Özgüveninizi Güçlendirip Geliştirebileceğiniz 3 Basit Kural!

Özgüven önemli bir kişisel özellik olup yaşamla baş etmemizi ve sorunlarla gerçekçi bir şekilde mücadele etmemizi sağlar ve zorluklara dayanmamızı kolaylaştırır. İşte özgüveninizi geliştirmek için 3 kural. Detaylar haberimizde..

Özgüven önemli bir kişisel özellik olup yaşamla baş etmemizi ve sorunlarla gerçekçi bir şekilde mücadele etmemizi sağlar ve zorluklara dayanmamızı kolaylaştırır. Özgüven kazanma süreci, yaşamın önemli zorlukları ile başa çıkma gücüne sahip ve mutlu olmaya layık bir kişi olma deneyimi sağlar.

Peki bu özgüven gücünü geliştirmek için neler yapmalıyız? İşte özgüveninizi geliştirmek için sizlere 3 kural:

  1. Başarısızlık değil de başarı açısından düşünün. Evinizde ve iş yerinizde başarısızlık hakkında düşünmeyin, sadece başarı hakkında düşünün. Eğer problemlerle karşılaşırsanız, “Ben hallederim” diye düşünün. “Belki de, yapamam” gibi düşüncelerden kaçının. Eğer rakiplerinizle yarışıyorsanız, “Herşeyde ben iyiyim” diye düşünün. “Ben gerideyim” gibi kendinizi küçük düşürücü düşüncelerden kaçının. Eğer bir görev verilirse “Ben yaparım” diye düşünün. Hiç bir zaman “Ben yapamam” diye düşünmeyin. Zihniyetinizde “Herşeyi başarırım” düşüncesi hakim olsun. Başarı açısından düşünürseniz, zihniyetiniz başarıya götürecek planlar oluşturur. Eğer başarısızlık açısından düşünürseniz, tam tersi gerçekleşiyor: Beyin başarısızlığa götüren strateji inşa etmeye başlıyor.
  2. Sürekli kendinizin en iyi olduğunuzu kendinize hatırlatın. İnsanlar arasında başarıya ulaşan supermeni aramayın. Başarı olağanüstü zeka gerektirmez, şansa bağlı değil, başarıda mistik ile alakalı hiç birşey yok. Başarılı insanlar, kendisine güvenen ve kendi işinde başarılı olacağına güvenen kimselerdir. Şunu unutmayın, hiçbir zaman kendinizi hafife almayınız!
  3. Sizin başarılarınızın ölçeği özgüveninizin ölçeğine bağlı. Önünüze küçük hedefler koyun ve küçük başarılar elde edin. Büyük başarı büyük hedefleri getiriyor. Unutmayın ki, genellikle büyük hedefleri ve büyük fikirleri uygulamak çok kolay olur (en azından zor değil).

General Electric” şirketinin yönetim kurulu başkanı Ralph J. Cordiner’in bir sözü var: “Kim lider olmak istiyorsa, kendisini kişisel olarak geliştirme programını uygulamasını istiyoruz. Kendi işinde ön pozisyonlara çıkabilecek insan var mıdır acaba ya da arkada kuyruk gibi mi olacak, bu kendi çabasına ve titizliğine bağlıdır. Tüm bu şeyler zaman gerektirir, emek ve fedakarlık ister, ama kimse sizin için bunu yapmaz”.

Bu akıllıca öğütten faydalanın. Kendi işinizin temeline koyun. İş hayatında, maddi ve manevi hayatında veya başka insani etkinlik alanlarında başarılı olan insanlar kendisini geliştirme planlarını takip ettikleri için bu hale geldiklerini unutmayın.

Haberimizi özgüven problemi yaşayan okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Hanife Merve Özcan Hakkında

İnönü Üniversitesi “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” Lisansı 2011 mezunu yazar, Anadolu Üniversitesi “Marka İletişimi” bölümüne devam etmektedir. Bir kurs merkezinde “Bilgisayar Kullanımı” dersleri veren, dijital ajanslarda profesyonel olarak yaptığı Sosyal Medya Uzmanlığı işine Freelance olarak devam eden Yazar; Aralık 2014 - Mayıs 2015 aralığında Girişim Haber'de editörlük ve sosyal medya uzmanlığı yapmıştır.

Yorumlar

zafer özcivan
zafer özcivan
Başarı başaracağım diye başlayanındır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor