Arya Kadın Yatırım Platformu, İlk Yatırımı Olan Surgitate'yi Tanıttı

Ülkemizde hızla artan kadın girişimci profilini daha etkili kullanabilmek ve en doğru yatırım modeli ile verimliliğini arttırmak amacıyla kurulan Arya Kadın Yatırım Platformu, Sabancı Center'da düzenlediği toplantıda ilk yatırımı olan Surgitate'yi tanıttı. Detaylar haberimizde..

Ülkemizde hızla artan kadın girişimci profilini daha etkili kullanabilmek ve en doğru yatırım modeli ile verimliliğini arttırmak amacıyla kurulan Arya Kadın Yatırım Platformu, Sabancı Center'da düzenlediği toplantıda ilk yatırımı olan Surgitate'yi tanıttı.

Farplas ve Inovent'in ortak yatırım desteğini alan Surgitate, özellikle tıbbi ve cerrahi eğitimde kullanılmak üzere tasarlanan sentetik doku ve organ modelleri üretmekte.

Kadınların sanayi alanında daha etkili yer almaları, Türkiye'deki girişimci kişi sayısını arttırmanın öneminin vurgulandığı etkinliğin ev sahipliğini ve açılış konuşması, Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı tarafından gerçekleştirildi.

Güler Sabancı, konuşmasında şunları söyledi; “Sabancı Üniversitesi kuruluşundan itibaren, tüm süreçlerinde üniversite-sanayi işbirliğine ve girişimciliğe önem ve öncelik vermiştir. Merhum Sakıp Sabancı’nın vasiyetinde de üniversitemizin öğretim üyelerinin girişimci fikirlerinin desteklenmesi için fon mevcuttur. Özellikle, Türkiye’nin, üniversite içinden doğan ilk girişimci yatırım şirketi Inovent’in kadın girişimcileri desteklemesinden gurur duyuyorum. Sabancı Üniversitesi mezunu, şimdi öğretim üyesi bir kadın girişimcinin başarı hikayesini dinlemek büyük bir mutluluk”.

Arya Kadın Yatırım Platformu Kurucusu ve FarPlas Yönetim Kurulu Başkanı Ahu Serter ise etkinlikte Arya'nın temel amacı, hedefleri ve yeni yatırımı Surgitate hakkında bilgi verdi. İş hayatına atıldığı ilk günden itibaren girişimci ruhla hareket ettiğini belirten Serter, fikirleri sürekli çürüten, karamsar düşüncelere sahip insanlardan çok fikri geliştiren, planlanan sonuca giden yeni yolları açan insanlardan oluşan çevrede olmanın her zaman avantaj sağladığını vurguladı. Serter,“Arya Kadın Yatırım Platformunu iste bu yüzden hayata geçirdik. Kadına inanan ve imkanlarını bu yönde kullanmak isteyenlerin biraraya geldiği, kadınların destek alabileceği bir platform olsun istedim. İlk yatırımımız sanayi alanında çok güzel bir örnek olacağına inanıyoruz. Diğer bir inancımız ise bu yolca nice başarı hikayelerine ev sahipliği, yol arkadaşlığı yapacak oluşumuz. Bütün kadınları, kadının gücünü yanına alan bütün herkesi Arya’ya bekliyoruz.” Şeklinde konuştu.

Özge Akbulut tarafından kurulan Surgitate, seri üretime geçiş ve diğer alanlarda destek sonrası, çalışmalarıyla estetik cerrahi alanında fark yaratmayı hedefliyor. Tıbbi ve cerrahi eğitimde kullanılmak üzere tasarlanan sentetik doku ve organ modelleri üreten Surgitate, geliştirdiği ürünlerle cerrahi kesim ve dikişe (insizyon ve sütürasyon) gerçekçi tepkiler vermesini ve cerrahi eğitimde kaliteyi yükseltmeyi hedefliyor.

Arya Kadın Yatırım Platformu hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.aryawomen.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi kadın girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor