5.Uluslararası Genç İşadamları Kongresi Başladı, İşte Kongrenin İlk Günü!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin gençlik yapılanması olan Genç MÜSİAD'ın oganize ettiği 5.Uluslararası Genç İşadamları Kongresi İkinci gününde. Bugün bitecek programda Atölye çalışmaları, B2B görüşmeleri ve ‘Adil Dünya Girişimi’ temalı kongerenin sonuç bildirgesi okunacak.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin gençlik yapılanması olan Genç MÜSİAD'ın oganize ettiği 5.Uluslararası Genç İşadamları Kongresi İkinci gününde. Bugün bitecek programda Atölye çalışmaları, B2B görüşmeleri ve 2 gün boyunca süren ‘Adil Dünya Girişimi’ temalı kongerenin sonuç bildirgesi okunacak.

‘Adil Dünya Girişimi’ Temalı Kongerenin İlk Gününde Neler Oldu?

Açılış programına, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, Genç MÜSİAD Başkanı Yavuz Fettahoğlu, İTO Başkanı İbrahim Çağlar, MÜSİAD Kurucu Başkanı Erol Yarar, MÜSİAD üçünü dönem Başkanı Ömer Bolat ve sağlık sorunları nedeniyle programa katılamayan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç telekonferansla katıldı.

‘MÜSİAD İnsan ve Adalet Odaklı Bir Sisteme Geçiş İçin Çalışmaktadır’

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Nail Olpak, 5. Uluslararası Gençlik Kongresi’nin açılışında yaptığı konuşmada, dünyadaki en zengin 80 kişinin servetinin dünyanın en fakir yarısının servetine eşit olduğunu belirterek, MÜSİAD'ın gelir adaletsizliğini azaltacak farkındalığı insanlığın gözleri önüne sermeyi hedeflediğini anlattı. Olpak, "MÜSİAD insan ve adalet odaklı bir sisteme geçiş için çalışmaktadır" dedi.

‘Bakan Kılıç, Telekonferansla Bağlandı’

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Genç MÜSİAD'ın "Adil Dünya Girişimi" temasıyla düzenlediği 5. Uluslararası İşadamları Kongresi'ne telekonferansla bağlanarak katılımcılara seslendi. Sağlık sorunlarından dolayı programa katılamadığını ifade eden Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın gençlik merkezlerinde başlattığı "Genç Girişimci" programından bahsetti.

Kılıç,"Programımızın amacı genç girişimcilerimizin kendini daha iyi geliştirmesi, daha fazla uluslararası network ağı kurmasını sağlamak ve alanında kendini geliştirip iş dünyasıyla çok daha yakın bir ilişki içerisinde geleceğe yürümesidir" diye konuştu.

‘Bereketin Olduğu Yerde Başarı Kendiliğinden Gelir’

MÜSİAD'ın uzun zamandır savunduğu helal kazanç ilkesinin iş dünyası için çok ömneli olduğunu vurgulayan Kılıç, “Özellikle Allah'ın lütfuyla elde etmiş olduğumuz maddi gelirleri yine Allah'ın Kur'an-ı Kerim'inde emrettiği üzere maddi gelirleri paylaşma noktasında çok hassas olmamız gerekmektedir. Bunu özellikle sizlerden bir kardeşiniz, bir ağabeyiniz olarak rica ediyorum. Çünkü biz bu paylaşımı, Allah'ın bize lütfetmiş olduğu maddi rızkı ihtiyaç sahipleri ile paylaşırsak o zaman başarıya ulaşırız. Ancak o zaman çalışmalarımızın bereketi artar. Bereketin olduğu yerde de Allah'ın izniyle başarı kendiliğinden gelir” dedi.

‘MÜSİAD Ailesi Dev Bir Çınardır’

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, MÜSİAD'ı diğer dernek ve oluşumlardan ayıranın, hassasiyetleri ve değerleri olduğunu söyledi. Çağlar, “Genç MÜSİAD ekibindeki arkadaşlarım ise bu hassasiyetleri ve değerleri geleceğe taşıyan, içimiz rahat uyumamızı sağlayan dünya görüşümüzün varisleridir. MÜSİAD büyük ailesiyle dev bir çınardır. Kökleri MÜSİAD'ı bugünlere getirenlerdir. Gövdesi ise MÜSİAD'ı geleceğe götüren gençlerdir” şeklinde konuştu.

‘Kendi İşinizi Kurmaktan Korkmayın’

İTO Başkanı Çağlar, gençliğin bir ülkenin en büyük zenginliği olduğunu belirterek, “Ne istediğini bilen, hedefleri yolunda yürüyen, ayakları üstünde duran genç bir nesil, toplumsal ve iktisadi geleceğin güvencesidir” dedi. Çağlar, “Kendi işinizi kurmaktan korkmayın” diye seslendiği genç girişimcileri İTO'nun Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi'ne davet etti. İbrahim Çağlar, “Eminönü'nde yer alacak merkezimiz taptaze fikirler ve iş dünyası arasında bir köprü olacak. Bilhassa gençleri, genç fikir ve proje sahiplerini merkezimize bekliyoruz” dedi.

‘Adaletsizliğin Her türlüsüne Sesimizi Yükselteceğiz’

Genç MÜSİAD Başkanı Yavuz Fettahoğlu, adaletsizliğin her türlüsüne karşı seslerini yükseltmeye devam edeceklerini belirterek, Genç MÜSİAD'ın küresel adaletin tesisi için çalışacağını söyledi.

Genç MÜSİAD Başkanı konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Adaletsizlik konusunda söyleyecek sözümüz çok, lakin burada, ilk olarak cevaplanması gereken soru, adaletin hangi uluslararası kurumlar aracılığıyla hayat bulacağıdır. Bu görevi icra etmek adına, İkinci Dünya Savaşı galiplerinin kurduğu Birleşmiş Milletler, kurulduğu günden bu yana, irade eksikliği nedeniyle insani krizleri yönetme konusunda sınıfta kalmıştır. Dünyanın gözü önünde, snayperlarla meydanlarda insan avlatan bu türedi zorbalar karşısında ne yapabildi? Veya Gazze’nin dünyanın en büyük açık hava hapishanesi haline dönüştürülmesine karşı nasıl bir duruş sergiledi? İnsanlık vicdanını titreten, küresel olaylara müdahale etmeyecekse, zulme karşı çıkamayacaklarsa, bu ve benzeri kuruluşların ne anlamı vardır?”

‘Gün Yeniden Doğuyorsa Hala Bir Umut Vardır’

Kongre’ye 60’ın üzerinde ülkeden gencin geldiğini söyleyen Fettahoğlu, “Bugün İstanbul’da buluştuk. Dünyanın dört bir yanında yapılan binlerce kongrenin aksine, bu kongre iki günün sonunda bitmeyecek! Tam tersi, bu kongre finalinde başlayacak. Bu salona kafalarında soru işaretleriyle gelen genç girişimciler, dünyanın sözüm ona büyük ağabeylerinin çizdiği hudutlara, “Sen dur hele”cilere, habire had bildirenlere inat, ‘Ünlemlerle’ çıkacak. Asla ümitsizliğe kapılmayacağız. Gün yeniden doğuyorsa, hala bir umut vardır diyeceğiz. Birbirimize omuz omuza kenetleneceğiz ve adaletsizliğin her türlüsüne karşı ses çıkarmaya, çözümü için aksiyon üretmeye ve mücadele vermeye devam edeceğiz” dedi.

‘Gençlerimizin Performansı Geleceğimizi Etkileyecek’

Eski MÜSİAD Başkanı Ömer Bolat da Türkiye'de 30 milyona yakın 30 yaş altı insan bulunduğunu belirterek, "Umudumuz gençlerimiz, onların performansı geleceğimizi belirleyecek. Türkiye ve İslam dünyası olarak gelişimimiz ve geleceğimiz buna bağlı" ifadelerini kullandı.

‘Gençlerimiz İlim Tahsil Ederek Özverili Çalışmalara Yönelmelidir’

MÜSİAD Kurucu Başkanı Erol Yarar ise Genç MÜSİAD üyelerinin dünyanın sorunlarının çoğunu omuzladığını belirterek, "Herkese gençliğini nasıl tükettiği ahirette sorulacak. İbadet eden genç Allah'ın en sevdiği, şeytanın ise en nefret ettiği olarak bildirilmiştir" diye konuştu.

MÜSİAD'ın İslami değerleri savunduğu için sorumluluklarının farkında olması gerektiğini ifade eden Yarar, "Adaleti güçlü olmayanlar tesis edemez. Adaleti uygulayacak türde bir toplum oluşturmamız gerekir. O gücü oluşturacak ilmi, irfanı, iktisadi-kültürel bilgi birikimini oluşturamazsanız bir yere varamazsınız. Kendi içinizde adaleti gözetmezseniz. Fedakarlık ve özveri içinde bulunmazsanız, birlik ve beraberlik içinde olmazsanız neticeyi oluşturmazsanız, adaleti tesis etmek bir yana, zulmün parçası olursunuz. Gençlerimiz iyi bir ilim tahsiline ve özverili çalışmalara yönelmelidir" diye konuştu.

5.Uluslararası Genç İşadamları Kongresi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.ugik.com.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor