, bilimin ve temel yetkinliklerin sağlayıcıları olan üniversiteler olduğu, diğerlerinin de ekonominin lokomotifi ve gerçek ihtiyaçların sahipleri olan sanayiciler ve politika oluşturarak sürdürülebilir kalkınmayı sağlamada kolaylaştırıcı rol alan kamu olduğu belirtildi.

Açıklamada, Kümelenme Destek Programı ile bu üç aktörün iş birliği içinde ortak çalışma kültürünün geliştiği ve ülkenin rekabet gücünün arttığı vurgulandı.

Destek çağrısını başlatan Bakanlığımız, ekonomimizin yenilikçilik odaklı ekonomiler arasına girmesini ve sanayimizin yapısal dönüşümünü hızlandıracak olan kümelenme modelini tüm ülke genelinde yaygınlaştırmak için yeni kümelenme birlikteliklerini desteklemek üzere 11 Ağustos tarihine kadar yeni başvuruları almaya devam edecektir.

Kümelenme Destek Programı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz kumelenme.sanayi.gov.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor