Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışmasında 2014 Ödülleri Sahiplerini Buluyor!

ODTÜ ve ODTÜ Teknokent tarafından Teknopark İstanbul işbirliğiyle ve TEB organizasyon ana sponsorluğunda düzenlenen Yeni Fikirler Yeni İşler yarışmasında geri sayım başladı. Detaylar haberimizde..

ODTÜ ve ODTÜ Teknokent tarafından Teknopark İstanbul işbirliğiyle ve TEB organizasyon ana sponsorluğunda düzenlenen Yeni Fikirler Yeni İşler yarışmasında geri sayım başladı.

YFYİ 2014 Finali, büyük bir törenle 8 Kasım 2014 Cumartesi günü 10:00-14:30 saatleri arasında ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. 8 Kasım’da düzenlenecek finalin adından kazananlar belli olacak.

Bu yıl 10. yılını kutlayan Yeni Fikirler Yeni İşler, 2014 yılında da birbirinden değerli girişimcileri ve iş fikirlerini destekledi. Toplam 1096 girişimci grubun başvurusuyla 1353 iş fikri finale kalmak için mücadele etti. 1244 iş fikrinin ilk aşamayı geçtiği yarışmada genel, bilişim ve savunma kategorilerinin yanında bu yıl ilk kez sağlık ve enerji kategorilerinde de başvuru alındı.

Kuluçka dönemi boyunca sağlanan yoğun bir eğitim ve mentörlük sürecinin ardından, 47 yenilikçi proje arasında yapılan değerlendirmeler sonucu YFYİ 2014 finalistleri belirlendi.  YFYİ 2014 Final’inde beş kategoride toplam 21 girişimci ekip büyük ödül ve ABD kampı özel ödülleri için yarışacak.

Toplam Ödül 2 Milyon TL

Doğrudan maddi ödüllerin yanında birbirinden değerli birçok ödül sunulan YFYİ’de, bu yıl verilen ödüllerin toplam maddi büyüklüğü 2 Milyon TL’yi bulmakta.

Bu sene 5 farklı kategoride verilecek olan girişim sermayesi ödülleri;

  • ELGİNKAN Vakfı Büyük Ödülü (100.000 TL)
  • Savunma Sanayii Müsteşarlığı Büyük Ödülü (100.000 TL)
  • GENERAL ELECTRIC Büyük Ödülü (100.000 TL)
  • Bilişim ve Telekomünikasyon Büyük Ödülü (100.000 TL)
  • ARÇELİK ABD Kampı Özel Ödülü (25.000 TL)
  • ASELSAN ABD Kampı Özel Ödülü (25.000 TL)
  • GENERAL ELECTRIC ABD Kampı Özel Ödülü (25.000 TL)
  • MICROSOFT ABD Kampı Özel Ödülü (25.000 TL)
  • OSTIM ABD Kampı Özel Ödülü (25.000 TL)
  • TEB ABD Kampı Özel Ödülü (25.000 TL)
  • YEDAŞ ABD Kampı Özel Ödülü (25.000 TL)
  • TEKNOPARK İSTANBUL ABD Kampı Özel Ödülü (25.000 TL)

ODTÜ Teknokent Genel Müdürü Mustafa İ. Kızıltaş, “ODTÜ KKM’de düzenlenecek final törenine yatırımcılar, akademisyenler, yöneticiler, girişimciler ve şirket sahiplerini konuk edeceğiz. Girişimciler de ilk kez iş fikirlerini kamuoyu karşısında sunacak ve kazananlar belirlenecek. Bu yıl büyük nakit para ödüllerine ek olarak yeni bir ödül daha ekledik. Kazanan girişimcileri ABD kampına götüreceğiz. Silikon Vadisi’nde girişimci ve yatırımcılarla bir araya gelecekler, kendilerini yatırımcılara ifade ederken, bir yandan da girişimcilerle tanışıp networklerini geliştirecekler ” dedi.

Türkiye’nin İlk Teknolojik İş Fikri Yarışması 10. Yaşını 39 Şirket, 100’ün Üzerinde İstihdam İle Kutluyor

“Yeni Fikirler Yeni İşler” en iyi teknolojik iş fikri yarışması, 10 yıldır ODTÜ ve ODTÜ Teknokent işbirliğiyle düzenleniyor. Genç nesillere girişimciliği ve inovasyonu aşılamayı hedefleyen “Yeni Fikirler Yeni İşler” Yarışması, ODTÜ’nün “iş bulan değil, iş kuran mezun” yaklaşımı benimsenerek organize ediliyor. Bu yarışma, yenilikçi ve teknoloji tabanlı iş fikri olan öğrencilerin fikirlerini hayata geçirmeleri için uygun ortamı sağlayarak onlara başarılı iş adamları olmaları yolunda destek veriyor. 2005 yılından beri her yıl düzenlenen YFYİ kapsamında, bugüne kadar 39 yeni şirket kurulmuş ve bu şirketlerde istihdam edilen kişi sayısı ise 100’ü aşmış. 

Siyasi parti mitinglerinde kullanılan insan sayma ve insan trafiği analiz sistemleri, ülke çapında belediyeler tarafından kullanılan dinamik kavşak kontrol sistemleri, engelliler için akıllı sistemler, 2005 yılından bu yana düzenlenmekte olan Yeni Fikirler Yeni İşler yarışmasında ödül alan grupların yenilikçi projelerine sadece birkaç örnek.

Birbirinden yenilikçi fikirlere tanıklık etmek isteyen okurlarımız etkinliğe buradaki etkinlik sayfasından kayıt olabilir ve 8 Kasım’da düzenlenecek olan ODTÜ KKM’de yerlerini alabilirler.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor